Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Personløftere

Hjelpemidler for forflytning av en person ved hjelp av løfting og posisjonering for å muliggjøre en planlagt aktivitet. Heiser for å løfte en person inn og ut av en bil uten rullestol, se 12 12 15. Hjelpemidler som løfter en person sittende i rullestol inn i og ut av en bil, se 12 12 18. Hjelpemidler for vertikal forflytning, se 18 30. Hjelpemidler for løfting og flytting av gjenstander på arbeidsplasser, se 28 09.
KodeProduktgruppe Skjul forklaringerAntall serier
12 36 03Mobile personløftere med seler og/eller seil til forflytning av en person i sittende stilling
Mobile hjelpemidler for forflytning av en person i sittende, halvt sittende eller liggende stilling. Kroppen støttes av seler og/eller seil.
12
12 36 04Mobile personløftere for stående forflytning
Mobile hjelpemidler for å løfte en person fra sittende til stående stilling. Utstyret er mobilt og kan flyttes fritt omkring. Kroppen støttes av seler og/eller seil, fot-/ben- og/eller knestøtte.
7
12 36 06Mobile personløftere med fast sete
Mobile hjelpemidler for å løfte og flytte en person i sittende stilling. Kroppen støttes av et fast sete, et spadeformet sete eller tilsvarende.
7
12 36 12Stasjonære personløftere festet til vegg, gulv eller tak
Utstyr for forflytning ved å løfte og bevege en person innen et område som begrenses av systemet. Omfatter f.eks. personløftere montert ved svømmebasseng.
19
12 36 15Stasjonære personløftere festet til eller montert i eller på andre produkter
Hjelpemidler for å løfte og flytte en person innen et område som begrenses av systemet. Omfatter f.eks. badekarheiser. Løse toalettforhøyere, se 09 12 15. Toalettseter med innebygd løftemekanisme for å reise seg opp og sette seg ned, se 09 12 21. Hjelpemidler som løfter en person sittende i rullestol inn i og ut av en bil, se 12 12 18. Sengeløftere, se 18 12 12.
3
12 36 21Seler, seil og andre kroppsstøtter til personløftere
Hjelpemidler som gir støtte til en person som løftes i en personløfter. Omfatter f.eks. seil, seter, bårer og toalettseter til mobile og stasjonære personløftere. Hjelpemidler for toalettbesøk, se 09 12.
125