Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Rammeavtale for trykksårforebyggende madrasser

01-07-2014 av utmeldt bruker

Endringene i rammeavtalen gjelder fra 1. juli 2014.

NAV har siden 1. januar 2013 hatt en gjeldende rammeavtale for madrasser med trykksårforebyggende egenskaper. I mai 2013 ble det nødvendig å reforhandle enkelte størrelser i post 2. I forbindelse med at resultatet av denne anbudsprosessen blir publisert 1. juli 2014, avvikles produkt- og prisoversikten på www.nav.no. Du finner i stedet alle madrassene med rammeavtale samlet her i Hjelpemiddeldatabasen.

Du finner nærmere spesifikasjoner om krav til madrassene med trykksårforebyggende egenskaper i postbeskrivelsen og betingelsene for rammeavtalen.

I postene som du åpner via hovedoversikten for rammeavtalen presenteres alle produktene med rangering. Her kan du også se nærmere på informasjon om produktene som bilde, bruksanvisning, brukermanual og tekniske spesifikasjoner. Du har også mulighet til å sammenlikne madrassene i de enkelte postene.

Madrasser leveres i flere madrassmål/størrelser og i denne rammeavtalen kan en madrass ha ulik rangering ut i fra hvilket madrassmål den har. Du får derfor best oversikt over rammeavtalen via hurtigoversikten som du finner i hovedoversikten for rammeavtalen. Hurtigoversikten har også klikkbare lenker til opplysninger om de enkelte madrassene direkte i Hjelpemiddeldatabasen.

Opplysninger om produktene som har rammeavtale skal til enhver tid være i samsvar med det som er avtalefestet. Dette betyr at Hjelpemiddeldatabasen vil bli oppdatert fortløpende ved endring i avtalen.

Alle hjelpemidler som inngår i en gjeldende rammeavtale er merket med en liten NAV-logo etter navnet på produktet. Denne merkingen vises ved bruk av alle søkemotorene i Hjelpemiddeldatabasen.

Rammeavtalen åpner du via snarveien på forsiden av Hjelpemiddeldatabasen, eller via lenken nederst i denne nyhetssaken.

Gå direkte til rammeavtalen herHjelpemiddeldatabasen eies av NAV Hjelpemidler og tilrettelegging.