Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Informasjon om Hjelpemiddeldatabasen

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Informasjon om Hjelpemiddeldatabasen

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle som hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene.

I Hjelpemiddeldatabasen finner du informasjon om hjelpemidler med tilhørende tekniske spesifikasjoner, bilder, brosjyrer og bruksanvisninger som kan være til nytte for personer med nedsatt funksjonsevne. Du finner også opplysninger om hvilken leverandør som kan levere produktene. Det registreres nye hjelpemidler fortløpende både av NAV og leverandører. Antall og utvalg av hjelpemidler varierer noe fra produktgruppe til produktgruppe. Visning i databasen er ingen generell godkjenning av produktet som et hjelpemiddel. Det er brukers behov som avgjør hva som er et hjelpemiddel i det enkelte tilfelle.

Aktuelle steder du kan kontakte for lån eller utlevering av hjelpemidler til brukere kan være hjelpemiddelsentralene, kommunenes lagre for utlån, helseforetakenes utlånssteder for behandlingshjelpemidler og apotek. De fleste produktene er tekniske hjelpemidler som distribueres via kommunale lagre ved midlertidig behov (korttidsutlån) og via hjelpemiddelsentralene ved varig behov. Ved utlån fra NAV Hjelpemiddelsentral må det sendes søknad i forkant via NAVs skjemaveileder på www.nav.no.

NAVs rammeavtaler på hjelpemiddelområdet finner du via egen hovedinngang på forsiden. Her finner du best oversikt over hva du kan søke på gjennom Folketrygden. Alle hjelpemidler som inngår i en gjeldende rammeavtale er merket med en NAV-logo etter navnet på produktet. Denne merkingen vises ved bruk av alle søkemotorene i Hjelpemiddeldatabasen.

Rammeavtalene ble første gang publisert i Hjelpemiddeldatabasen høsten 2013 framfor egne produkt- og prisoversikter på www.nav.no (tidligere rosa kataloger).


 
Relatert informasjon