Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Rammeavtale | Høreapparater og tinnitusmaskerere

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Høreapparater og tinnitusmaskerere

Avtaleperiode: 01-10-2015 - 31-08-2019

Høreapparat er et hørselsteknisk hjelpemiddel som kan bidra til å bedre en persons hørselsfunksjon.Tinnitusmaskerer kan hjelpe en person til å dempe sin tinnitusresus.

I rammeavtalen finner du høreapparat som er beregnet på personer med lite til moderat hørselstap, samt høreapparat beregnet for personer med svært store hørseltap. En oversikt over avtalen presenteres i pdf-format.

Hurtigoversikt (pdf)

Personer med nedsatt hørsel eller tinnitus må få henvisning fra egen fastlege til avtalespesialist/hørselssentral for videre behandling og søknad. Søknader om stønad til høreapparater/tinnitusmaskerere behandles av NAV Arbeid og ytelse. Tilpasning/formidling av høreapparater og tinnitusmaskerere gjøres av audiograf hos avtalespesialist/høresentral, mens øvrige hørselstekniske hjelpemidler blir formidlet via NAV Hjelpemiddelsentral i fylket.

På helsenorge.no finner du informasjon om regionale avtalespesialister i helseforetakene.

Du kan også finne aktuell høresentral i listen overoffentlige høresentraler (pdf)

Norsk Teknisk Audiologisk forening har egen statistikk over salg av høreapparater til NAV (n-t-a-f.org).

På nav.no finner durundskriv om stønad til høreapparater og tinnitusmaskerere og generell informasjon om høreapparater og tinnitusmaskerere.

 

Leverandører Åben

Leverandører Luk

Oversikt over leverandører som har produkter i rammeavtalen.

Se leverandøroversikt

TilbehørÅben

TilbehørLuk

Tilbehør er deler som endrer hovedproduktets funksjon. Tilbehør kan monteres i tillegg til, eller i stedet for en del som er påmontert i en standard utgave av hovedproduktet.

Se tilbehør

ReservedelerÅben

ReservedelerLuk

Reservedeler er deler som ikke endrer hovedproduktets funksjon, men som erstatter en utslitt eller ødelagt del på et produkt i standard utgave. De delene tilbehøret består av er også reservedeler.

Se reservedeler

TjenesterÅben

TjenesterLuk

Tjenester beskriver leverandøravtaler om reparasjoner.

Les mer om tjenester

EndringskatalogÅben

EndringskatalogLuk

Endringskatalogen inneholder alle endringer som gjøres i rammeavtalen i løpet av avtaleperioden. Siste endring gjelder fra 31.05.19.

Se endringskatalog

ProduktinformasjonÅben

ProduktinformasjonLuk

Produktinformasjonen beskriver rammeavtalens innhold, avgrensninger, sikkerhetskrav og standarder, krav til rengjøring og merking av produktene som er med i den aktuelle rammeavtalen.

Les mer om produktinformasjon

BetingelserÅben

BetingelserLuk

Betingelsene beskriver blant annet rammeavtalens omfang, avtale om klargjøring av produkter for gjenbruk, samt andre administrative rutiner knyttet til rammeavtalen.

Les mer om betingelser (pdf)

Rutiner ved formidlingÅben

Rutiner ved formidlingLuk

Rutiner rundt utprøvingslagre, dispensasjon fra rammeavtalen og fakturahåndtering.

Les mer om rutiner (pdf)

RammeavtalenÅben

RammeavtalenLuk

Her finner du avtalen som er inngått mellom NAV og leverandør. Avtalen inneholder blant annet informasjon om plikter, pris- og betalingsbetingelser, garantiperiode og mislighold.

Les rammeavtalen (pdf)


 
Relatert informasjon