Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Arbeidsstoler, arbeidsbord, trillebord og spesielle sittemøbler

Avtaleperiode: 02-05-2020 - 01-05-2024

Hurtigoversikt (PDF)- sist oppdatert 07.06.2023

PRODUKTVIDEOER:
Du finner produktvideoer av arbeidsstoler på avtale på Kunnskapsbanken.

Brukerne av stolene er barn, ungdom og voksne som har behov for spesielle funksjoner i stolen for å kunne utføre aktiviteter sittende, eller som avlastning i stående. Arbeidsbordene har funksjoner som er egnet for at brukerne skal kunne variere mellom sittende og stående, eller kunne vinkelregulere bordplaten.

Rammeavtalen er inndelt i 31 delkontrakter

Delkontrakt   1 - 13  Arbeidsstoler, ståstoler og coxitstoler for voksne
Delkontrakt 14 - 25  Arbeidsstoler og sittemøbler for barn
Delkontrakt 26 - 30  Arbeidsbord
Delkontrakt 31         Trillebord

E-læringskurset Grunnkurs hjelpemiddelformidling på Kunnskapsbanken gir innføring i grunnleggende kompetanse for å utføre god formidling av hjelpemidler.

 

Poster (delkontrakter)Åpen

Poster (delkontrakter)Lukk

Post 1: Arbeidsstol med manuelt seteløft uten seterotasjon
Stolen har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlener. Den er utstyrt med sentralbrems, fotstøtte og utskiftbare hjul. Stolene er uten seterotasjon.

Post 2: Arbeidsstol med manuelt seteløft og låsbar seterotasjon
Stolene har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlener. De er utstyrt med sentralbrems, fotstøtte og utskiftbare hjul. Stolene har låsbar seterotasjon.

Post 3: Arbeidsstol med manuelt seteløft, høy rygg og nakkestøtte
Stolen har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlener. Den er utstyrt med nakkestøtte, sentralbrems, fotstøtte og utskiftbare hjul. Nakkestøtten kan reguleres i høyde, dybde og vinkel.

Post 4: Arbeidsstol med manuelt seteløft, høy rygg med integrerte sidestøtter og nakkestøtte
Stolen har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlener. Den er utstyrt med nakkestøtte, sidestøtter, sentralbrems, fotstøtte og utskiftbare hjul.

Post 5: Arbeidsstol med elektrisk seteløft uten seterotasjon
Stolen har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlener. Den er utstyrt med sentralbrems, fotstøtte og utskiftbare hjul. Arbeidsstolene er uten seterotasjon.

Post 6: Arbeidsstol med elektrisk seteløft og låsbar seterotasjon
Stolene har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlener. De er utstyrt med sentralbrems, fotstøtte og utskiftbare hjul. Stolene har låsbar seterotasjon.

Post 7: Arbeidsstol med elektrisk seteløft, høy rygg og nakkestøtte
Stolen har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlener. Den er utstyrt med nakkestøtte, sentralbrems, fotstøtte og utskiftbare hjul.

Post 8: Arbeidsstol med elektrisk seteløft, høy rygg med integrerte sidestøtter og nakkestøtte
Stolen har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlener. Den er utstyrt med nakkestøtte, sidestøtter, sentralbrems, fotstøtte og utskiftbare hjul.

Post 9: Arbeidsstol med elektrisk seteløft for høy brukervekt
Stolen har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlener. Den er utstyrt med sentralbrems, fotstøtte og utskiftbare hjul.

Post 10: Ståstol med seteløft, ryggstøtte og seterotasjon
Stolen har manuelt seteløft og reguleringsmuligheter for vinkel mellom sete- og ryggpute, samt høyde- og vinkelregulerbar ryggpute. Den er utstyrt med utskiftbare hjul og belastningsbrems, og har låsbar seterotasjon.

Post 11: Ståstol med seteløft, ryggstøtte, låsbar seterotasjon og sentralbrems
Stolen har manuelt seteløft og reguleringsmuligheter for vinkel mellom sete- og ryggpute, samt høyde- og vinkelregulerbar ryggpute. Den er utstyrt med utskiftbare hjul og sentralbrems, og har låsbar seterotasjon.

Post 12: Coxitstol med manuelt seteløft
Stolen har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlener. Seteputen har delt forkant (coxitklaffer), der både høyre og venstre klaff kan vinkeljusteres individuelt. Den er utstyrt med sentralbrems og utskiftbare hjul.

Post 13: Coxitstol med elektrisk seteløft
Stolen har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlener. Seteputen har delt forkant (coxitklaffer), der både høyre og venstre klaff kan vinkeljusteres individuelt. Den er utstyrt med sentralbrems og utskiftbare hjul.

Post 14: Arbeidsstol med manuelt seteløft - barn
Stolene har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlener. De er utstyrt med sentralbrems, fotstøtte og utskiftbare hjul.

Post 15: Arbeidsstol med manuelt seteløft, høy rygg og nakkestøtte - barn
Stolen har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlen/støtter. Den er utstyrt med nakkestøtte, sentralbrems, fotstøtte og utskiftbare hjul.

Post 16: Arbeidsstol med manuelt seteløft, høy rygg med integrerte sidestøtter og nakkestøtte - barn
Stolen har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlen/støtter. Den er utstyrt med nakkestøtte, sidestøtter, sentralbrems, fotstøtte og utskiftbare hjul.

Post 17: Arbeidsstol med elektrisk seteløft - barn
Stolene har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlener. De er utstyrt med sentralbrems, fotplate og utskiftbare hjul

Post 18: Arbeidsstol med elektrisk seteløft, høy rygg og nakkestøtte - barn
Stolen har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlener. Den er utstyrt med nakkestøtte, sentralbrems, fotplate og utskiftbare hjul.

Post 19: Arbeidsstol med elektrisk seteløft, høy rygg med integrerte sidestøtter og nakkestøtte - barn
Stolen har regulering for dybde og vinkel på sete, høyde og vinkel på rygg, samt høyde og bredde på armlener. Den er utstyrt med nakkestøtte, sidestøtter, sentralbrems, fotplate og utskiftbare hjul.

Post 20: Arbeidsstol for aktiv sittestilling - barn
Stolen har sadelformet setepute som gir en aktiv sittestilling. Den er utstyrt med ryggpute, regulerbar setevinkel, brems og utskiftbare hjul.

Post 21: Arbeidsstol med ledsagerstyrt manuelt seteløft for aktiv sittestilling - barn
Stolen har sadelformet setepute som gir en aktiv sittestilling. Den er utstyrt med ryggpute, regulerbar setevinkel, brems og utskiftbare hjul.

Post 22: Arbeidsstol med ledsagerstyrt elektrisk seteløft for aktiv sittestilling - barn
Stolen har sadelformet setepute som gir en aktiv sittestilling. Den er utstyrt med ryggpute, regulerbar setevinkel, høyderegulerbar fotstøtte, hoftebelte, brems og utskiftbare hjul.

Post 23: Gulvsete, bakovertiltet - barn
Setet kan settes i ulike bakovertiltede stillinger. Det er utstyrt med integrerte sidestøtter i sete og rygg, samt vest/sele for å sikre barnet. Setet kan plasseres direkte på gulv ved hjelp av støttekile, som leveres som tilbehør.

Post 24: Gulvsete, aktivt - barn
Ingen produkter på avtale.

Post 25: Stol for posisjonering og stabilisering - barn
Stolene har integrerte sidestøtter og støtte for lår, rygg og hode. De kan tiltes for best mulig posisjonering. Leveres med hoftebelte som standard.

Post 26: Arbeidsbord med manuell høyderegulering og hel vinkelregulerbar bordplate
Bordet har bordplate som er minimum 90 cm bred og 60 cm dyp, og en høyde på minimum 75 cm. Det er utstyrt med underarmstøtte eller bolutsparing, som ikke vinkelreguleres sammen med bordplaten, men hele tiden beholder horisontal stilling. Bordet har avtagbar list til bøker, ark eller lignende.

Post 27: Arbeidsbord med manuell høyderegulering og delt manuelt vinkelregulerbar bordplate
Bordene har en bordplate som er minimum 90 cm bred og 60 cm dyp, og en høyde på minimum 75 cm i høyeste posisjon. De er utstyrt med underarmstøtte eller bolutsparing, som ikke vinkelreguleres sammen med bordplaten, men hele tiden beholder horisontal stilling. Bordene har avtagbar list til bøker, ark eller lignende.

Post 28: Arbeidsbord med elektrisk høyderegulering og hel fast bordplate
Bordene har hel fast bordplate som ikke kan vinkelreguleres. De har en bordplate som er minimum 90 cm bred og 60 cm dyp, høyde på minimum 75 cm i høyeste posisjon, og er utstyrt med underarmstøtte eller bolutsparing.

Post 29: Arbeidsbord med elektrisk høyderegulering og hel elektrisk vinkelregulerbar bordplate
Bordene har hel fast bordplate som ikke kan vinkelreguleres. De har en bordplate som er minimum 90 cm bred og 60 cm dyp, høyde på minimum 75 cm i høyeste posisjon. De er utstyrt med underarmstøtte eller bolutsparing, som ikke vinkelreguleres sammen med bordplaten men hele tiden beholder horisontal stilling. Bordene har avtagbar list til bøker, ark eller lignende.

Post 30: Arbeidsbord med elektrisk høyderegulering og delt elektrisk vinkelregulerbar bordplate
Bordene har delt vinkelregulerbar bordplate der bordplaten er minimum 90 cm bred og 60 cm dyp, høyde på minimum 75 cm i høyeste posisjon. De er utstyrt med underarmstøtte eller bolutsparing som ikke vinkelreguleres sammen med bordplaten men hele tiden beholder horisontal stilling. Bordene er utstyrt med avtagbar list til bøker, ark eller lignende.

Post 31: Trillebord
Trillebordet er høyderegulerbart og har svingbare og låsbare hjul, som også er utskiftbare.

LeverandøradresserÅpen

LeverandøradresserLukk

Leverandører med produkter på denne rammeavtalen:

Bano Life AS
Berghagan 7
NO-1405 Langhus
Telefon: 64 91 80 60
http://www.banolife.no

ETAC AS
Postboks 249
NO-1515 MOSS
Telefon: 81 56 94 69
http://www.etac.no

Hepro AS
Tømmerveien 10
NO-8250 ROGNAN
Telefon: 46 74 55 55
http://www.hepro.no

Hjelpemiddelspesialisten AS
Rosenholmveien 22
NO-1252 Oslo
Telefon: 66 81 60 70
http://www.hm-spes.no

Inpo AS
Sollia 28
NO-5912 Seim
Telefon: +47 45 63 79 13
http://www.inpo.no

Mediq Norge AS
Postboks 6608 Etterstad
NO-0607 Oslo
Telefon: 67 02 43 00
https://mediqnorge.no/

Sunrise Medical AS
Delitoppen 3
NO-1540 VESTBY
Telefon: 66 96 38 00
http://www.sunrisemedical.no

Vermund Larsen Norge AS
Solggard skog 4
NO-1599 Moss
Telefon: 69 67 60 18
http://www.vermundlarsen.no

TilbehørÅpen

TilbehørLukk

Tilbehør er deler som endrer hovedproduktets funksjon. Tilbehør kan monteres i tillegg til, eller i stedet for en del som er påmontert i en standard utgave av hovedproduktet. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

ReservedelerÅpen

ReservedelerLukk

Reservedeler er deler som ikke endrer hovedproduktets funksjon, men som erstatter en utslitt eller ødelagt del på et produkt i standard utgave. De delene tilbehøret består av er også reservedeler. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

TjenesterÅpen

TjenesterLukk

Avtalen omfatter ikke tjenester.

EndringskatalogÅpen

EndringskatalogLukk

Endringskatalogene inneholder alle endringer som gjøres i rammeavtalen i løpet av avtaleperioden. Det er kun leverandører med endringer som vises i listen under. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på Hjelpemiddeldatabasen.

Behov- og kravspesifikasjonÅpen

Behov- og kravspesifikasjonLukk

Dokumentet inneholder konkurransegrunnlaget ved utlysning av anbudet. Her får du blant annet detaljert informasjon om kravene til som er stilt til hovedprodukt, tilbehør og reservedeler. I nye avtaledokument benyttes begrepene "delkontrakt" eller "delleveranse" mens vi på på Hjelpemiddeldatabasen har valgt å beholde ordet "post".

Les behov- og kravspesifikasjonen (pdf)

RammeavtaleÅpen

RammeavtaleLukk

Her finner du avtalen som er inngått mellom NAV og leverandør. Avtalen inneholder blant annet informasjon om plikter, pris- og betalingsbetingelser, garantiperiode og mislighold.

Les rammeavtalen (pdf)