Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Rammeavtale | Sykler med og uten hjelpemotor, sykkelfronter med hjelpemotor, hjelpemotorer og støttehjul

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Sykler med og uten hjelpemotor, sykkelfronter med hjelpemotor, hjelpemotorer og støttehjul

Avtaleperiode: 01-03-2017 - 29-02-2020

Hurtigoversikt (pdf)

Brukere av produktene i rammeavtalen er barn, ungdom og voksne som på grunn av funksjonsnedsettelsen ikke kan bruke vanlige sykler, eller som trenger spesialutstyr for å bruke en vanlig sykkel. Avtalen omfatter trehjulssykler med og uten hjelpemotor, tandem- og parallellsykler med og uten hjelpemotor, sykkelfronter, hjelpemotorer og støttehjul. Rammeavtalen har anbudsnr 15/5146 med unntak av post 1A, 19 og 20 som har anbudsnr 16/5389.

Avtalen forlenges med ett år fra og med 01.03.19, borsett fra post 7, 9, 12 og 13.

På Kunnskapsbanken.net kan du lese en sak om sykler med hjelpemotor

 

PosterÅben

PosterLuk

Post 1A: Trehjuls sykkel med fastnav uten gir for barn og opp til skolealder
Trehjulsykkel utstyrt med brems, pedaler, reflekser, parkeringsbrems og signalklokke. Tradisjonelt trekantet sykkelsete. Bolstøtte, skyvestang og fotpedal med fiksering kan fås som tilbehør. Fastnav gjør at pedalene roterer forover og bakover med hjulene.

Post 1B: Trehjuls sykkel med fastnav uten gir og med lavt innsteg, for små barn
Trehjulsykkel utstyrt med brems, pedaler, reflekser, parkeringsbrems og signalklokke. Tradisjonelt trekantet sykkelsete. Bolstøtte, skyvestang og fotpedal med fiksering kan fås med tilbehør. Fastnav gjør at pedalene roterer forover og bakover med hjulene. Sykkelen har lavt innsteg.

Post 2: Trehjuls sykkel med fastnav, uten gir, for barn fra skolealder, ungdom og voksne
Trehjulsykkel utstyrt med pedaler, reflekser, bremser og signalklokke. Tradisjonelt trekantet sykkelsete. Bolstøtte og fotpedal med fiksering kan fås som tilbehør. Fastnav gjør at pedalene roterer forover og bakover med hjulene. Produktene kan utstyres med ledsagerstyring.

Post 3: Trehjuls sykkel med pedalbrems og gir, for barn fra skolealder, ungdom og voksne.
Trehjulsykkel utstyrt med pedaler, gir, reflekser, bremser og signalklokke. Tradisjonelt trekantet sykkelsete. Pedalbrems som trer i kraft når pedalene beveges bakover.

Post 4: Trehjuls sykkel med frinav og gir, for barn fra skolealder, ungdom og voksne.
Trehjulsykkel utstyrt med pedaler, gir, reflekser, bremser og signalklokke. Tradisjonelt trekantet sykkelsete. Frinav der pedalene kan være i ro selv om hulene roterer, og som kan rotere bakover for å settes i ønsket posisjon. Bolstøtte og fotpedal med fiksering kan fås som tilbehør.

Post 5: Trehjuls sykkel med gir og hjelpemotor, for barn fra skolealder, ungdom og voksne.
Trehjulsykkel utstyrt med fotpedaler, gir, hjelpemotor med maksimal effekt 0,25kW (med batteri og lader), reflekser, bremser og signalklokke. Tradisjonelt trekantet sykkelsete. Bolstøtte og fotpedal med fiksering kan fås som tilbehør.

Post 6: Trehjuls sykkel med sete, gir og hjelpemotor, for barn fra skolealder, ungdom og voksne.
Sykkel med sete som ligger under navet på drivhjulene. Liggesykkelen er utstyrt med gir, reflekser, bremser, vimpel og signalklokke. Den er hånddrevet, har sete med støtte til rygg og lår, og støtte til føttene.

Post 7: Trehjuls hånddrevet liggesykkel med gir, for barn fra skolealder, ungdom og voksne.
Fra og med 01.03.19 finnes det ikke produkter i denne posten.

Post 8: Trehjuls hånddrevet liggesykkel med gir og hjelpemotor, for barn fra skolealder, ungdom og voksne
Hånddrevet sykkelen med hjelpemotor på 0,25 kW. Sykkelen er utstyrt med gir, reflekser, separate bremser som virker uavhengig av hverandre på for- og bakhjul, parkeringsbrems, sete, signalklokke, støtte til føttene og vimpel. Vimpel

Post 9: Trehjuls hånddrevet sittesykkel med eller uten gir, for barn i barnehage- og skolealder.
Fra og med 01.03.19 finnes det ikke produkter i denne posten.

Post 10: Trehjuls hånddrevet sittesykkel med gir og hjelpemotor, for barn i skolealder, ungdom og voksen.
Sykkel med sete som ligger likt eller over navet på drivhjulene. Sykkelen er utstyrt med gir, hjelpemotor med maksimal effekt 0,25kW (med batteri og lader), reflekser, bremser og signalklokke. Den er hånddrevet, har sete med støtte til rygg og lår, og støtte til føttene.

Post 11: Trehjuls fotdrevet sittesykkel med alternativ styring, gir og hjelpemotor, for barn i skolealder, ungdom og voksen
Sittesykkel som betjenes med bena. Hjelpemotor på 0,25 kW (med batteri og lader). Syklene er utstyrt med gir, sete, reflekser, bremser, signalklokke og vimpel.

Post 12: Tohjuls tandemsykkel med ledsager i front, med gir. For barn i skolealder, ungdom og voksen (under 26 år).
Fra og med 01.03.19 finnes det ikke produkter i denne posten.

Post 13: Tohjuls tandemsykkel med ledsager i front, gir og hjelpemotor - for barn i skolealder, ungdom og voksen.
Fra og med 01.03.19 finnes det ikke produkter i denne posten.

Post 14: Tohjuls tandemsykkel med ledsager bak, gir og hjelpemotor, for barn i skolealder, ungdom og voksen.
Tandemsykkel utstyrt med fotpedaler, gir, hjelpemotor med maksimal effekt 0,25kW (med batteri og lader), reflekser, bremser, sykkelstøtte og signalklokke. Tradisjonelt trekantet sykkelsete for ledsager og bruker. For bruker med behov for støtte til rygg og lår kan sykkelen leveres med annet sete. Muligheter for å frikoble styret til bruker.

Post 15: Trehjuls tandemsykkel med ledsager foran eller bak, gir og hjelpemotor 0,5 kW - for barn i skolealder, ungdom og voksen.
Tandemsykkel utstyrt med fotpedaler, gir, hjelpemotor med maksimal effekt 0,5kW/evt. 2 x 0,25kW (med batteri og lader), reflekser, bremser og signalklokke. Tradisjonelt trekantet sykkelsete for bruker og ledsager. Muligheter for å frikoble styret til bruker.

Post 16: Trehjuls parallellsykkel med gir og hjelpemotor 0,5kW - for barn i skolealder, ungdom og voksen.
Parallellsykkel utstyrt med fotpedaler, gir, hjelpemotor med maksimaleffekt 0,5kW/evt 2 X 0,25kW (med batteri og lader), reflekser, bremser og signalklokke. Setene er plassert ved siden av hverandre for at bruker skal ha nær kontakt med ledsager. Muligheter for å frikoble styret til bruker.

Post 17: Trehjuls tandemsykkel med sete for bruker foran, gir og hjelpemotor 0,5kW. For barn i skolealder, ungdom og voksen.
Tandemsykkel utstyrt med fotpedaler, gir, hjelpemotor med maksimal effekt 0,5kW/evt. 2 X 0,25kW (med batteri og lader), reflekser, bremser og signalklokke. Tradisjonelt trekantet sykkelsete for ledsager. Sete med støtte for rygg og lår, samt vest-/hoftebelte eller sele for sikring av bruker.

Post 18: Sykkelfront med gir og hjelpemotor.
Sykkelfronter for montering på manuell rullestol. Utstyrt med gir, hjelpemotor med maksimal effekt 0,25kW (med batteri og lader), reflekser, bremser og signalklokke. Leveres med komplett festeanordning til rullestol, og støttebein.

Post 19: Hjelpemotor for tohjuls sykkel for barn fra skolealder og ungdom
Hjelpemotor med maksimal effekt 0,25kW, med batteri og lader. For hjelpemotorer for frem- og bakhjul leveres motoren komplett montert i felg. Passer til de fleste sykler.

Post 20: Støttehjul for barn fra skolealder og ungdom
Støttehjulene kan monteres på innvendig og utvendig gir. Leveres komplett med festemateriell og braketter.

LeverandøradresserÅben

LeverandøradresserLuk

Leverandører med produkter på denne rammeavtalen:

Bardum AS
Håndverksveien 8
NO-1405 Langhus
Telefon: 64 91 80 60
http://www.bardum.no

Hjelpemiddelspesialisten AS
Rosenholmveien 22
NO-1252 Oslo
Telefon: 66 81 60 70
http://www.hm-spes.no

Medema Norge AS
Postboks 133
NO-1481 HAGAN
Telefon: 67 06 49 00
http://www.medema.no

Quality Care AS
Fossegrenda 30 B
NO-7038 Trondheim
Telefon: 93 28 16 92
http://www.quality-care.no

Sunrise Medical AS
Delitoppen 3
NO-1540 VESTBY
Telefon: 66 96 38 00
http://www.sunrisemedical.no

TilbehørÅben

TilbehørLuk

Tilbehør er deler som endrer hovedproduktets funksjon. Tilbehør kan monteres i tillegg til, eller i stedet for en del som er påmontert i en standard utgave av hovedproduktet.

ReservedelerÅben

ReservedelerLuk

Reservedeler er deler som ikke endrer hovedproduktets funksjon, men som erstatter en utslitt eller ødelagt del på et produkt i standard utgave. De delene tilbehøret består av er også reservedeler.

TjenesterÅben

TjenesterLuk

Tjenester beskriver leverandøravtaler om prosjektering, montering, demontering og reparasjon.

EndringskatalogÅben

EndringskatalogLuk

Endringskatalogen inneholder alle endringer som gjøres i rammeavtalen i løpet av avtaleperioden.

Siste endring gjelder fra 01.05.2019.

Se endringskatalogen her (pdf)

Behov- og kravspesifikasjonÅben

Behov- og kravspesifikasjonLuk

Her finner du behovs- og kravspesifikasjonen som ligger til grunn for avtalen. Dokumentet inneholder informasjon om hvilke krav som settes til produkter, dokumentasjon, tjenester, opplæring med mer.

Les behov- og kravspesifikasjonen (pdf)

RammeavtalenÅben

RammeavtalenLuk

Her finner du avtalen som er inngått mellom NAV og leverandør. Avtalen inneholder blant annet informasjon om plikter, pris- og betalingsbetingelser, garantiperiode og mislighold

Les rammeavtalen (pdf)

Om hjelpemiddelformidlingÅben

Om hjelpemiddelformidlingLuk

Formidling av hjelpemidler skal være en del av en helhetlig plan for å bedre funksjonsnivå og øke grad av selvstendighet. Ansvar for utlån, opplæring og oppfølging av hjelpemidler er delt mellom stat og kommune.

Les mer om hjelpemiddelformidling (pdf)


 
Relatert informasjon