Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Elektriske rullestoler

Avtaleperiode: 15-03-2023 - 14-03-2025

Produktvideoer
Du finner produktvideoer av elektriske rullestoler på Kunnskapsbanken.

Avtalen inneholder 28 delkontrakter
Delkontrakt 1-9: Rullestoler med manuell styring (scootere)
Delkontrakt 10-28: Rullestoler med motorisert styring (joystick-betjening).

Mange av rullestolene på avtalen kan brukes som sete i kjøretøy. Rullestolene i delkontrakt 13, 14, 20, 21, 22 og 23 festes med stroppeinnfesting. Rullestolene i delkontrakt 15, 16, 17, og 18 festes med docking-system (elektrisk bilfeste) eller stroppeinnfesting. Stolene i delkontrakt 18 har påmontert rullestoldel for docking-system. 

I delkontrakt 24-28 finner du rullestoler beregnet for innendørs bruk. Noen av disse er også testet for begrenset utendørs bruk.

Mer informasjon?
I Kunnskapsbanken under inngangen "Kurs" finner du blant annet "Godkjenningskurs elektrisk rullestol". Se også nyttig informasjon på temasider om elektrisk rullestol.

 

Poster (delkontrakter)Åpen

Poster (delkontrakter)Lukk

Post 1: Manuell styring for utendørs bruk - 4 hjul - voksne - maksimal hastighet 10 km/t
Rullestolene leveres med helårsdekk med mønster, oppfellbare armlener, batteri, lader, kjørelys, baklys, reflekser foran, bak og på hver side, kurv, krykkeholder, to speil og to separate bremsesystemer.

Post 2: Manuell styring for utendørs bruk - 4 hjul - voksne - hastighet over 10 km/t til maksimalt 15 km/h
Rullestolen leveres med helårsdekk med mønster, oppfellbare armlener, batteri, lader, kjørelys, baklys, reflekser foran, bak og på hver side, kurv, krykkeholder, to speil og to separate bremsesystemer. Rullestolen har funksjon for hastighetsreduksjon i sving.

Post 3: Manuell styring for utendørs bruk - 4 hjul - voksne - høy brukervekt
Rullestolen leveres med helårsdekk med mønster, oppfellbare armlener, batteri, lader, kjørelys, baklys, reflekser foran, bak og på hver side, kurv, krykkeholder, to speil og to separate bremsesystemer.

Post 4: Manuell styring for utendørs bruk - 4 hjul - voksne - kort modell
Rullestolene leveres med helårsdekk med mønster, oppfellbare armlener, batteri, lader, kjørelys, baklys, reflekser foran, bak og på hver side, kurv, krykkeholder, to speil og to separate bremsesystemer.

Post 5: Manuell styring for begrenset utendørs bruk - voksne
Rullestolen leveres med helårsdekk med mønster, oppfellbare armlener, batteri, lader, kjørelys, baklys, reflekser foran, bak og på hver side, kurv, krykkeholder, to speil og to separate bremsesystemer. Kort modell.

Post 6: Manuell styring for utendørs bruk - 4 hjul - voksne - kabin
Rullestolene leveres med helårsdekk med mønster, oppfellbare armlener, batteri, lader, kjørelys, baklys, reflekser foran, bak og på hver side, kurv, krykkeholder, to utvendige speil og to separate bremsesystemer. Stolene har kabin med varmeapparat, vindusvisker til frontruten, vindusspylesystem og innvendig speil.

Post 7: Manuell styring for utendørs bruk - barn
Rullestolene leveres med helårsdekk med mønster, oppfellbare armlener, batteri, lader, kjørelys, baklys, reflekser foran, bak og på hver side, krykkeholder, to speil og to separate bremsesystemer. Stolene har blant annet fjernstyrt nødstopp som tilbehør.

Post 8: Manuell styring for utendørs bruk - 3 hjul - voksne
Rullestolen leveres med helårsdekk med mønster, oppfellbare armlener, batteri, lader, kjørelys, baklys, reflekser foran, bak og på hver side, kurv, krykkeholder, to speil og to separate bremsesystemer.

Post 9: Manuell styring for begrenset utendørs bruk - delbar eller sammenleggbar - voksne
Rullestolen leveres med dekk med mønster, batteri, lader, kjørelys, baklys, reflekser foran, bak og på hver side.

Post 10: Motorisert styring for utendørs bruk - elektriske funksjoner - voksne
Rullestolene leveres med helårsdekk med mønster, fotstøtter, hodestøtte, batteri, lader, kjørelys, baklys og reflekser foran, bak og på hver side.

Post 11: Motorisert styring for utendørs bruk - elektriske funksjoner - barn
Rullestolene leveres med helårsdekk med mønster, fotstøtter, hodestøtte, batteri, lader, kjørelys, baklys og reflekser foran, bak og på hver side. Stolene har blant annet fjernstyrt nødstopp og ledsagerstyring som tilbehør.

Post 12: Motorisert styring for begrenset utendørs bruk - sammenleggbar - voksne
Rullestolen leveres med dekk med mønster, fotstøtter, hodestøtte, batteri, lader, kjørelys, baklys og reflekser foran, bak og på hver side. Stolene har blant annet ledsagerstyring som tilbehør.

Post 13: Motorisert styring for begrenset utendørs bruk - bakhjulsdrift og elektrisk regulering av tilt - voksne
Rullestolene leveres med dekk med mønster, fotstøtter, hodestøtte, batteri, lader, kjørelys, baklys og reflekser foran, bak og på hver side. De har parallellforskyvbar styreboks, skjermer til drivhjulene og er beregnet brukt som sete i kjøretøy. Stolene har blant annet ledsagerstyring som tilbehør.

Post 14: Motorisert styring for begrenset utendørs bruk - midthjulsdrift og elektrisk regulering av tilt - voksne
Rullestolene leveres med dekk med mønster, fotstøtter, hodestøtte, batteri, lader, kjørelys, baklys og reflekser foran, bak og på hver side. De har parallellforskyvbar styreboks, skjermer som dekker drivhjulene og er beregnet brukt som sete i kjøretøy. Stolene har blant annet ledsagerstyring som tilbehør.

Post 15: Motorisert styring for begrenset utendørs bruk - bakhjulsdrift og elektriske setefunksjoner - voksne
Rullestolene leveres med dekk med mønster, fotstøtter, hodestøtte, batteri, lader, kjørelys, baklys og reflekser foran, bak og på hver side. De har parallellforskyvbar styreboks og skjermer som dekker drivhjulene. Stolene er beregnet brukt som sete i kjøretøy og er klargjort for montering av elektrisk bilfeste. De har blant annet ledsagerstyring som tilbehør.

Post 16: Motorisert styring for begrenset utendørs bruk - midthjulsdrift og elektriske setefunksjoner - voksne
Rullestolene leveres med dekk med mønster, fotstøtter, hodestøtte, batteri, lader, kjørelys, baklys og reflekser foran, bak og på hver side. De har parallellforskyvbar styreboks og retningsstabiliserende system. Stolene er beregnet brukt som sete i kjøretøy og er klargjort for montering av elektrisk bilfeste. De har blant annet ledsagerstyring som tilbehør.

Post 17: Motorisert styring for begrenset utendørs bruk - forhjulsdrift og elektriske setefunksjoner - voksne
Rullestolene leveres med dekk med mønster, fotstøtter, hodestøtte, batteri, lader, kjørelys, baklys og reflekser foran, bak og på hver side. De har parallellforskyvbar styreboks og retningsstabiliserende system. Stolene er beregnet brukt som sete i kjøretøy og er klargjort for montering av elektrisk bilfeste. De har blant annet ledsagerstyring som tilbehør.

Post 18: Motorisert styring for begrenset utendørs bruk - elektriske setefunksjoner der hovedformålet er bruk som førersete i kjøretøy - voksne
Rullestolene leveres med dekk med mønster, fotstøtter, hodestøtte, batteri, lader, kjørelys, baklys og reflekser foran, bak og på hver side. De har sentermontert beinstøtte, parallellforskyvbar styreboks og retningsstabiliserende system. Stolene er beregnet brukt som sete i kjøretøy og rullestoldel av bilfestet er påmontert.

Post 19: Motorisert styring for begrenset utendørs bruk - elektriske setefunksjoner - høy brukervekt - voksne
Rullestolene leveres med helårsdekk med mønster, fotstøtter, hodestøtte, batteri, lader, kjørelys, baklys og reflekser foran, bak og på hver side. De har parallellforskyvbar styreboks og leveres blant annet med alternativ setestørrelse og ledsagerstyring som tilbehør.

Post 20: Motorisert styring for begrenset utendørs bruk - elektrisk ståfunksjon - voksne
Rullestolene leveres med dekk med mønster, fotstøtter, hodestøtte, batteri, lader, kjørelys, baklys og reflekser foran, bak og på hver side. De har parallellforskyvbar styreboks, bryst- og knestøtte for stående stilling, retningsstabiliserende system og er beregnet brukt som sete i kjøretøy. Stolene har blant annet ledsagerstyring som tilbehør.

Post 21: Motorisert styring for begrenset utendørs bruk - elektrisk tilt og seteløft - barn
Rullestolene leveres med dekk med mønster, fotstøtter, hodestøtte, batteri, lader, kjørelys, baklys og reflekser foran, bak og på hver side. De har og utsvingbar, nedfellbar eller parallellforskyvbar styreboks. Stolene med for- eller midthjulsdrift har retningsstabiliserende system og alle stolene er beregnet brukt som sete i kjøretøy. De har blant annet fjernstyrt nødstopp og ledsagerstyring som tilbehør.

Post 22: Motorisert styring for begrenset utendørs bruk - elektriske setefunksjoner - barn
Rullestolene leveres med dekk med mønster, fotstøtter, hodestøtte, batteri, lader, kjørelys, baklys og reflekser foran, bak og på hver side. De har utsvingbar, nedfellbar eller parallellforskyvbar styreboks. Stolene med for- eller midthjulsdrift har retningsstabiliserende system og alle stolene er beregnet brukt som sete i kjøretøy. De har blant annet fjernstyrt nødstopp og ledsagerstyring som tilbehør.

Post 23: Motorisert styring for begrenset utendørs bruk - elektrisk ståfunksjon - barn
Rullestolene leveres med helårsdekk med mønster, fotstøtter, hodestøtte, batteri, lader, kjørelys, baklys og reflekser foran, bak og på hver side. De har utsvingbar, nedfellbar eller parallellforskyvbar styreboks og bryst- og knestøtte for stående stilling. Stolene med forhjulsdrift har retningsstabiliserende system og de er beregnet brukt som sete i kjøretøy. De har blant annet ledsagerstyring som tilbehør.

Post 24: Motorisert styring for innendørs bruk - delbar eller sammenleggbar - voksne
Rullestolen leveres med dekk for innendørs bruk, fotstøtter, batteri og lader.

Post 25: Motorisert styring for innendørs bruk - voksne
Rullestolen leveres med dekk for innendørs bruk, fotstøtter, batteri, lader, sentermontert beinstøtte (som følger setet når høyden reguleres) og høyderegulerbare armlener som kan vippes unna. Stolen har blant annet alternativ størrelse på sete og rygg som tilbehør.

Post 26: Motorisert styring for innendørs bruk - elektriske setefunksjoner - voksne
Rullestolene leveres med dekk for innendørs bruk, fotstøtter, hodestøtte, batteri, lader, sentermontert beinstøtte (som følger setet når høyde og tilt reguleres) og høyderegulerbare eller høydejusterbare armlener som kan vippes unna. Stolene har blant annet alternativ størrelse av sete og rygg som tilbehør.

Post 27: Motorisert styring for innendørs bruk - små barn
Rullestolene leveres med dekk for innendørs bruk, fotstøtter, hodestøtte dersom tiltbar rygg, batteri og lader.

Post 28: Motorisert styring for innendørs bruk - elektriske setefunksjoner - barn
Rullestolene leveres med dekk for innendørs bruk, fotstøtter, hodestøtte, batteri, lade og høyderegulerbare armlener som kan vippes unna.

LeverandøradresserÅpen

LeverandøradresserLukk

Leverandører med produkter på denne rammeavtalen:

Alu Rehab AS
Bedriftsveien 23
NO-4353 KLEPP STASJON
Telefon: 51 78 62 20
http://www.alurehab.no

Bano Life AS
Berghagan 7
NO-1405 Langhus
Telefon: 64 91 80 60
http://www.banolife.no

Eurovema Mobility AS
Kallumveien 22
NO-1524 Moss
Telefon: 94 03 93 85
http://www.eurovema.no

Hepro AS
Tømmerveien 10
NO-8250 ROGNAN
Telefon: 46 74 55 55
http://www.hepro.no

Invacare AS
Postboks 6230 Etterstad
NO-0603 OSLO
Telefon: 22 57 95 00
http://www.invacare.no

Medema Norge AS
Postboks 133
NO-1481 HAGAN
Telefon: 67 06 49 00
http://www.medema.no

Permobil AS
Grorudveien 55
NO-0976 Oslo
Telefon: +47 67 07 04 00
https://www.permobil.com/nb-no

Picomed Mobility AS
Østensjøveien 29
NO-0661 Oslo
Telefon: 90 07 06 63
http://www.picomedmobility.no

Sunrise Medical AS
Delitoppen 3
NO-1540 VESTBY
Telefon: 66 96 38 00
http://www.sunrisemedical.no

Vermund Larsen Norge AS
Solggard skog 4
NO-1599 Moss
Telefon: 69 67 60 18
http://www.vermundlarsen.no

TilbehørÅpen

TilbehørLukk

Tilbehør er deler som endrer hovedproduktets funksjon. Tilbehør kan monteres i tillegg til, eller i stedet for en del som er påmontert i en standard utgave av hovedproduktet. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

Tilbehør post 9 (tilleggsanskaffelse) Åpen

Tilbehør post 9 (tilleggsanskaffelse) Lukk

Tilbehør er deler som endrer hovedproduktets funksjon. Tilbehør kan monteres i tillegg til, eller i stedet for en del som er påmontert i en standard utgave av hovedproduktet. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

Reservedeler Åpen

Reservedeler Lukk

Reservedeler er deler som ikke endrer hovedproduktets funksjon, men som erstatter en utslitt eller ødelagt del på et produkt i standard utgave. De delene tilbehøret består av er også reservedeler. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

Reservedeler post 9 (tilleggsanskaffelse)Åpen

Reservedeler post 9 (tilleggsanskaffelse)Lukk

Reservedeler er deler som ikke endrer hovedproduktets funksjon, men som erstatter en utslitt eller ødelagt del på et produkt i standard utgave. De delene tilbehøret består av er også reservedeler. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

TjenesterÅpen

TjenesterLukk

Tjenester beskriver leverandøravtaler som utprøving, reparasjon utenfor garantitid, klargjøring for gjenbruk, frakt av produkt til bruker, sluttilpasning og opplæring av bruker. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

Tjenester post 9 (tilleggsanskaffelse)Åpen

Tjenester post 9 (tilleggsanskaffelse)Lukk

Tjenester beskriver leverandøravtaler som utprøving, reparasjon utenfor garantitid, klargjøring for gjenbruk, frakt av produkt til bruker, sluttilpasning og opplæring av bruker. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

EndringskatalogÅpen

EndringskatalogLukk

Endringskatalogene inneholder alle endringer som gjøres i rammeavtalen i løpet av avtaleperioden. Det er kun leverandører med endringer som vises i listen under. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

Endringskatalog post 9 (tilleggsanskaffelse)Åpen

Endringskatalog post 9 (tilleggsanskaffelse)Lukk

Endringskatalogene inneholder alle endringer som gjøres i rammeavtalen i løpet av avtaleperioden. Det er kun leverandører med endringer som vises i listen under. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

Behov- og kravspesifikasjonÅpen

Behov- og kravspesifikasjonLukk

Behov- og kravspesifikasjonen inneholder konkurransegrunnlaget ved utlysning av anbudet. Her får du blant annet detaljert informasjon om kravene som er stilt til hovedprodukter, tilbehør og reservedeler.

Les behov- og kravspesifikasjonen (PDF)

Behov- og kravspesifikasjon post 9 (tilleggsanskaffelse) Åpen

Behov- og kravspesifikasjon post 9 (tilleggsanskaffelse) Lukk

Behov- og kravspesifikasjonen inneholder konkurransegrunnlaget ved utlysning av anbudet. Her får du blant annet detaljert informasjon om kravene som er stilt til hovedprodukter, tilbehør og reservedeler.

Les behov- og kravspesifikasjonen (PDF)

RammeavtalenÅpen

RammeavtalenLukk

Her finner du avtalen som er inngått mellom NAV og leverandør. Avtalen inneholder blant annet informasjon om plikter, pris- og betalingsbetingelser, garantiperiode og mislighold.

Les rammeavtalen (PDF)

Rammeavtalen (tilleggsanskaffelse) Åpen

Rammeavtalen (tilleggsanskaffelse) Lukk

Her finner du avtalen som er inngått mellom NAV og leverandør. Avtalen inneholder blant annet informasjon om plikter, pris- og betalingsbetingelser, garantiperiode og mislighold.

Les rammeavtalen (PDF)