Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Sykler med og uten hjelpemotor, sykkelfronter med hjelpemotor, støttehjul til tohjulssykkel og sykler for personer med nedsatt funksjon i overkroppen

Avtaleperiode: 01-03-2020 - 29-02-2024

Gjør deg kjent med avtalen, spesielt innholdet i postene (se lenken "Poster"), før du benytter hurtigoversikten.

Hurtigoversikt (PDF) - sist lastet opp 07.02.2023.

Du kan se informasjonsvideoer av produkter på denne avtalen via Kunnskapsbanken.net.

Om rammeavtalen 
Avtalen omfatter trehjulssykler med og uten hjelpemotor, tandem- parallell- og tohjulssykler med hjelpemotor, sykkelfronter med hjelpemotor og støttehjul og sykler for personer med nedsatt funksjon i overkroppen.  

Rammeavtalen inneholder 19 poster (delleveranser)
Brukere av produktene er barn, ungdom og voksne som på grunn av funksjonsnedsettelsen ikke kan benytte vanlige sykler, eller som trenger spesialutstyr på en vanlig sykkel. Du finner produkt for barn under skolealder i postene 1, 2 og 11-17. De øvrige postene inneholder produkt for barn fra skolealder, ungdom og voksne.

NYTT fra 01.03.2020: I stede for separat hjelpemotor kan man nå søke på komplett tohjulssykkel med hjelpemotor (post 17).
NYTT fra 01.09.2020: Sykler for personer med nedsatt funksjon i overkroppen.

Alle syklene leveres som standard med:
   - pedaler
   - brems
   - sykkelsete og styre
   - rød refleks bak (unntatt post 16) og hvit eller gul refleks på begge sider av pedalene (evt. på pedalarmene)
   - signalklokke
   - lykt med lys som angitt i sykkelforskriftene (unntatt post 1)

Det er viktig at du som skal søke på et hjelpemiddel kjenner til tjenestene som inngår i avtalen. Tjenester på sykkelavtalen er utprøving, tilpasning på brukt produkt og reparasjon. Se nærmere beskrivelse av innholdet i rammeavtalen under lenken "Behov- og kravspesifikasjonen". 

Produktinformasjon på Hjelpemiddeldatabasen
Du finner informasjon om produktene i:
   - postbeskrivelsen (informasjon fra konkurransegrunnlaget)
   - produktbeskrivelse (kort beskrivelse av produktserien eller produktet som du finner til venstre for produktbildene)
   - teknisk data (detaljer knyttet til hvert produkt som du finner nedenfor produktbeskrivelsen og bildene)
   - lister over tilbehør, reservedeler og tjenester (PDF-filer knyttet til hver leverandør)
   - vedlegg fra leverandør (brosjyre, bruksanvisning med mer. knyttet til produktene)

Husk at du kan benytte funksjonene "Sammenlikne markerte" og "Søk på detaljer". I post 3 er produktene registert på to ulike ISO-koder og de nevnte funksjonene fungerer derfor ikke på produkter i denne posten.   

Relevant innhold på nav.no og Kunnskapsbanken.net
 - "Grunnkurs hjelpemiddelformidling" gir en innføring i kompetanse man trenger for å utføre god formidling. E-læringskurset ligger på Kunnskapsbanken.
 - Les om sykler med hjelpemotor på Kunnskapsbanken. Her finner du også skjema som kan være nyttig ved               kartlegging. 
 - På nav.no finner du generell informasjon om sykler og utstyr for barn og unge.

 

Poster (delkontrakter)Åpen

Poster (delkontrakter)Lukk

Post 1: Trehjulssykkel med fast nav uten gir - for barn opp til skolealder
Trehjulssykler med bakhjul på 12 tommer. Produktene i denne posten leveres med fast nav, parkeringsbrems, svingsperre og bolstøtte.

Post 2: Trehjulssykkel med ledsagerstyring, fast nav, uten gir - for barn, ungdom og voksne
Syklene leveres med parkeringsbrems og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. 3-18 Momo fast nav rangert som nummer 1 leveres uten ledsagerstyring som standardkonfigurasjon. Ledsagerstyring kan monteres som tilbehør. 3-18 Momo fast nav (med LS) rangert som nummer 2 leveres med ledsagerstyring som standardkonfigurasjon.

Post 3: Trehjulssykkel med gir - for barn fra skolealder, ungdom og voksne
Syklene leveres med parkeringsbrems, gir og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Leveres i produktserie der hver størrelse leveres i to konfigurasjoner, frinav og pedalbrems.

Post 4: Trehjulssykkel med to hjul foran, gir og hjelpemotor - for barn fra skolealder, ungdom og voksne
Syklene leveres med parkeringsbrems, gir og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Hjelpemotoren har en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader.

Post 5: Trehjulssykkel med to hjul bak, gir og hjelpemotor - for barn fra skolealder, ungdom og voksne
Syklene leveres med parkeringsbrems, gir og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul,. Hjelpemotoren har en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader.

Post 6: Trehjulssykkel med sete, gir og hjelpemotor - for barn fra skolealder, ungdom og voksne
Syklene leveres med parkeringsbrems, gir og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Hjelpemotorenhar en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader.

Post 7: Trehjuls hånddrevet sykkel med sete, gir og hjelpemotor - for barn fra skolealder, ungdom og voksen aktiv bruker
Syklene leveres med parkeringsbrems, gir, demping, støtte til føttene, vimpel og bremser som virker uavhengig av hverandrepå fram- og bakhjul. Hjelpemotoren har en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader.

Post 8: Trehjuls hånddrevet sykkel med sete, gir og hjelpemotor - for barn fra skolealder, ungdom og voksne
Syklene leveres med parkeringsbrems, gir, støtte til føttene, vimpel og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Hjelpemotoren har en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader.

Post 9: Trehjuls fotdrevet sykkel med sete, alternativ styreanordning, to hjul foran, gir og hjelpemotor - for barn fra skolealder, ungdom og voksne aktiv bruker.
Sykkelen leveres med alternativt styre, parkeringsbrems, gir, vimpel og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Hjelpemotoren har en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader

Post 10: Trehjuls fotdrevet sykkel med sete, alternativ styreanordning, to hjul bak, gir og hjelpemotor - for barn fra skolealder, ungdom og voksne aktiv bruker.
Syklene leveres med alternativt styre, pedaler, parkeringsbrems, innvendig girsystem, vimpel og separate bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Hjelpemotoren har en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader.

Post 11: Tohjuls tandemsykkel med ledsager i front, gir og hjelpemotor - for barn, ungdom og voksne
Sykkelen levers med sykkelsete og pedaler for bruker og ledsager. Den har gir, sykkelstøtte og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Styrefunksjonen er låst for bruker. Hjelpemotoren har en effekt på 0,5 kW og leveres med batteri og lader.

Post 12: Tohjuls tandemsykkel med ledsager bak, gir og hjelpemotor - for barn, ungdom og voksne
Sykkelen leveres med sykkelsete/sete og pedaler for ledsager og bruker. Bruker kan velge mellom sykkelstyre eller håndtak. Styrefunksjonen er låst for bruker. Syklene har bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul,ogsombetjenes av ledsager. Hjelpemotoren har en effekt på 0,5 kW og leveres med batteri og lader.

Post 13: Trehjuls tandemsykkel med ledsager bak, gir og hjelpemotor - for barn, ungdom og voksne
Syklene leveres med sykkelsete, sykkelstyre og pedaler for bruker og ledsager. Mulig å låse styrefunksjonen til bruker Syklene har parkeringsbrems, gir og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul,ogsom betjenes av ledsager. Hjelpemotoren har en effekt på 0,5 kW og leveres med batteri og lader.

Post 14: Trehjuls parallellsykkel med gir og hjelpemotor - for barn, ungdom og voksne
Sykkelen har separate seter, plater og sykkelstyre for ledsager og bruker. Mulig å låse styrefunksjonen til bruker. Sykkelen har parkeringsbrems, gir og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Bremsene betjenes av ledsager. Hjelpemotoren har en effekt på 0,5 kW og leveres med batteri og lader.

Post 15: Trehjulssykkel med to sitteplasser, bruker foran, gir og hjelpemotor - for barn, ungdom og voksne
Sykkelen har sete for bruker foran med fire- eller fempunkts sele. Det er kun ledsager som har sykkelstyre og pedaler. Sykkelen har parkeringsbrems og gir. Bremsene virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul, og betjenes av ledsager. Hjelpemotoren har en effekt på 0,5 kW og leveres med batteri og lader.

Post 16: Sykkelfront med gir og hjelpemotor - for barn, ungdom og voksne
Sykkelfronten har gir, støttebein og komplett festeanordning til manuell rullestol. Bremser som virker uavhengig av hverandre på framhjulet. Hjelpemotoren har en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader.

Post 17: Tohjulssykkel med gir og hjelpemotor - for barn fra skolealder og ungdom
Sykkelen har gir, sykkelstøtte og minst to separate bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Hjelpemotoren har en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader. Dekkene har en bredde opptil 2,2 tommer.

Post 18: Støttehjul til sykkel - for barn fra skolealder, ungdom og voksne
Støttehjulene er komplett med festemateriell og braketter. Monteres på innvendig og utvendig gir.

Post 19: Tohjulssykkel for personer med nedsatt funksjon i overkroppen - for barn, ungdom og voksen
Syklene har minst to separate bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Syklene har sykkelstøtte.

LeverandøradresserÅpen

LeverandøradresserLukk

Leverandører med produkter på denne rammeavtalen:

Bano Life AS
Berghagan 7
NO-1405 Langhus
Telefon: 64 91 80 60
http://www.banolife.no

Hjelpemiddelspesialisten AS
Rosenholmveien 22
NO-1252 Oslo
Telefon: 66 81 60 70
http://www.hm-spes.no

Medema Norge AS
Postboks 133
NO-1481 HAGAN
Telefon: 67 06 49 00
http://www.medema.no

Quality Care AS
Fossegrenda 30 B
NO-7038 Trondheim
Telefon: 93 28 16 92
http://www.quality-care.no

Skeno AS
Stålfjæra 12, port 5
NO-0975 Oslo
Telefon: 99 44 93 72
http://www.skeno.no

Sunrise Medical AS
Delitoppen 3
NO-1540 VESTBY
Telefon: 66 96 38 00
http://www.sunrisemedical.no

TjenesterÅpen

TjenesterLukk

Tjenester på sykkelavtalen er utprøving, tilpasning på brukt produkt og reparasjon.Se nærmere beskrivelse av innholdet i rammeavtalen under lenken "Behov- og kravspesifikasjonen". Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

Tilbehør Åpen

Tilbehør Lukk

Tilbehør er deler som endrer hovedproduktets funksjon. Tilbehør kan monteres i tillegg til, eller i stedet for en del som er påmontert i en standard utgave av hovedproduktet. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

Reservedeler Åpen

Reservedeler Lukk

Reservedeler er deler som ikke endrer hovedproduktets funksjon, men som erstatter en utslitt eller ødelagt del på et produkt i standard utgave. De delene tilbehøret består av er også reservedeler. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

EndringskatalogÅpen

EndringskatalogLukk

Endringskatalogene inneholder alle endringer som gjøres i rammeavtalen i løpet av avtaleperioden. Dersom leverandøren ikke vises på oversikten er det ikke gjort endringer som påvirker produkter fra denne/disse leverandørene. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

Behov- og kravspesifikasjon post 1-18Åpen

Behov- og kravspesifikasjon post 1-18Lukk

Dokumentet inneholder konkurransegrunnlaget ved utlysning av anbudet. Her får du blant annet detaljert informasjon om kravene til som er stilt til hovedprodukt, tilbehør og reservedeler. I nye avtaledokument benyttes begrepene "delkontrakt" eller "delleveranse" mens vi på på Hjelpemiddeldatabasen har valgt å beholde ordet "post".

Les Behov- og kravspesifikasjonen (PDF)

Behov- og kravspesifikasjon post 19 Åpen

Behov- og kravspesifikasjon post 19 Lukk

Dokumentet inneholder konkurransegrunnlaget ved utlysning av anbudet. Her får du blant annet detaljert informasjon om kravene til som er stilt til hovedprodukt, tilbehør og reservedeler. I nye avtaledokument benyttes begrepene "delkontrakt" eller "delleveranse" mens vi på på Hjelpemiddeldatabasen har valgt å beholde ordet "post".

Les Behov- og kravspesifikasjonen (PDF)

RammeavtalenÅpen

RammeavtalenLukk

Her finner du avtalen som er inngått mellom NAV og leverandør. Avtalen inneholder blant annet informasjon om plikter, pris- og betalingsbetingelser, garantiperiode og mislighold.

Les rammeavtalen (PDF)