Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

FM sendere med rammeavtale

Hjelpemidler for mottak og/eller overføring av lyd via høyfrekvente radiobølger. Omfatter sendere til lokal enveiskommunikasjon. Hørselshjelpemidler, se 22 06.

Følgende produktserier inneholder produkter som inngår i rammeavtalen

Automini Digital set
 Automini Digital set Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Sender for TV- og radiolytting beregnet for personer med høreapparat. Man kan lytte til lyden fra TV med ønsket styrke, uten å forstyrre andre i rommet. Lydoverføringen skjer gjennom en teleslynge i stolen eller via en halsslynge. Stolslynge medfølger. Passer til TV med digital eller analog lydutgang.
Transistor Sweden AB 19279 Sollentuna
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • Video

Avantree Audikast Plus
 Avantree Audikast Plus Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Sender for TV- og radiolytting for personer med høreapparat. Man lytter til TV-lyd med ønsket styrke, uten å forstyrre andre i rommet. Overfører lyd til bluetoothmottaker i høreapparat eller annen bluetoothmottaker. Kompatibel med Phonak Marvel og Phonak Paradise høreapparater. Rekkevidde 30 meter. Passer til TV med digital eller analog lydutgang.
Transistor Sweden AB 19279 Sollentuna
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Blåtann Audiosender
 Blåtann Audiosender Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Blåtannsender som overfører lyd trådløst til blåtannmottaker. Den er kompatibel med optisk, koaksial, RCA og AUX-lydutganger. Senderen har redusert tidsforsinkelse.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Direktelydpakke med blåtannsender og trådløse øreplugger.
 Direktelydpakke med blåtannsender og trådløse øreplugger. Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Blåtannsender og trådløse øreplugger med aktiv støykansellering i én pakke. Overfører lyd fra VOX-systemet direkte til brukere som ikke bruker høreapparat. Ørepluggene har volumkontroll. Senderen kobles enkelt til strøm og til lydutgangen på VOX-enheten.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Earis Premium sender
 Earis Premium sender Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Sender for TV- og radiolytting med innstillingsmuligheter for lyd. Benyttes sammen med Earis Premium lyttebøyle (hms-nr 289717) eller Earis Premium halsslynge (hms-nr 289718), som må bestilles separat. Sender kobles automatisk sammen med mottaker når mottaker plasseres i sender. Sender fungerer som ladestasjon for mottaker.
Presbyacusis AS 0579 Oslo
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • QuickGuide

MaxiPro TV Streamer
 MaxiPro TV Streamer Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Sender for TV- og radiolytting beregnet for personer med høreapparat. Man kan lytte til lyden fra TV med ønsket styrke, uten å forstyrre andre i rommet. Overfører lyd til bluetoothmottaker i høreapparat eller annen bluetoothmottaker. Rekkevidde 25 meter. Passer til TV med digital eller analog lydutgang.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • Video • Brosjyre

Roger Multimedia Hub
 Roger Multimedia Hub Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Multimediasender, stasjonær og trådløs med Roger-teknologi. Har tydelige lysindikatorer og adaptiv frekvenshopping. Kan kobles til alle typer lydkilder. Kompatibel med Roger for education-systemet.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• QuickGuide • Brosjyre

Roger On V2
 Roger On V2 Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Samtaleforsterker som fanger opp stemmen til den som snakker og sender den trådløst til ørene. Kan legges på bord for å fange opp stemmer. Kan strømme lyd fra tv og brukes i toveiskommunikasjon i nettmøter. Kompatibel med mottakerne Roger-neckloop (289943)og Roger X (196626). Finnes i to farger.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Roger Select
 Roger Select Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Samtaleforsterker som gir brukere av høreapparat taleforståelse i støy og på avstand. For én-til-én-samtaler og i grupper. Veksler mellom personer som snakker eller ved å velge retning manuelt. Kompatibel med de fleste høreapparater og implantater direkte eller via mottakerne Roger X (196626) eller Roger Select (289943). Finnes i tre ulike farger.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • Brosjyre

Roger Table Mic II
 Roger Table Mic II Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Samtaleforsterker som gir brukere av høreapparat taleforståelse i støy og på avstand. Bordmikrofon med seks lyttesoner. Veksler automatisk mellom personer som snakker. Sender tale til alle Roger-mottakere (unntatt Digimaster X).Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • Brosjyre

TVSB TX Sereonic sender
 TVSB TX Sereonic sender Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Sender for TV- og radiolytting. Trådløs overføring til mottaker. Sender er også ladestasjon til mottaker. Kobles sammen med TVSB RX Sereonic-mottaker (hms-nr 256883) som må bestilles separat.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • Brosjyre