Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Vogner og hjelpemidler til sport og aktivitet

Avtaleperiode: 01-10-2020 - 01-06-2024


Hurtigoversikt (PDF) - sist oppdatert 07.02.2023.

Produktvideoer
Du finner produktvideoer av vogner og aktivitetshjelpemidler i Kunnskapsbanken.

Brukere
Brukerne av hjelpemidler i avtalen er barn eller voksne med behov for spesialutstyr for å kunne delta i sport- og fritidsaktiviteter, eller trenger særlig tilrettelegging ved transport i tilpasset sittevogn, liggevogn eller terrengvogn.

Rammeavtalen inneholder 14 delkontrakter.

Mer informasjon?
- E-læringskurset Grunnkurs hjelpemiddelformidling på Kunnskapsbanken gir innføring i grunnleggende kompetanse som samarbeidspartnere trenger for å utføre en god formidling av tekniske hjelpemidler.

 

Poster (delkontrakter)Åpen

Poster (delkontrakter)Lukk

Post 1: Kjelke/akebrett med ratt/styre
Akebrett beregnet for barn fra ca. ett år til og med barneskolealder. Akebrettet har sitteenhet som gir god støtte for rygg. Utstyrt med belte, ratt/styre for bruker og trekkesnor (tau i front).

Post 2: Ledsagerstyrt kjelke
Kjelke med ledsagerstyring for barn i skolealder og ungdom til aking eller transport. Kjelken har sitteenhet med god komfort og god hofte- og overkroppsstøtte. Leveres med hoftebelte, spesialsete med polstring, ledsagerbrems, ledsagerbøyle og trekkesnor. Kjelken har ikke ratt/styre for bruker. Pulkdrag kan fås som tilbehør.

Post 3: Piggekjelke for pigging på vinterføre
Piggekjelke for barn i skolealder, ungdom og voksne til bruk på snø og is. Leveres med belter til hofte, lår og føtter, langrennski, langrennstaver med fasongsydd stavstropp og sitteenhet med polstring eller pute. Skiene kan demonteres fra kjelken. Pulkdrag, skøyter eller lignende kan fås som tilbehør.

Post 4: Piggekjelke for knestående pigging på snø
Piggekjelke for ungdom og voksne til knestående pigging på snø. Leveres med brems, hoftebelte, langrennski, langrennstaver med fasongsydd stavstropp, lårbelte og sitteenhet med polstring/pute for sete og knær. Skiene kan demonteres fra kjelken.

Post 5: Sitski, egenkjørt
Sitski for ungdom eller voksne som skal kjøre selv i alpinbakken. Produktene leveres med alpinski med binding/feste, belte, krykkeski (2 stk), sitteenhet med polstring/pute, skistopper og 2 uavhengige heisutløsere.

Post 6: Sitski, ledsagerstyrt
Ledsagerstyrte sitski for barn fra ca 3 år, ungdom eller voksne som primært skal kjøre med ledsager i alpinbakken. Produktene leveres med alpinski med binding/feste, belte, ledsagerbøyle, sikkerhetspakke for ledsager (sitte-/klatresele, klatretau og karabinkrok), lårbelte, sitteenhet med polstring/pute og 2 uavhengige heisutløsere for ledsager.

Post 7: Elektrisk rullestol/kjelke for ballspill
Rullestol / kjelke med elektrisk framdrift for barn i skolealder, ungdom og voksne for deltagelse i ballspill. Sitteenheten har polstring eller pute. Leveres med belte, to spilleblad, oppladbart batteri og lader.

Post 8: Enkel sittevogn med fire hjul
Sittevogner for barn fra ca. 4 til 10 år med noe nedsatt sittebalanse og nedsatt eller ingen gangfunksjon. Produktene har understell med fire hjul, belte/sele, kalesje, kurv eller lignende, parkeringsbrems og regulerbar ryggvinkel eller tilt. Trekk som kan rengjøres. Leveres med regntrekk. Vognene er enkle å håndtere ved transport.

Post 9: Avansert sittevogn med tre eller fire hjul
Sittevogner for barn fra ca. 1 til 10 år med svært nedsatt sittebalanse, hodekontroll og gangfunksjon. Produktene har understell med tre eller fire hjul, sidestøtte for bol, festemulighet for vest, hoftebelte, kalesje, kurv eller lignende, hodestøtte, parkeringsbrems og regulerbar ryggvinkel og tilt. Avtagbare trekk som kan rengjøres. Leveres med regntrekk. Vognene er enkle å håndtere ved transport. Vest kan fås som tilbehør.

Post 10: Joggevogn/terrengvogn med tre eller fire hjul
Joggevogner/terrengvogner for barn fra ca. 4 år, ungdom og voksne med varierende grad av sittebalanse, og nedsatt eller ingen gangfunksjon. Produktene har understell med tre eller fire hjul, belte/sele, kalesje, kurv eller lignende, ledsagerbrems, parkeringsbrems og sikkerhetssnor. Trekk som kan rengjøres. Leveres med regntrekk. Vognene er enkle å håndtere ved transport.

Post 11: Joggevogn/terrengvogn med tre eller fire hjul og elektrisk hjelpemotor
Joggevogn/terrengvogn med elektrisk hjelpemotor for barn i skolealder, ungdom og voksne. Leveres med ledsagerbrems, parkeringsbrems, sikkerhetssnor, belte, kalesje, regntrekk, kurv eller lignende og oppladbart batteri med lader.

Post 12: Terrengvogn med ett eller to hjul og elektrisk hjelpemotor
Terrengvogn for barn i skolealder, ungdom og voksne til bruk i skogs- og fjellterreng med ledsager. Utstyrt med elektrisk hjelpemotor. Vognen har ett hjul og håndtak for ledsagere foran og bak. Leveres med oppladbart batteri, lader og belte. Maks. hastighet ved bruk av hjelpemotor er 6 km/t.

Post 13: Sittevogn til bruk på løst underlag og i vann
Sittevogn for barn i skolealder, ungdom og voksne, beregnet for bruk på løst underlag og i vann. Spesielt egnet for bruk på utfordrende underlag, for eksempel i strandsone. Produktene leveres med armlener, belte/sele og parkeringsbrems eller støtte.

Post 14: Liggevogn med elektrisk rygg- og høyderegulering
Liggevogn med elektrisk ryggvinkel- og høyderegulering for barn i skolealder, ungdom og voksne. Utstyrt med pute/madrass som gir god liggekomfort og støtte. Leveres med styre- og dytteanordning for ledsager, parkeringsbrems, oppladbart batteri og lader. Trekk som kan rengjøres. Støtteputer til kne, arm og nakke kan leveres som tilbehør.

LeverandøradresserÅpen

LeverandøradresserLukk

Leverandører med produkter på denne rammeavtalen:

Bano Life AS
Berghagan 7
NO-1405 Langhus
Telefon: 64 91 80 60
http://www.banolife.no

ETAC AS
Postboks 249
NO-1515 MOSS
Telefon: 81 56 94 69
http://www.etac.no

Hjelpemiddelspesialisten AS
Rosenholmveien 22
NO-1252 Oslo
Telefon: 66 81 60 70
http://www.hm-spes.no

Medema Norge AS
Postboks 133
NO-1481 HAGAN
Telefon: 67 06 49 00
http://www.medema.no

Picomed Mobility AS
Østensjøveien 29
NO-0661 Oslo
Telefon: 90 07 06 63
http://www.picomedmobility.no

SITSKI NORWAY AS
Imerslundveien 45
NO-2323 INGEBERG
Telefon: 62 59 67 30
http://www.sitski.no

TjenesterÅpen

TjenesterLukk

Tjenester på denne avtalen er utprøving, tilpasning og opplæring i bruk av produkter. Se nærmere beskrivelse av innholdet i rammeavtalen under lenken "Behov- og kravspesifikasjonen". Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen. Etac AS og Medema Norge AS har ikke tjenester på denne avtalen.

Tjenester post 7, 11 og 12Åpen

Tjenester post 7, 11 og 12Lukk

Tjenester på denne avtalen er utprøving, tilpasning og opplæring i bruk av produkter. Se nærmere beskrivelse av innholdet i rammeavtalen under lenken "Behov- og kravspesifikasjonen". Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

TilbehørÅpen

TilbehørLukk

Tilbehør er deler som endrer hovedproduktets funksjon. Tilbehør kan monteres i tillegg til, eller i stedet for en del som er påmontert i en standard utgave av hovedproduktet. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

Tilbehør post 7, 11 og 12Åpen

Tilbehør post 7, 11 og 12Lukk

Tilbehør er deler som endrer hovedproduktets funksjon. Tilbehør kan monteres i tillegg til, eller i stedet for en del som er påmontert i en standard utgave av hovedproduktet. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

Reservedeler Åpen

Reservedeler Lukk

Reservedeler er deler som ikke endrer hovedproduktets funksjon, men som erstatter en utslitt eller ødelagt del på et produkt i standard utgave. De delene tilbehøret består av er også reservedeler. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

Reservedeler post 7, 11 og 12Åpen

Reservedeler post 7, 11 og 12Lukk

Reservedeler er deler som ikke endrer hovedproduktets funksjon, men som erstatter en utslitt eller ødelagt del på et produkt i standard utgave. De delene tilbehøret består av er også reservedeler. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

EndringskatalogÅpen

EndringskatalogLukk

Endringskatalogene inneholder alle endringer som gjøres i rammeavtalen i løpet av avtaleperioden. Dersom leverandøren ikke vises på oversikten er det ikke gjort endringer som påvirker produkter fra denne/disse leverandørene. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

Endringskatalog post 7, 11 og 12Åpen

Endringskatalog post 7, 11 og 12Lukk

Endringskatalogene inneholder alle endringer som gjøres i rammeavtalen i løpet av avtaleperioden. Dersom leverandøren ikke vises på oversikten er det ikke gjort endringer som påvirker produkter fra denne/disse leverandørene. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

Behov- og kravspesifikasjonÅpen

Behov- og kravspesifikasjonLukk

Dokumentet inneholder konkurransegrunnlaget ved utlysning av anbudet. Her får du blant annet detaljert informasjon om kravene som er stilt til hovedprodukt, tilbehør og reservedeler. I nye avtaledokument benyttes begrepene "delkontrakt" eller "delleveranse" mens vi på på Hjelpemiddeldatabasen har valgt å beholde ordet "post".

Les behov- og kravspesifikasjonen (PDF)

Behov- og kravspesifikasjon tilleggsanskaffelse 20-9988 (post 7, 11 og 12)Åpen

Behov- og kravspesifikasjon tilleggsanskaffelse 20-9988 (post 7, 11 og 12)Lukk

I behov- og kravspesifikasjonen for tilleggsanskaffelsen har postene benevnelsen post 1, 2 og 3. Dokumentet inneholder konkurransegrunnlaget ved utlysning av anbudet. Her får du blant annet detaljert informasjon om kravene som er stilt til hovedprodukt, tilbehør og reservedeler. I nye avtaledokument benyttes begrepene "delkontrakt" eller "delleveranse" mens vi på på Hjelpemiddeldatabasen har valgt å beholde ordet "post".

Les behov- og kravspesifikasjonen (PDF)

RammeavtaleÅpen

RammeavtaleLukk

Her finner du avtalen som er inngått mellom NAV og leverandør. Avtalen inneholder blant annet informasjon om plikter, pris- og betalingsbetingelser, garantiperiode og mislighold.

Les rammeavtalen (PDF)

Rammeavtale tilleggsanskaffelse 20-9988 (post 7, 11 og 12)Åpen

Rammeavtale tilleggsanskaffelse 20-9988 (post 7, 11 og 12)Lukk

Her finner du avtalen som er inngått mellom NAV og leverandør. Avtalen inneholder blant annet informasjon om plikter, pris- og betalingsbetingelser, garantiperiode og mislighold.

Les rammeavtalen (PDF)