Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Sykler med og uten hjelpemotor og støttehjul til tohjulssykler

Avtaleperiode: 01-03-2024 - 28-02-2026

Du vil finne oversikt over produkter på avtale med NAV på FinnHjelpemiddel

Produktvideoer 
Du vil snart finne informasjonsvideoer av hjelpemidler på denne avtalen via Kunnskapsbanken. 

Rammeavtalen inneholder 20 delkontrakter
Brukere av hjelpemidlene i denne avtalen er barn, ungdom og voksne som på grunn av funksjonsnedsettelse ikke kan benytte vanlige sykler, eller som trenger spesialutstyr på en vanlig sykkel. Du finner produkt for barn under skolealder i delkontraktene 1, 12-17 og 19. De øvrige delkontraktene inneholder produkt for barn i skolealder, ungdom og voksne.

Det er ingen hjelpemidler på avtale i delkontrakt 20.

Alle syklene blir levert som standard med
- pedaler
- brems
- sykkelsete og styre
- signalklokke
- hvit eller gul refleks på begge sider av pedalene (eller på pedalarmene dersom det ikke er mulig på pedalene)
- lykt med lys som angitt i sykkelforskriftene (unntatt delkontrakt 1)

Mer informasjon?
- «Grunnkurs hjelpemiddelformidling» gir basiskunnskap til alle som jobber med hjelpemidler og tilrettelegging. E-læringskurset ligger på Kunnskapsbanken.
- I Kunnskapsbanken kan du blant annet lese om kartlegging av funksjon og valg av sykkel. Her finner du også skjema som kan være nyttig ved kartlegging. 
- På nav.no finner du generell informasjon om sykler og utstyr for barn og unge.

 

Poster (delkontrakter)Åpen

Poster (delkontrakter)Lukk

1. Trehjulssykkel med fast nav og uten gir - for barn opp til skolealder
Sykkelen leveres med fast nav, parkeringsbrems, svingsperre og bakhjul på maksimum 15". Klargjort for montering av skyvestang.

2. Trehjulssykkel med fast nav og uten gir - for barn i skolealder, ungdom og voksne
Sykkelen leveres med fast nav, parkeringsbrems, bakhjul på minimum 16" og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Hvert produkt består av en versjon med ledsagerstyring og en versjon som er klargjort for skyvestang.

3. Trehjulssykkel med pedalbrems og gir - for barn i skolealder, ungdom og voksne
Sykkelen leveres med gir, parkeringsbrems og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Den ene bremsen skal være pedalbrems.

4. Trehjulssykkel med frinav og gir - for barn i skolealder, ungdom og voksne
Sykkel med frinav, gir, parkeringsbrems og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul.

5. Trehjulssykkel med to hjul foran, gir og hjelpemotor - for barn i skolealder, ungdom og voksne
Sykkelen har to hjul foran. Leveres med gir, parkeringsbrems og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Hjelpemotoren har en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader.

6. Trehjulssykkel med to hjul bak, gir og hjelpemotor - for barn i skolealder, ungdom og voksne
Sykkelen har to hjul bak. Leveres med gir, parkeringsbrems og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Hjelpemotoren har en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader.

7. Trehjulssykkel med sete og sykkelstyre, gir og hjelpemotor - for barn i skolealder, ungdom og voksne
Sykkelen leveres med gir, parkeringsbrems og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Hjelpemotoren har en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader.

8. Trehjulssykkel med sete og alternativ styreanordning, to hjul foran, gir og hjelpemotor - for barn i skolealder, ungdom og voksne
Sykkelen har to hjul foran. Leveres med alternativ styreordning, innvendig girsystem, parkeringsbrems og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Leveres også med demping, vimpel og skjermer. Hjelpemotoren har en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader.

9. Trehjulssykkel med sete og alternativ styreanordning, to hjul bak, gir og hjelpemotor - for barn i skolealder, ungdom og voksne
Sykkelen har to hjul bak. Leveres med alternativ styreordning, innvendig girsystem, parkeringsbrems og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Leveres også med demping, vimpel og skjermer. Hjelpemotoren har en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader.

10. Trehjuls hånddrevet sykkel med sete, gir og hjelpemotor - for barn i skolealder, ungdom og voksne høy sittehøyde
Sykkelen er hånddrevet og har høy sittehøyde. Leveres med gir, støtte til føttene, vimpel, parkeringsbrems og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Hjelpemotoren har en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader.

11. Trehjuls hånddrevet sykkel med sete, gir og hjelpemotor - for barn i skolealder, ungdom og voksen lav sittehøyde
Sykkelen er hånddrevet og har lav sittehøyde. Leveres med gir, støtte til føttene, vimpel, parkeringsbrems og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Hjelpemotoren har en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader.

12. Tohjuls tandemsykkel med ledsager i front, gir og hjelpemotor - for barn, ungdom og voksne
Sykkel med ledsagerplass i front. Leveres med sete, styre og fotpedaler for bruker og ledsager samt sykkelstøtte. Ledsager skal betjene bremsene som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Mulighet for å låse styrefunksjonen til bruker dersom bruker kan benytte styret aktivt til å svinge sykkelen under syklingen. Hjelpemotoren har en effekt på maksimum 0,5 kW og leveres med batteri og lader.

13. Tohjuls tandemsykkel med ledsager bak, gir og hjelpemotor - for barn, ungdom og voksne
Sykkel med ledsagerplass bak. Leveres med sete, styre og fotpedaler for bruker og ledsager samt sykkelstøtte. Ledsager skal betjene bremsene som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Mulighet for å låse styrefunksjonen til bruker dersom bruker kan benytte styret aktivt til å svinge sykkelen under syklingen. Hjelpemotoren har en effekt på maksimum 0,5 kW og leveres med batteri og lader.

14. Trehjuls tandemsykkel med ledsager bak, gir og hjelpemotor - for barn, ungdom og voksne
Sykkel med ledsagerplass bak. Leveres med styre og fotpedaler for bruker og ledsager samt gir og parkeringsbrems. Ledsager skal betjene bremsene som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Mulighet for å låse styrefunksjonen til bruker dersom bruker kan benytte styret aktivt til å svinge sykkelen under syklingen. Hjelpemotoren har en effekt på 0,5 kW og leveres med batteri og lader.

15. Trehjuls parallellsykkel med gir og hjelpemotor - for barn, ungdom og voksne
Sykkel med separate seter for ledsager og bruker ved siden av hverandre. Leveres med styre og fotpedaler for bruker og ledsager samt gir og parkeringsbrems. Ledsager skal betjene bremsene som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Mulighet for å låse styrefunksjonen til bruker dersom bruker kan benytte styret aktivt til å svinge sykkelen under syklingen. Hjelpemotoren har en effekt på 0,5 kW og leveres med batteri og lader.

16. Trehjulssykkel med rullestolfront, gir og hjelpemotor - for barn, ungdom og voksne
Sykkelen har gir, fotpedaler kun for ledsager, parkeringsbrems og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Hjelpemotoren har en effekt på 0,5 kW og leveres med batteri og lader. Rullestolfronten har støtte for hodet, vest og hoftebelte eller fire-/fempunkts-sele og den kan kobles fra sykkelen og trilles.

17. Tohjulssykkel med gir og hjelpemotor - for barn og ungdom inntil 18 år
Sykkelen har gir, sykkelstøtte og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Hjelpemotoren har en effekt på 0,25 kW og leveres med batteri og lader.

18. Støttehjul til sykkel - for barn i skolealder, ungdom og voksne
Støttehjulene er komplett med festemateriell og braketter. Monteres på innvendig og utvendig gir.

19. Tohjulssykkel for personer med nedsatt funksjonsevne i overkroppen - for barn, ungdom og voksne
Sykkelen leveres med sykkelstøtte og bremser som virker uavhengig av hverandre på fram- og bakhjul. Minst en av bremsene skal være en alternativ brems.

20. Tohjulssykkel med hjelpemotor for personer med nedsatt funksjonsevne i overkroppen - for barn, ungdom og voksne
INGEN PRODUKTER PÅ AVTALE.

LeverandøradresserÅpen

LeverandøradresserLukk

Leverandører med produkter på denne rammeavtalen:

Bano Life AS
Berghagan 7
NO-1405 Langhus
Telefon: 64 91 80 60
http://www.banolife.no

Hjelpemiddelspesialisten AS
Rosenholmveien 22
NO-1252 Oslo
Telefon: 66 81 60 70
http://www.hm-spes.no

Inpo Active AS
Stubberudvegen 170
NO-2150 Årnes
Telefon: 92 81 21 90
http://www.inpoactive.no

Medema Norge AS
Postboks 133
NO-1481 HAGAN
Telefon: 67 06 49 00
http://www.medema.no

Quality Care AS
Fossegrenda 30 B
NO-7038 Trondheim
Telefon: 93 28 16 92
http://www.quality-care.no

Schuchmann AS
Gråterudveien 16A
NO-3036 Drammen
Telefon: 32 88 48 00
http://www.schuchmann.no

Skeno AS
Stålfjæra 12, port 5
NO-0975 Oslo
Telefon: 99 44 93 72
http://www.skeno.no

Sunrise Medical AS
Delitoppen 3
NO-1540 VESTBY
Telefon: 66 96 38 00
http://www.sunrisemedical.no

TilbehørÅpen

TilbehørLukk

Tilbehør er deler som endrer hovedproduktets funksjon. Tilbehør kan monteres i tillegg til, eller i stedet for en del som er påmontert i en standard utgave av hovedproduktet. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

ReservedelerÅpen

ReservedelerLukk

Reservedeler er deler som ikke endrer hovedproduktets funksjon, men som erstatter en utslitt eller ødelagt del på et produkt i standard utgave. De delene tilbehøret består av er også reservedeler. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

TjenesterÅpen

TjenesterLukk

Tjenester på sykkelavtalen er utprøving, tilpasning på brukt produkt og reparasjon.Se nærmere beskrivelse av innholdet i rammeavtalen under lenken "Behov- og kravspesifikasjonen". Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

EndringskatalogÅpen

EndringskatalogLukk

Endringskatalogen inneholder alle endringer som gjøres i rammeavtalen i løpet av avtaleperioden. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

Behov- og kravspesifikasjonÅpen

Behov- og kravspesifikasjonLukk

Dokumentet inneholder konkurransegrunnlaget ved utlysning av anbudet. Her får du blant annet detaljert informasjon om kravene til som er stilt til hovedprodukt, tilbehør og reservedeler. 

Les behov- og kravspesifikasjonen (PDF)

Behov- og kravspesifikasjon tilleggsanskaffelse (delkontrakt 19)Åpen

Behov- og kravspesifikasjon tilleggsanskaffelse (delkontrakt 19)Lukk

Dokumentet inneholder konkurransegrunnlaget ved utlysning av anbudet. Her får du blant annet detaljert informasjon om kravene til som er stilt til hovedprodukt, tilbehør og reservedeler.

Les behov- og kravspesifikasjonen for tilleggsanskaffelsen (PDF)

RammeavtalenÅpen

RammeavtalenLukk

Her finner du avtalen som er inngått mellom NAV og leverandør. Avtalen inneholder blant annet informasjon om plikter, pris- og betalingsbetingelser, garantiperiode og mislighold.

Les rammeavtalen (PDF)

Rammeavtalen tilleggsanskaffelse (delkontrakt 19)Åpen

Rammeavtalen tilleggsanskaffelse (delkontrakt 19)Lukk

Her finner du avtalen som er inngått mellom NAV og leverandør. Avtalen inneholder blant annet informasjon om plikter, pris- og betalingsbetingelser, garantiperiode og mislighold.

Les rammeavtalen for tilleggsanskaffelsen (PDF)