Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her


Hjelpemidler for undervisning og trening av ferdigheter

Hjelpemidler beregnet på å gi instruksjon som forbedrer en persons kapasitet og ytelse i fysiske, mentale og sosiale aktiviteter, der målet er å øke personens deltakelse på alle relevante områder (som kommunikasjon, egenpleie, bevegelighet, husarbeid, arbeid, utdanning og rekreasjon). Omfatter f.eks. hjelpemidler for utdanning/læring. Omfatter f.eks. vurdering, prøving og evaluering av materialer. Utstyr som har en annen funksjon enn trening, men som også kan brukes til opplæring, bør inkluderes i den kategorien som dekker den primære funksjonen.

96 produktserie(r).


<< Forrige side 1 2

Jaw Tip Low, Korallrød (2 pk)
 Jaw Tip Low, Korallrød (2 pk)
Passer til TalkTools´ Sensi. Brukes med High Jaw Tip og Medium Jaw Tip for graderte kjeveøvelser. Tekstur ganske lik Jaw Grading Bite Blocks. Fremmer symmetrisk stabilitet/styrke i kjeve. Bra for de med svak muskulatur. Produsert i USA. Laget av medisinsk godkjent materiale. Tåler oppvaskmaskin. Fri for BPA, PVC, latex, phthalates, eller bly.

Jaw Tip Medium, Korallrød (2 pk)
 Jaw Tip Medium, Korallrød (2 pk)
Passer til TalkTools´ Sensi. Brukes med High Jaw Tip og Low Jaw Tip for graderte kjeveøvelser. Tekstur ganske lik Jaw Grading Bite Blocks. Fremmer symmetrisk stabilitet/styrke i kjeve. Bra for de med svak muskulatur. Produsert i USA. Laget av medisinsk godkjent materiale.
Tåler oppvaskmaskin. Helt fri for BPA, PVC, latex, phthalates, eller bly.

Jiggler - Drage og Frosk
 Jiggler - Drage og Frosk
Mål: Øke bevissthet i kjeve og lepper, samt redusere spenning i kjevemuskulatur.
Med dragens flate vinger jobber man med leppelukke. Viktig for personer som har munnen mye åpen, sikler, som har vansker med å lukke munnen.
Med froskens runde hode jobber man med lepperunding som er viktig for ulike språklyder, samt for sugerørsdrikking.

Jiggler - Enhjørning og Dovendyr
 Jiggler - Enhjørning og Dovendyr
Mål: Øke bevissthet i kjeve og lepper, samt redusere spenning i kjevemuskulatur.
Med enhjørningens flate vinger jobber man med leppelukke som er viktig for personer som har munnen mye åpen, sikler, har vansker med å lukke munnen.
Med dovendyrets runde hode jobber man med lepperunding som er viktig for ulike språklyder, samt for sugerørsdrikking.

KAT-kassen
 KAT-kassen
KAT-kassen er et metodisk verktøy som visualiserer og konkretiserer områder knyttet til følelser, tanker og adferd. Elementene i kassen inneholder verktøy som brukes for å konkretisere intensitet av følelser, hvordan følelser påvirker oss fysisk, visualiserer mangfold og relasjoner, utvikle begreper om tid, adferdspalett med mer.
Cognita AS 4993 SUNDEBRU
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Brosjyre

 Kommunikasjonsboka
Målgruppe: personer som har afasi. Kan også brukes av personer med andre former for kommunikasjonsvansker. Inneholder bilder med plass til utfylling av personlig info.Temaene som dekkes er matvarer, måltider, stell og hygiene, hjelpemidler, fritidsaktiviteter, tallene, alfabetet og kalender. Dere kommuniserer ved å peke på og samtale om bildene.

Letsip drikkeflaske med tungestopper
 Letsip drikkeflaske med tungestopper
Letsip drikkeflaske med tungestopper. For å oppnå resultat eller som vedlikehold må drikkeflasken med tungestopper brukes gjennom hele dagen.
Letsip er et helt nytt sugerørsmunnstykke som passiviserer tungens rigide bevegelser og innehar en tungestopper som nå er patentert.

Letsip Norway AS 6010 Ålesund

Letsip K-serie
 Letsip K-serie
Ekstra store treningshjelpemiddel som gir god grep med tunga. Sensorisk lettere å kjenne for tungen. Lett å følge med for terapeuten, i speilet og munnpustere synes de er lett å bruke.

Tungetreneren er laget i svært stor størrelse for at brukerne lettere kan klare å finne kulen i munnen, og flytte den i ønsket retning ut i fra hva en trener på.
Letsip Norway AS 6010 Ålesund

Letsip S-serie (Pack 2)
 Letsip S-serie (Pack 2)
Letsip S1-5. Passiv trening.

Stimulering og trening for blant annet bedre munnlukke, styrke i overleppen, bedre trutmunn/runding, styrke i kinn, tygging og elting av mat. Tren forutsetninger for svelging, tydeligere tale, mindre sikling og bedre mimikk.
Gå fra stor størrelse til de minste orbiculene for å øke vanskegraden S5, S4, S3 til S2 og S1.
Letsip Norway AS 6010 Ålesund

Letsip V-serie
 Letsip V-serie
De minste produktene kan brukes som stimulerings-penn ved Orofacialis regulerings terapi. Den sterke soniske vibrasjonen går dypt inn i muskulaturen og gir økt aktivitet dersom det gis raske skiftinger i det sonisk impulsene. Ved langvarig stimulering på samme muskelen kan det oppnås senking av spenst og tonus.
Letsip Norway AS 6010 Ålesund

Lettblåst fløyte, 1stk
 Lettblåst fløyte, 1stk
For mange kan det å lage lyd i en fløyte være vanskelig. Tub tunes er en meget lettblåst fløyte som kan være et fint sted å starte før man begynner med fløytehierarkiet.

Lip Block Red (2 pk)
 Lip Block Red (2 pk)
Leppestopper til å tre på sugerør for å stoppe leppene i å skli lenger ned på sugerøret. De gule og de røde har bittelitt forskjellig str. på hullet, de røde har noe smalere hull. Begge passer sugerør nr. 2 og 3 i sugerørspakken.

Lip Block Yellow (2 pk)
 Lip Block Yellow (2 pk)
Leppestopper til å tre på sugerør for å stoppe leppene i å skli lenger ned på sugerøret. De gule og de røde har bittelitt forskjellig str. på hullet, de røde har smalere hull. Begge passer sugerør nr. 2 og 3 i sugerørspakken.

Malem enuresealarm, Ultimate 1 m/sensor
 Malem enuresealarm, Ultimate 1 m/sensor
Alarmen har 8 ulike alarmlyder og vibrering. Med så mange ulike toner vil barnet lettere registrere at noe er uvanlig å våkne. Vibrering kan være hensiktsmessig dersom barnet skal sove borte. Dette gjør også alarmen egnet for bruk på dagen og for personer med nedsatt hørsel.
Gymo AS 4072 Randaberg

Malem enuresealarm, Ultimate 1 m/sensor
 Malem enuresealarm, Ultimate 1 m/sensor
Et effektivt hjelpemiddel mot sengevæting. Alarmen har 10 ulike alarmlyder og vibrering. Med så mange ulike toner vil barnet lettere registrere at noe er uvanlig å våkne. Vibrering kan være hensiktsmessig dersom barnet skal sove borte. Dette gjør også alarmen egnet for bruk på dagtid og for personer med nedsatt hørsel.
Gymo AS 4072 Randaberg

Malem M03 alarm for sengevæting
 Malem M03 alarm for sengevæting
Alarm for sengevæting. Brukes av personer som tisser i senga.Sensoren festes i trusa og alarmen avgir lydsignal når trusa blir våt.

Leveres komplett med trusesensor og alarm.
Med1 5563 Førresfjorden

Malem M04 alarm for sengevæting
 Malem M04 alarm for sengevæting
Alarm for sengevæting. Brukes av personer som tisser i senga.Sensoren festes i trusa og alarmen avgir signal når trusa blir våt.

En kan velge vibrasjon og/eller lyd som signal. Kan også brukes ved inkontinens på dagtid.

Leveres komplett med trusesensor og alarm. Kan også kobles til sengematte.
Med1 5563 Førresfjorden

Malem trådløs enuresealarm m/fast sensor
 Malem trådløs enuresealarm m/fast sensor
Et effektivt hjelpemiddel mot sengevæting. Malem trådløs alarm er også godt egnet for å varsle omsorgspersoner i hjemmet eller på institusjoner. Alarmen har 8 ulike alarmlyder å velge mellom. Med så mange ulike toner vil barnet lettere registrere at noe er uvanlig å våkne. I og med at den er trådløs må barnet opp av sengen for å skru av alarmen.
Gymo AS 4072 Randaberg

Memoria
 Memoria
Memoria digitaliserer livshistorien gjennom bilder, historier og interesser, og er lett tilgjengelig via en app på et nettbrett. Egnet for bruk i samtale, tilpassing av aktiviteter og bedre kjennskap til den enkelte.
MinMemoria AS 8003 Bodø
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Brosjyre

Munnskjold
 Munnskjold
Munnskjoldet er et ypperlig verktøy til å jobbe med leppelukke. Oppgaven er å lukke leppene med verktøyet i munnen. Leppelukke er helt avgjørende for å kunne minske sikling og for å kunne ha munnen lukket i hvilestilling.

Nesefløyter - 3 stk
 Nesefløyter - 3 stk
Å jobbe med bevisstgjøringsaktiviteter som nesefløyte kan være godt for barn som strever med å skille mellom nasal og oral luftstrøm. Det å jobbe med bevisstgjøring av hvor lyd produseres, nese eller munn, er viktig. De aller fleste lyder lages med oralt luftutslipp, men mange kan streve med å gjøre dette i egen tale.

Nose Clips Kit - 1 neseklype, 4 gummistrikker, instruksjonshefte
 Nose Clips Kit - 1 neseklype, 4 gummistrikker, instruksjonshefte
Neseklype med muligheter for å justerer klemstyrke.. Nyttig når personer strever med å skille mellom oral og nasal luftstrøm. Personer som realiserer språklyder nasalt, kan ha hjelp av klypen som gir en fysisk fornemmelse av hvor lyden realiseres. Hvor lager jeg lyden, hvor kommer luften ut? Nese eller munn?

Nuk Massager (3 pk)
 Nuk Massager (3 pk)
Massasjebørste for å stimulere tannkjøtt og innside munn.

Original Horn Kit
 Original Horn Kit
Horn kit inneholder 12 forskjellige blåseinstrumenter i et hierarki som fremmer bruk av ulik muskulatur og styrke i munnen. NB Må brukes under tilsyn av voksne, da det er små deler i pakken.

Parent Kit
 Parent Kit
Designet for foreldre med barn som har munnmotoriske utfordringer. Settet inkl. verktøy og informasjon for å starte med OPT (Oral Placement Therapy) hjemme.

Pink Cut-Out Cup small, 2 pk
 Pink Cut-Out Cup small, 2 pk
Koppen er av mykere plast med en utskjæring som gjør det lett å drikke av koppen uten å bøye hodet bakover. Egnet til å jobbe med drikkeferdigheter, samt som et verktøy for å jobbe med leppelukke og tungeretraksjon.

Pre Feeding Kit - Sensi
 Pre Feeding Kit - Sensi
Mål: Utvikle oralsensoriske og oralmotoriske ferdigheter som behøves for å spise, drikke og snakke. De ulike tuppene skrus på håndtaket for bruk til ulike formål. Settet passer alle aldre og ulike formål: Øke leppestyrke, sensorikk i munnhule, tyggeferdighet eller tungespisslyder.
Inneholder 12 tupper og 1 stk. sensi. Bruker vanlige AAA batterier.

Prone Stander Small
 Prone Stander Small
Ståstativ på hjul. Doble bremser på alle hjul. Kan vinkles. Kan benyttes i mageleie. Har abduksjonskloss, ryggseler, hoftesele, hoftestøtte, sidestøtter, justerbar bordplate og fotbrett med sandaler. Barnet står med støtte mot magen.
Materiale: treramme polstret med skumgummi. Avtagbart nylontrekk som kan vaskes ved 40
Høyde: 64-122 cm
Ronda AS 4073 Randaberg

Rabbit Up ståstativ
 Rabbit Up ståstativ Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Mobilt ståstativ med drivhjul og manuell tilt. Skråstilling av drivhjulene muliggjør optimal kjørestilling. Kan også benyttes uten drivhjul. Leveres med bryststøtte, brystbelte, hoftestøtte, hoftebelte, knestøtter og hel fotplate. Finnes i fire størrelser. Brukerhøyde 70-180 cm. Brukervekt maks 70 kg.
ETAC AS 1515 MOSS
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • QuickGuide • Brosjyre

Rodger Boxer, gutt
 Rodger Boxer, gutt
Kommer i 8 str. og kan vaskes på 60grader.
Tåler tørketrommel.
Str: 104 - 188
Gymo AS 4072 Randaberg

Rodger Clippo dagalarm m/ trusesensor
 Rodger Clippo dagalarm m/ trusesensor
En populær alarm med trusesensor, som brukes på dagen.
Alarmen festes med en magnet i T-skjorta eller pysjamasen - Du kan velge mellom åtte ulike lyder. Velg din favorittlyd, eller la alarmen velge lyd for deg hver natt (anbefales). - Du kan også velge vibrasjon, eller både vibrasjon og lyd - Kan stille inn volum etter behov
Gymo AS 4072 Randaberg

Rodger Hipster, jente
 Rodger Hipster, jente
- Kommer i 8 str. og kan vaskes på 60grader
Tåler tørketrommel
Størrelser: 104 - 188
Gymo AS 4072 Randaberg

Rodger mottaker
 Rodger mottaker
Trådløs mottaker som passer til Rodger trådløs sengevætingsalarm.
For å få komplett sett, trenger du i tillegg: 1 sender og en truse.
Gymo AS 4072 Randaberg

Rodger sender
 Rodger sender
Trådløs sender som passer til Rodger trådløs sengevætingsalarm. - Sender som legges i sensortrusen - Gir beskjed til mottakerenheten straks trusa blir våt.
For å få komplett sett, trenger du i tillegg: 1 mottaker og en truse.
Gymo AS 4072 Randaberg

Rodger Sender Mottaker
 Rodger Sender Mottaker
Trådløs sender og mottaker som passer til Rodger trådløs sengevætingsalarm. Senderen legges i sensortrusen (kjøpes utenom). Det sendes signal til mottakerenheten straks trusa blir våt. Leveres med: sender, mottaker, framgangsskjema og manual.
Gymo AS 4072 Randaberg

Rodger trådløs alarm for sengevæting
 Rodger trådløs alarm for sengevæting
Hjelpemiddel for sengevæting.
Vår beste og mest nøyaktige alarm for behandling av sengevæting. Leveres komplett med to truser som har innebygd sensor i stoffet.
Med1 5563 Førresfjorden

Rund tupp med textur - Liten, 2 pk
 Rund tupp med textur - Liten, 2 pk
Rund tupp med textur til Sensi. Brukes bl.a. til arbeid med lepperunding. Finnes i to størrelser.

Rund tupp med textur - Stor, 2 pk
 Rund tupp med textur - Stor, 2 pk
Rund tupp med textur til Sensi. Brukes bl.a. til arbeid med lepperunding.

Sensi fra TalkTools
 Sensi fra TalkTools
Verktøy for å jobbe med munnens motorikk og sensorikk. Sensi passer også til Z-vibe sine tupper. Blå Chewy tip følger med, samt lukkbar pose. Ergonomisk design, passer både nye og gamle tupper. Bruker AAA batteri. Enkelt å bytte tupper. Flere hastigheter/vibrasjonsmuligheter. Blå Chewy tip medfølger samt lukkbar pose.

Ståstativ Max
 Ståstativ Max
Ståstativ med elektrisk høyderegulering. Har bredere tilgangsområde grunnet utsvingbare bakhjul. Bordutskjæring med ergonomisk magepute og 2 høydejusterbare håndlister i rustfritt stål. Knebeskytterne er justerbare i høyde, dybde og horisontalt. Fotplate med hælskåler og tåfiksering. Leveres med støttebelte. Finnes i to utgaver.
Gymo AS 4072 Randaberg

Supine Board Large
 Supine Board Large
Ståstativ på hjul, med polstring, justerbare armstøtter,
brystsele, hoftesele, leggreimer, fotbrett og fotklosser.
Et par sidetøtter, et par hodestøtter, låsbare hjul.
Bordplate (66x38 cm) monteres til armstøtter.
Manuell oppreisningsfunksjon.
Barnet står med med støtte mot ryggen.
Høyde: 117-183 cm
Ronda AS 4073 Randaberg

Supine Board Small
 Supine Board Small
Ståstativ på hjul, med polstring, justerbare armstøtter,
brystsele, hoftebelte, leggreimer, fotbrett og fotklosser.
Et par sidestøtter, et par hodestøtter, låsbare hjul.
Bordplate monteres til armstøtter.
Manuell oppreisningsfunksjon.
Barnet står med støtte mot ryggen.
Høyde: 76 - 127 cm
Ronda AS 4073 Randaberg

Till Contour elektrisk ståstativ
 Till Contour elektrisk ståstativ Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Dorsalt ståstativ med elektrisk tilt. Ståstativet har også elektrisk høyderegulering. Det har 3-delt rygg som kan reguleres individuelt, og som dynamisk kan følge brukers bevegelser. Leveres med hodestøtte, brystbelte, sidestøtter, hoftebelte, knestøtter, fotplater og bord. Finnes i to størrelser. Brukerhøyde 120-185 cm. Brukervekt maks 100 kg.
Medema Norge AS 1481 HAGAN
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • Brosjyre

Toucan ståstativ
 Toucan ståstativ Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Frontalt ståstativ med manuell tilt. Ståstativet leveres med bryststøtte, brystbelte, støtte for hofte, belte for hofte, knestøtter, hel fotplate og bord med balje. Finnes i fem størrelser. Brukerhøyde 60-190 cm Brukervekt maks 70 kg.
ETAC AS 1515 MOSS
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • QuickGuide • Brosjyre

Vibrasjonspute for Rodger trådløs alarm
 Vibrasjonspute for Rodger trådløs alarm
Vibrasjonspute som passer til Rodger trådløs enuresealarm.

Vibrasjonspute som rister kraftig når sengevætingsalarmen går. Kan kobles rett i en Rodger trådløs sengevæting alarm.

Vibrasjonsputen kan brukes av døve personer som ikke hører signalet fra alarmen.
Med1 5563 Førresfjorden

WriteReader
 WriteReader
WriteReader er et enkelt og intuitivt digitalt verktøy, hvor barn fra barnehagen og barneskolen kan lage egne digitale bøker og fortløpende utvikle kompetanse i tale- og skriftspråk.
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Brosjyre

<< Forrige side 1 2