Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Rammeavtale | Sitteputer med trykksårforebyggende egenskaper

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Sitteputer med trykksårforebyggende egenskaper

Avtaleperiode: 01-07-2015 - 30-11-2018

Sitteputer som er beregnet for bruk i rullestol, eller i kombinasjon med andre seter for å forebygge, eller hindre videre utvikling av trykksår.

Hurtigoversikt

Brukerne av sitteputene er barn eller voksne som har et variert behov for trykksårforebygging, fra lav til høy risiko for å få trykksår som følge av sykdom eller skade.

Rammeavtalen består av seks poster, inndelt etter brukers behov for trykkfordeling og trykkavlastning.
 

PosterÅben

PosterLuk

Post 1: Enkel sittepute i skum
Sitteputen er beregnet for bruker som ikke sitter så lenge av gangen i rullestolen. Bruker kan endre sittestilling eller flytte seg ut og inn av rullestolen på egen hånd. Sitteputen skal passe til rullestoler med hengekøyeseter og er anatomisk formet. Sitteputen krever ingen sammensetting eller tilpasning. Setebredde 25-52 cm. Setedybde 25-50 cm. Brukervekt fra 25 kilo til 125 kilo (se den enkelte størrelsen for spesifikasjoner). Ingen tilbehør eller reservedeler. Det følger med to avtakbare inkontinenstrekk.

Post 2: Sittepute der bruker og/eller brukers omgivelser ikke skal innstille eller sette sammen sitteputen
Sitteputene er beregnet for voksne og barn som har et varierende behov for trykksårforebygging, men har ikke høyest risiko for å utvikle trykksår. Brukerne har ikke feilstillinger og/eller asymmetrier det skal korrigeres/kompenseres for. Sitteputene er egnet til å hindre shear (negative skyvkrefter) og til å transportere fukt. Sitteputene kan brukes i rullestoler med hengekøyesete eller plansete. Sitteputene er anatomisk formet. Det følger med to avtakbare elastiske trekk.

Post 3: Sittepute hvor det skal kunne innstille hvor langt ned i materialet den enkelte bruker synker
Sitteputene er beregnet for voksne og barn som har et særskilt stort behov for forebygging av trykksår. Brukerne har ikke feilstillinger og/eller asymmetrier det skal korrigeres/kompenseres for. Sitteputene kan individuelt tilpasses den enkelte brukers behov for å synke ned i materialet. Sitteputene kan stilles inn til bruker av hjelper eller bruker selv. Sitteputene er egnet til å hindre shear (negative skyvkrefter) og til å transportere fukt. Sitteputene kan brukes i rullestoler med hengekøyesete eller plansete. Det følger med to avtakbare elastiske trekk, samt annet utstyr som er nødvendig for å ta sitteputen i bruk (for eksempel pumpe).

Post 4: Sittepute med gode ventilerende egenskaper for å redusere/forebygge fukt
Sitteputene er beregnet for voksne som har et stort behov for forebygging av trykksår. Brukerne har behov for sitteputer med gode ventilerende egenskaper på grunn av betydelige problemer med temperaturregulering og/eller inkontinens. Sitteputene er egnet til å hindre shear og kan brukes i rullestoler med hengekøyesete eller plansete. Anatomisk formet. Det følger med to avtakbare elastiske trekk, samt annet utstyr som er nødvendig for å ta sitteputen i bruk (for eksempel pumpe).

Post 5: Sittepute som kompenserer/korrigerer for asymmetri og/eller feilstillinger
Sitteputene er beregnet for voksne og barn som har individuelle behov for å synke ned i sitteputens trykkfordelende materiale. Brukerne har asymmetri og/eller feilstillinger som det må kompenseres/korrigeres for. Sitteputene er egnet til å hindre shear (negative skyvkrefter) og til å transportere fukt. Sitteputene kan brukes i rullestoler med hengekøyesete eller plansete. Det følger med to avtakbare elastiske trekk, samt annet utstyr som er nødvendig for å ta sitteputen i bruk (for eksempel pumpe).

Post 6: Sittepute som gir god støtte under forflytning
Sitteputene er beregnet for voksne og barn som har et stort, eller særskilt stort behov for forebygging av trykksår. Brukeren har behov for å forflytte seg selvstendig til og fra rullestolen ved hjelp av armene, og har derfor behov for en sittepute som gir god støtte i forkant under forflytning. Sitteputene er egnet til å hindre shear (negative skyvkrefter) og til å transportere fukt. Anatomisk formet. Sitteputene kan brukes i rullestoler med hengekøyesete eller plansete. Det følger med to avtakbare elastiske trekk, samt annet utstyr som er nødvendig for å ta sitteputen i bruk (for eksempel pumpe).

LeverandøradresserÅben

LeverandøradresserLuk

Leverandører med produkter på denne rammeavtalen:

Care of Sweden AS
Trudvangveien 67
NO-3117 Tønsberg
Telefon: 69 67 66 00
http://www.careofsweden.no

ETAC AS
Postboks 249
NO-1515 MOSS
Telefon: 81 56 94 69
http://www.etac.no

Gøran Sjødens Rehabshop Norge AS
Postboks 157 1378 Nesbru
NO-1394 Nesbru
Telefon: 48 50 32 97
http://www.rehabshop.as

Invacare AS
Postboks 6230 Etterstad
NO-0603 OSLO
Telefon: 22 57 95 00
http://www.invacare.no

Nimacare AB
Sigurdvägen 4
SE-18254 Djursholm
Telefon: +46 70 63 55 70
http://www.nimacare.se

Sunrise Medical AS
Delitoppen 3
NO-1540 VESTBY
Telefon: 66 96 38 00
http://www.sunrisemedical.no

TilbehørÅben

TilbehørLuk

Tilbehør er deler som endrer hovedproduktets funksjon. Tilbehør kan monteres i tillegg til, eller i stedet for en del som er påmontert i en standard utgave av hovedproduktet.

ReservedelerÅben

ReservedelerLuk

Reservedeler er deler som ikke endrer hovedproduktets funksjon, men som erstatter en utslitt eller ødelagt del på et produkt i standard utgave. De delene tilbehøret består av er også reservedeler.

EndringskatalogÅben

EndringskatalogLuk

Endringskatalogen inneholder alle endringer som gjøres i rammeavtalen i løpet av avtaleperioden.

Sist endret 01.07.2018.

Se endringskatalog

ProduktinformasjonÅben

ProduktinformasjonLuk

Produktinformasjonen beskriver rammeavtalens innhold, avgrensninger, sikkerhetskrav og standarder, krav til rengjøring og merking av produktene som er med i den aktuelle rammeavtalen.

Les mer om produktinformasjon

BetingelserÅben

BetingelserLuk

Betingelsene beskriver blant annet rammeavtalens omfang, avtale om klargjøring av produkter for gjenbruk, samt andre administrative rutiner knyttet til rammeavtalen.

Les mer om betingelser


 
Relatert informasjon