Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Nyhetsarkiv | Rammeavtale for manuelle rullestoler

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Rammeavtale for manuelle rullestoler

18-12-2013 av utmeldt bruker

Tidligere produkt- og prisoversikt er nå erstattet med visning av rammeavtalen i Hjelpemiddeldatabasen.

NAV inngikk en rammeavtale for Manuelle rullestoler, elektriske drivhjul og trappeklatrere fra 01.10.2012, hvor det ble laget en egen produkt- og prisoversikt for rammeavtalen. Produkt- og prisoversikten er nå fjernet til fordel for visning av rammeavtalen i Hjelpemiddeldatabasen.

Rammeavtalen åpner du via hurtiginngangen nederst på forsiden av Hjelpemiddeldatabasen. Du vil da komme til en hovedoversikt hvor du blant annet kan lese om rammeavtalens innhold og betingelser, samt finne lister for tilbehør og reservedeler til produktene i avtalen. Du finner også en hurtigoversikt som viser en kortversjon av produktene på rammeavtalen.

Du finner produktene i rangert rekkefølge i de enkelte postene i rammeavtalen. De enkelte produktene er presentert med bilde, bruksanvisning, brukermanual og tekniske spesifikasjoner der leverandørene har gjort dette tilgjengelig. I tillegg vil du kunne finne leverandørenes målskjema for produktet som du for eksempel kan bruke som et støttedokument ved utprøvinger. Foreløpig har ikke alle leverandører lagt inn et slikt skjema i Hjelpemiddeldatabasen, men de er oppfordret til å gjøre dette.

All informasjon som var presentert i den gamle produkt- og prisoversikten er overført til visningen i Hjelpemiddeldatabasen, men presentert på en litt annen måte. Det har kommet en forespørsel om å legge til totalbredde på rullestol som en ny teknisk spesifikasjon, da dette manglet i produkt- og prisoversikten. Dette er nå gjort på alle produktene for denne rammeavtalen. Oppgitt totalbredde viser til målene på rullestolen i standard utførelse, og eventuell cambring av hjul vil øke totalbredden.

Det har også kommet forespørsel om hvilke rullestoler som er testet for bruk i bil i kombinasjon med nakkestøtte. NAV har kun bedt om at dette skal være godkjent i henhold til ISO 7176-19 i rammeavtalens post 11 og 14. Dette er også nevnt i postbeskrivelsen for de aktuelle postene. Du finner nærme beskrivelse rundt sikkerhet og standarder i kapittelet som heter Produktinformasjon i hovedoversikten.

Opplysninger om produktene som har rammeavtale skal til enhver tid være i samsvar med det som er avtalefestet. Dette betyr at Hjelpemiddeldatabasen vil bli oppdatert fortløpende ved endring i avtalen.

Alle hjelpemidler som inngår i en gjeldende rammeavtale er merket med en NAV-logo etter navnet på produktet. Denne merkingen vises ved bruk av alle søkemotorene i Hjelpemiddeldatabasen.

Gå direkte til rammeavtalen her


 
Relatert informasjon