Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Nyhetsarkiv | Hjelpemiddeldatabasen med ny forside

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Hjelpemiddeldatabasen med ny forside

30-01-2015 av utmeldt bruker

Vi får ny og forenklet forside for Hjelpemiddeldatabasen 2.februar 2015.

Hjelpemiddeldatabasen har de siste årene blitt en stadig viktigere kilde til informasjon om produkter på hjelpemiddelområdet. I gjennomsnitt har nettstedet 14.500 unike besøkende pr måned. Det er i dag registrert i overkant av 12.000 produkter i Hjelpemiddeldatabasen fordelt på 215 leverandører.

I likhet med andre nettsteder har vi sett et behov for å forenkle forsiden vår, slik at det skal bli lettere å finne fram til aktuell informasjon for brukere, kommunale formidlere, NAV-ansatte og andre informasjonssøkere.

Forsiden vil nå inneholde tre hovedinnganger til informasjon om hjelpemidler:

Rammeavtaler
Her vises avtalene NAV har på med leverandører på hjelpemiddelområdet. Rammeavtalene finnes for flere produktområder og utgjør det nasjonale sortimentet av hjelpemidler. Du kan lese mer om hvordan du går fram ved søknad om hjelpemidler fra NAV her.

Målgrupper
Her kan du finne eksempler på hjelpemidler som kan passe for utvalgte målgrupper som barn, syn, hørsel, kognisjon og høy brukervekt. Vi har mulighet å legge til flere målgrupper etter behov.

Produktgrupper
Her vil du finne alle hjelpemidlene som er registrert i Hjelpemiddeldatabasen delt inn i produktgrupper etter ISO-9999, uavhengig om hjelpemidlene dekkes av NAV eller om du selv må betale for disse. I produktoversiktene velger du mellom å se alle registrerte hjelpemidler, eller kun hjelpemidler med rammeavtale via egne arkfaner. Hjelpemidler med rammeavtale har en NAV-logo bak produktnavnet uansett hvor du er i Hjelpemiddeldatabasen.

Nyhetssaker
Vi vil som tidligere ha nyhetssaker på forsiden, men nå nederst på siden. Det blir mulig til å få nyhetsakene direkte på e-post via et abonnement. Dette tilbudet er åpent for alle informasjonssøkere i Hjelpemiddeldatabasen.

Brukerstøtte og andre innstillinger
Øverst til høyre i Hjelpemiddeldatabasen finner du brukerstøtte, innstillinger og huskeliste. Her ligger det flere muligheter som er verdt å sette seg inn i. Under brukerstøtte finner du blant annet en egen brukerveiledning.

App søk
En ny funksjon i Hjelpemiddeldatabasen er mulighet til å søke etter apper som et alternativ eller supplement til et hjelpemiddel. Denne funksjonen er foreløpig bare knyttet til søk i App Store (iPhone/iPad), men kan utvides til Google Play (Android) hvis funksjonaliteten er mye i bruk. Funksjonen finner du til høyre på alle visningssider i databasen.

Gå tilbake til forsiden her


 
Relatert informasjon