Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Rammeavtale | Førerhund

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Førerhund

Avtaleperiode: 15-01-2016 - 31-12-2021

Førerhunder er opplært til å kunne hjelpe blinde eller svært svaksynte til å ta seg fram i omgivelsene. Rammeavtalen har en varighet på 4 år med mulighet til å forlenge avtalen ytterligere 2 år.

Post 1: Kjøp av forkurs over to dager med innkvartering av bruker Det er inngått rammeavtale med Stiftelsen Lions Førerhundskole og Mobilitysenter i denne posten. Forkurs er for nye brukere og brukere over 70 år som søker ny hund, og tidligere brukere som over en lengre periode ikke har hatt førerhund.

Post 2: Kjøp av førerhund og tilknyttede tjenester Det er inngått rammeavtale med Norges Blindeforbunds førerhundskole AS, Lund Førerhundskole AS og Stiftelsen Lions Førerhundskole og Mobilitysenter i denne posten. Posten omfatter kjøp av førerhunder med følgende tjenester:
Kartleggingssamtale med bruker på brukers hjemsted

 - Samtrening i 3 uker med innkvartering av bruker, og 5 dagers hjemstedstrening
 - Obligatorisk oppfølging
 - Ordinær oppfølging
 - Utvidet oppfølging med døgnopphold med eller uten vedlikeholdstrening for hunden, og samtrening av ekvipasjen på brukerens hjemsted
 - Re-trening av hund som har vært i ekvipasje tidligere, og samtrening med ny bruker inkl. innkvartering av bruker

NAV har rett til å skaffe førerhund fra andre leverandører i markedet, dersom brukers behov ikke kan dekkes av avtalen. Du kan finne mer informasjon om førerhund på nav.no

 


 
Relatert informasjon