Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Rammeavtale | Hygienehjelpemidler

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Hygienehjelpemidler

Avtaleperiode: 20-06-2018 - 20-06-2022

Gjør deg kjent med avtalen, spesielt innholdet i postene, før du benytter hurtigoversikten.

Hurtigoversikt (PDF) - sist lastet opp 14.12.2021

Rammeavtalen inneholder hjelpemidler til bruk under toalettbesøk og ved bading/dusjing.

Avtalenummeret er 17-621 med unntak av post 15, 16, 17 og 18 som har avtalenummer 18-1516. Det er kun Varodd AS og Puls AS som har produkter i post 15-18. Du vil finne egne dokument for de ulike avtalene i dokumentoversikten.

Noe standard utstyr som skal leveres med de ulike produktene fremkommer i beskrivelsen under hver post. Les kapittel 4 i Behov- og kravspesifikasjon for mer informasjon om blant annet krav til produktenes konfigurasjon.

NB: I noen tilfeller er det aktuelt for bruker å benytte utlånt toalett og utlånt toalettløfter samtidig. NAV vurderer at produktene på rammeavtale kan benyttes sammen. Dette gjelder post 19-21 (toalett) og post 23-26 (toalettløftere). 

 

Poster (delkontrakter)Åben

Poster (delkontrakter)Luk

Post 1: Toalettstol
Produktene har armlener/sidebøyler, rygg, høyderegulering, feste og lokk til bekken og dekkplate. Produktene har ikke hjul.

Post 2: Dusj- og toalettstol
Produktene har høyderegulering, minst 2 låsbare hjul, polstret setepute, avtak- eller oppfellbare armlener/sidebøyler, rygg, benstøtter og bekken inkludert feste. Produktene har ikke tilt. Maks brukervekt: 159 kg.

Post 3: Dusj- og toalettstol for høy brukervekt
Produktene har høyderegulering, minst 2 låsbare hjul, rygg, avtak- eller oppfellbare sidebøyler/armlener, polstret setepute, benstøtter og bekken inkludert feste. Produktene har ikke tilt eller drivhjul.

Post 4: Dusj- og toalettstol med manuell tilt
Produktene har benstøtter, avtakbare eller faste hjul (minst 2 låsbare), høyderegulering, utsving- eller oppfellbare sidebøyler/armlener, rygg, polstret setepute, hodestøtte, bekken inkludert bekkenfeste.

Post 5: Dusj- og toalettstol med elektrisk tilt
Produktene har elektrisk høyderegulering, benstøtter, minst 2 låsbare hjul, bekken inkludert feste, utsving- eller oppfellbare sidebøyler/armlener, rygg, polstret setepute, hodestøtte og hoftebelte.

Post 6: Dusj- og toalettstol med drivhjul
Produktene har drivhjul m/brems, benstøtter, tippesikring, avtakbare eller utsving-/oppfellbare armlener, rygg og bekken.

Post 7: Dusj- og toalettstol med tilt for barn/ungdom
Produktene har minst 2 låsbare hjul, høyderegulering, avtakbar polstring til sitteenhet, belte/sele, rygg, hodestøtte, utsving- eller opp-/nedfellbare armlener, avtakbare eller ut- eller innfellbare benstøtter og bekken inkludert feste.

Post 8: Dusjkrakk rund
Produktene har rundt sete og høyderegulering. Leveres uten rygg og armlener/bøyler.

Post 9: Dusjkrakk hjørneutformet
Produktene har hjørneutformet sete og høyderegulering. Leveres uten rygg og armlener/bøyler.

Post 10: Dusjkrakk firkantet
Produktene har firkantet sete og høyderegulering. Rygg og armlener/armbøyler tilbys som tilbehør. Maks brukervekt: 159 kg.

Post 11: Dusjkrakk firkantet for høy brukervekt
Produktene har firkantet sete og høyderegulering. Rygg og armlener/armbøyler tilbys som tilbehør.

Post 12: Badestol
Produktene har rygg, belte/sele og utskiftbare trekk. Produktene skal stå skli- og veltesikkert og uten å ripe i badekaret. Regulering av setehøyde og ryggvinkel kan utføres med bruker i badestolen.

Post 13: Badekarsete
Produktene har dreibart sete, rygg og armlener/bøyler. Skal dekke badekarbredder mellom 65-75 cm og skal henge sklisikkert og uten å ripe på badekarkanten.

Post 14: Badekarbrett
Produktene skal kunne benyttes på badekar med bredder mellom 65-75 cm og skal ligge sklisikkert og uten å ripe opp badekarkanten.

Post 15: Stellebord - frittstående og med elektrisk høyderegulering
Produktene har hjul med sentralbrems, elektrisk høyderegulering, polstret stelleflate (festet og utskiftbar) og nedfellbare sidegrinder på begge langsider.

Post 16: Stellebord - veggmontert og med elektrisk høyderegulering
Produktene har elektrisk høyderegulering, nedfellbar sidegrind i front og polstret stelleflate (festet og utskiftbar). Lengde: 120 til 180 cm. Bredde: 80 cm.

Post 17: Dusjvogn med elektrisk høyderegulering og tilt
Produktene har hjul med sentralbrems, madrass m/polstrede sidekanter, nedfellbare sidegrinder på begge langsider, hodepute, avløp og avløpsslange.

Post 18: Badekar med elektrisk høyderegulering
Produktene har tappearmatur m/termostatregulering, hånddusj m/feste, ende- og frontpanel (det skal være mulig å montere panel på alle sider av badekaret), klemlist ved behov og avløpsslange.

Post 19: Toalett med innebygd dusj og spyl/tørk for veggmontering
Produktene har programmerbar manuell og automatisk funksjon, toalettsete med lokk og mulighet for å stille temperatur på dusjvann og tørkeluft. Produktene kan fungere som vanlig toalett og kan benyttes sammen med toalettløfterne i post 23-26.

Post 20: Toalett med innebygd spyl/tørk for gulvmontering
Produktene har programmerbar manuell og automatisk funksjon, toalettsete med lokk og mulighet for å stille temperatur på dusjvann og tørkeluft. Produktene kan fungere som vanlig toalett og kan benyttes sammen med toalettløfterne i post 23-26.

Post 21: Toalettskål med innebygd spyl/tørk for eksisterende innebygd sisterne
Produktene har programmerbar manuell og automatisk funksjon, toalettsete med lokk, mulighet for å stille temperatur på dusjvann og tørkeluft. Produktene kan fungere som vanlig toalett og kan benyttes sammen med toalettløfterne i post 23-26.

Post 22: Toalettilsats med spyl/tørk
Produktene har innebygd spyl/tørk, programmerbar manuell og automatisk funksjon, toalettsete med lokk og mulighet for å stille temperatur på dusjvann og tørkeluft. Toalettløfter med rett- og skråløft tilbys som tilbehør.

Post 23: Toalettløfter med elektrisk rettløft for gulv- og veggmontert toalett
Produktene har toalettsete, opp-, nedfell- eller utsvingbare armlener og understell uten bunnramme. Kan benyttes sammen med toalettene i post 19-21.

Post 24: Toalettløfter med elektrisk skråløft for gulv- og veggmontert toalett
Produktene har toalettsete, opp-, nedfell- eller utsvingbare armlener og understell uten bunnramme. Kan benyttes sammen med toalettene i post 19-21.

Post 25: Toalettløfter med elektrisk rettløft for toalett og toalettskål med spyl/tørk
Produktene har toalettsete, opp-, nedfell- eller utsvingbare armlener og understell uten bunnramme.Kan benyttes sammen med toalettene i post 19-21.

Post 26: Toalettløfter med elektrisk skråløft for toalett og toalettskål med spyl/tørk
Produktene har toalettsete, opp-, nedfell- eller utsvingbare armlener og understell uten bunnramme. Kan benyttes sammen med toalettene i post 19-21.

Post 27: Toalettforhøyer - frittstående med armlener og høyderegulering
Produktene har setering, lokk, høyderegulering, sidebøyler/armlener og sprutskjerm med feste.

Post 28: Toalettforhøyer - fast med armlener
Produktene har setering, lokk, festeanordning til alle toaletter med gjennomgående hull og armlener (avtakbare, opp- eller nedfellbare). Toalettforhøyer skal ikke kunne fjernes uten at festene løsnes.

Post 29: Toalettarmstøtter - for montering på toalett
Produktene har festeanordning til alle toaletter med gjennomgående hull, toalettring, lokk og oppfellbare armlener.

Post 30: Toalettarmstøtter med ben for montering på toalett
Produktene har oppfell- eller utsvingbare toalettarmstøtter og ben. Støttehåndtak i front kan fås som tilbehør (oppfellbare eller utsvingbare) og fotbrett.

Post 31: Støttestang
Teleskopstang som skal kunne festes ved å stå i spenn mellom tak og gulv. Produktene passer til takhøyder mellom 220 cm og 260 cm og har festeplate for normalt tak. Festeplate for svakt tak og skråtak (minimum 45 grader) er tilbehør. Festene omfatter ikke skruing i tak og gulv (unntatt ved montering i skråtak).

LeverandøradresserÅben

LeverandøradresserLuk

Leverandører med produkter på denne rammeavtalen:

Ergoseat AS
Lønningsflaten 28
NO-5258 BLOMSTERDALEN
Telefon: 55 10 16 00
http://www.ergoseat.no

ETAC AS
Postboks 249
NO-1515 MOSS
Telefon: 81 56 94 69
http://www.etac.no

Funksjonsutstyr AS
Martin Linges vei 25
NO-0692 OSLO
Telefon: 23 38 00 00
http://www.Funksjonsutstyr.no

Hepro AS
Øvermoan 9
NO-8250 ROGNAN
Telefon: 46 74 55 55
http://www.hepro.no

Invacare AS
Postboks 6230 Etterstad
NO-0603 OSLO
Telefon: 22 57 95 00
http://www.invacare.no

Medema Norge AS
Postboks 133
NO-1481 HAGAN
Telefon: 67 06 49 00
http://www.medema.no

Medeq Group AS
Birkebeinervegen 21
NO-2316 Hamar
Telefon: 48 40 88 88
http://www.medeqgroup.no

Puls AS
Postboks 6608 Etterstad
NO-0607 Oslo
Telefon: 22 30 05 00
http://www.puls-norge.no

Sunrise Medical AS
Delitoppen 3
NO-1540 VESTBY
Telefon: 66 96 38 00
http://www.sunrisemedical.no

Varodd Velferdsteknologi AS
P.b. 8343
NO-4676 KRISTIANSAND
Telefon: 38 14 48 00
http://www.varodd.no

TilbehørÅben

TilbehørLuk

Tilbehør er deler som endrer hovedproduktets funksjon. Tilbehør kan monteres i tillegg til, eller i stedet for en del som er påmontert i en standard utgave av hovedproduktet. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

Reservedeler Åben

Reservedeler Luk

Reservedeler er deler som ikke endrer hovedproduktets funksjon, men som erstatter en utslitt eller ødelagt del på et produkt i standard utgave. De delene tilbehøret består av er også reservedeler. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

Tjenester Åben

Tjenester Luk

Tjenester beskriver leverandøravtaler om prosjektering, montering, demontering og reparasjon. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

Endringskatalog Åben

Endringskatalog Luk

Endringskatalogene inneholder alle endringer som gjøres i rammeavtalen i løpet av avtaleperioden. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

Behov- og kravspesifikasjon Åben

Behov- og kravspesifikasjon Luk

Dokumentet inneholder konkurransegrunnlaget ved utlysning av anbudet. Her får du blant annet detaljert informasjon om kravene til som er stilt til hovedprodukt, tilbehør og reservedeler. I nye avtaledokument benyttes begrepene "delkontrakt" eller "delleveranse" mens vi på på Hjelpemiddeldatabasen har valgt å beholde ordet "post".

Les behov- og kravspesifikasjonen (PDF)

Behov- og kravspesifikasjon post 15-18Åben

Behov- og kravspesifikasjon post 15-18Luk

Dokumentet inneholder konkurransegrunnlaget ved utlysning av anbudet. Her får du blant annet detaljert informasjon om kravene til som er stilt til hovedprodukt, tilbehør og reservedeler. I nye avtaledokument benyttes begrepene "delkontrakt" eller "delleveranse" mens vi på på Hjelpemiddeldatabasen har valgt å beholde ordet "post".

Les behov- og kravspesifikasjonen (PDF)

Rammeavtale Åben

Rammeavtale Luk

Her finner du avtalen som er inngått mellom NAV og leverandør. Avtalen inneholder blant annet informasjon om plikter, pris- og betalingsbetingelser, garantiperiode og mislighold.

Les rammeavtalen (PDF)

Rammeavtale post 15-18Åben

Rammeavtale post 15-18Luk

Her finner du avtalen som er inngått mellom NAV og leverandør. Avtalen inneholder blant annet informasjon om plikter, pris- og betalingsbetingelser, garantiperiode og mislighold.

Les rammeavtalen (PDF)


 
Relatert informasjon