Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Varmehjelpemidler for hender og føtter

Avtaleperiode: 01-04-2023 - 31-03-2025


Hurtigoversikt (PDF) Publisert 01.04.2023.

Produktvideoer
Produktvideoer for denne avtalen finner du på Kunnskapsbanken.

Om rammeavtalen
Varmehjelpemidlene leveres i par uavhengig av om bruker har medisinsk behov for varme på kun en eller begge hender/føtter. Unntaket er delkontrakt 10 Joystickvott. Her kan tilhørende vott bestilles som tilbehør. 

Alle varmehjelpemidlene på rammeavtalen oppfyller forskrift om medisinsk utstyr, risikoklasse IIb. Det innebærer at varmehjelpemidlene kan brukes av alle som har behov for varmehjelpemidler, også personer som har nedsatt sensibilitet, som ikke kan varsle med språk eller som ikke kan ta av seg varmehjelpemidlene selv.

Rammeavtalen inneholder 15 delkontrakter
Delkontrakt 1-10: Varmehjelpemidler for hender (votter og hansker)
Delkontrakt 11-15: Varmehjelpemidler for føtter (sokker og såler)

Varmehjelpemidlene i delkontraktene 1-5, 7, 9-11 og 13-15, kan tilpasses individuelle behov etter spesifiserte maler/beskrivelser.

Varmehjelpemidlene er laget av tekstil eller skinn og har varmetråder og påmonterte oppladbare batterier. Oppvarming skjer ved tilkobling til batteri som er fastmontert på varmehjelpemidlet. Temperaturen reguleres med termostat.

Mer informasjon?
På NAV sine hjemmesider finnes informasjon om hvordan man søker om hjelpemidler.

 

Poster (delkontrakter)Åpen

Poster (delkontrakter)Lukk

Post 1: Varmevotter til voksne
Votter med integrerte varmetråder, fôr og vindtett, vannavstøtende og pustende ytterstoff. Leveres i par med minimum 4 batterier og batterilader som kan lade to batterier samtidig. Kan tilpasses individuelt etter mal/beskrivelse.

Post 2: Varmevotter med uttakbart innerfôr til voksne
Votter med integrerte varmetråder, fôr og vindtett, vannavstøtende og pustende ytterstoff. Innerfôret er uttakbart. Leveres i par med minimum 4 batterier og batterilader som kan lade to batterier samtidig. Vottene kan tilpasses individuelt etter mal/beskrivelse.

Post 3: Varmehansker i tekstil til voksne
Hansker med integrerte varmetråder, fôr og vindtett, vannavstøtende og pustende ytterstoff. Leveres i par med minimum 4 batterier og batterilader som kan lade to batterier samtidig. Hanskene kan tilpasses individuelt etter mal/beskrivelse.

Post 4: Varmehansker i skinn til voksne
Hansker med integrerte varmetråder, fôr og ytterstoff i skinn. Leveres i par med minimum 4 batterier og batterilader som kan lade to batterier samtidig. Hanskene kan tilpasses individuelt etter mal/beskrivelse.

Post 5: Innerhansker til voksne
Innerhansker med integrerte varmetråder, beregnet til bruk inni egne hansker eller votter. Leveres i par med minimum 4 batterier og batterilader som kan lade to batterier samtidig. Hanskene kan tilpasses individuelt etter mal/beskrivelse.

Post 6: Varmevotter til baby/småbarn (0-3 år)
Votter med integrerte varmetråder, fôr og vindtett, vannavstøtende og pustende ytterstoff. Leveres i par med minimum 4 batterier og batterilader som kan lade to batterier samtidig.

Post 7: Varmevotter til barn (4-14 år)
Votter med integrerte varmetråder, fôr og vindtett, vannavstøtende og pustende ytterstoff. Leveres i par med minimum 4 batterier og batterilader som kan lade to batterier samtidig. Vottene kan tilpasses individuelt etter mal/beskrivelse.

Post 8: Varmehansker til barn (4-14 år)
Hansker med integrerte varmetråder, fôr og vindtett, vannavstøtende og pustende ytterstoff. Leveres i par med minimum 4 batterier og batterilader som kan lade to batterier samtidig.

Post 9: Arbeidshansker til voksne
Arbeidshansker med integrerte varmetråder, fôr og vindtett, vannavstøtende og pustende ytterstoff. Leveres i par med minimum 4 batterier og batterilader som kan lade to batterier samtidig. Hanskene kan tilpasses individuelt etter mal/beskrivelse.

Post 10: Joystickvott til barn og voksne
Joystickvott med integrerte varmetråder, fôr og vindtett, vannavstøtende og pustende ytterstoff. Votten har splitt/åpning for betjening av joystick. Leveres i stykk for henholdsvis høyre og venstre hånd med minimum to batterier og batterilader som kan lade to batterier samtidig. Tilsvarende vott med tommel for henholdsvis høyre eller venstre hånd finnes som tilbehør. Votten kan tilpasses individuelt etter mal/beskrivelse.

Post 11: Varmesokker til voksne og større barn
Elastiske varmesokker med integrerte varmetråder. Leveres i par med minimum 4 batterier og batterilader som kan lade to batterier samtidig. Sokkene kan tilpasses individuelt etter mal/beskrivelse.

Post 12: Varmesokker til barn
Elastiske varmesokker med integrerte varmetråder. Leveres i par med minimum 4 batterier og batterilader som kan lade to batterier samtidig.

Post 13: Varmeknestrømper til barn og voksne
Elastiske varmeknestrømper med integrerte varmetråder. Leveres i par med minimum 4 batterier og batterilader som kan lade to batterier samtidig. Knestrømpene kan tilpasses individuelt etter mal/beskrivelse.

Post 14: Varmesåler til barn og voksne
Varmesåler med integrerte varmetråder. Leveres i par med minimum 4 batterier og batterilader som kan lade to batterier samtidig. Sålene kan tilpasses individuelt etter mal/beskrivelse.

Post 15: Termosokker til barn og voksne
Termosokker med integrerte varmetråder, fôr og vindtett, vannavstøtende og pustende ytterstoff. Leveres i par med minimum 4 batterier og batterilader som kan lade to batterier samtidig. Sokkene kan tilpasses individuelt etter mal/beskrivelse.

LeverandøradresserÅpen

LeverandøradresserLukk

Leverandører med produkter på denne rammeavtalen:

Cypromed AS
Vikaveien 17
NO-2312 Ottestad
Telefon: 62 57 44 33
http://www.cypromed.no

Minitech AS
Todderudvegen 17
NO-2322 Ridabu
Telefon: 62 57 78 00
http://www.minitech.no

TilbehørÅpen

TilbehørLukk

Tilbehør er deler som endrer hovedproduktets funksjon. Tilbehør kan monteres i tillegg til, eller i stedet for en del som er påmontert i en standard utgave av hovedproduktet. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

ReservedelerÅpen

ReservedelerLukk

Reservedeler er deler som ikke endrer hovedproduktets funksjon, men som erstatter en utslitt eller ødelagt del på et produkt i standard utgave. De delene tilbehøret består av er også reservedeler. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

TjenesterÅpen

TjenesterLukk

Varmehjelpemidlene i postene 1-5, 7, 9-11 og 13-15 kan tilpasses individuelle behov etter spesifiserte maler/beskrivelser. Tjenestene som tilbys, er spesifisert med HMS-nr. i egne dokumenter her. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

EndringskatalogÅpen

EndringskatalogLukk

Endringskatalogene inneholder alle endringer som gjøres i rammeavtalen i løpet av avtaleperioden. Det er kun leverandører med endringer som vises i listen under. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

Behov- og kravspesifikasjonÅpen

Behov- og kravspesifikasjonLukk

Behov- og kravspesifikasjonen inneholder konkurransegrunnlaget ved utlysning av anbudet. Her får du blant annet detaljert informasjon om kravene som er stilt til hovedprodukter, tilbehør og reservedeler.

Les behov- og kravspesifikasjonen (PDF)

RammeavtalenÅpen

RammeavtalenLukk

Her finner du avtalen som er inngått mellom NAV og leverandør. Avtalen inneholder blant annet informasjon om plikter, pris- og betalingsbetingelser, garantiperiode og mislighold.

Les rammeavtalen (PDF)