Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Vogner og hjelpemidler til sport og aktivitet

Avtaleperiode: 01-06-2024 - 31-05-2026

Produktvideoer
Du kan snart se produktvideoer på kunskapsbanken.

Brukere
Brukerne av hjelpemidler i avtalen er barn eller voksne med behov for spesialutstyr for å kunne delta i sport- og fritidsaktiviteter, eller trenger særlig tilrettelegging ved transport i tilpasset sittevogn, liggevogn eller terrengvogn.

Rammeavtalen inneholder 16 delkontrakter.

Mer informasjon?
- E-læringskurset Grunnkurs hjelpemiddelformidling på Kunnskapsbanken gir innføring i grunnleggende kompetanse som samarbeidspartnere trenger for å utføre en god formidling av tekniske hjelpemidler.

 

Poster (delkontrakter)Åpen

Poster (delkontrakter)Lukk

1: Akebrett/kjelke
Akebrett beregnet for barn fra ca. ett år til og med barneskolealder. Akebrettet har sitteenhet med polstring som gir god støtte for rygg. Utstyrt med belte og/eller vest, brems, ratt/styre for bruker og trekkesnor (tau i front).

2: Ledsagerstyrt akebrett/kjelke
Akebrett/kjelke med ledsagerstyring for barn i barneskolealder og ungdom til aking eller transport. Produktene har sitteenhet med god komfort og god hofte -og overkroppsstøtte. Leveres med hoftebelte, belte/vest for fiksering av overkropp, ledsagerbrems, ledsagerbøyle og trekkesnor. Produktene har ikke ratt/styre for bruker. Pulkdrag kan fås som tilbehør.

3: Ledsagerstyrt piggekjelke
Piggekjelke for barn i barneskolealder og ungdom til bruk på snø og is. Leveres med sitteenhet med polstring, hoftebelte, belte/vest for fiksering av overkropp, belte/reim for fiksering av bein, pulkdrag, langrennsski, langrennstaver, ledsagerhåndtak og støtteski. Langrennsskiene kan demonteres og lengden på stavene kan tilpasses bruker. Skøyter og støtte for hodet kan fås som tilbehør.

4: Piggekjelke for sittende pigging på snø
Piggekjelke for barn i barneskolealder, ungdom og voksne. Produktene leveres med brems, sete med polstring og/eller pute, belte eller tilsvarende for fiksering av hofte og bein, langrennsski og langrenns staver. Langrennsskiene kan kobles fra kjelken og lengden på stavene kan tilpasses bruker.

5: Piggekjelke for knestående pigging på snø
Piggekjelke for ungdom og voksne til knestående pigging på snø. Produktene leveres med brems, støtteanordning med polstring og/eller pute for knær og legger, belte eller tilsvarende for fiksering av hofte og bein, langrennsski og langrenns staver. Skiene kan kobles fra kjelken, og lengden på stavene kan tilpasses bruker.

6: Egenkjørt sitski
Sitski for ungdom eller voksne som skal kjøre selv i alpinbakken. Produktene leveres med en eller to alpinski med binding/feste, belte, krykkeski (2 stk), sitteenhet med polstring/pute og to uavhengige heisutløsere. Nødvendig utstyr for justering av fjæring/demper skal være inkludert i prisen. Transporttralle eller transporthjul er ett kravl til tilbehør.

7: Ledsagerstyrt sitski
Ledsagerstyrt sitski for barn fra ca. 3 år, ungdom eller voksne som primært skal kjøre med ledsager i alpinbakken. Produktene leveres med en eller to alpinski med binding/feste, belte, ledsagerbøyle, sikkerhetspakke for ledsager (sitte/klatresele, klatretau og karabinkrok), sitteenhet med polstring/pute og to uavhengige heisutløsere for ledsager. Nødvendig utstyr for justering av fjæring/demper skal være inkludert i prisen. Transporttralle eller transporthjul er ett kravl til tilbehør.

8: Elektrisk stol for el-innebandy
Elektrisk stol for barn i barneskolealder, ungdom og voksne til bruk til å spille el-innebandy. Sitteenheten har polstring eller pute. Leveres med belte, to like spilleblad og oppladbart batteri og lader.

9: Enkel sittevogn med fire hjul
Sittevogner for barn i aldersgruppen 4-10 år med noe nedsatt sittebalanse, og nedsatt eller ingen gangfunksjon. Produktene har understell med fire hjul, belte og/eller vest, regulerbar ryggvinkel og/eller tilt, kalesje, kurv eller tilsvarende, parkeringsbrems og regntrekk. Vognene er enkle å håndtere ved transport.

10: Avansert sittevogn med tre eller fire hjul
Sittevogner for barn fra ca. 1 til 10 år med svært nedsatt sittebalanse, motorisk kontroll, hodekontroll og gangfunksjon. Produktene har understell med tre eller fire hjul, støtte for bol, hoftebelte, vest, kalesje, kurv eller tilsvarene, hodestøtte, parkeringsbrems og regulerbar ryggvinkel og tilt. Leveres med regntrekk. Vognene er enkle å håndtere ved transport.

11: Joggevogn uten elektrisk motor med tre eller fire hjul
Joggevogn for barn fra ca. 4 år og ungdom med varierende grad av sittebalanse, og nedsatt eller ingen gangfunksjon. Produktene kommer med belte, kalesje, ledsagerbrems, parkeringsbrems, sikkerhetssnor kurv eller tilsvarende. Leveres med regntrekk. Dersom svinghjul tilbys som standard må det kunne låses. Vognene er enkle å håndtere ved transport.

12: Elektrisk joggevogn med tre eller fire hjul
Joggevogn for barn i skolealder og ungdom med varierende grad av sittebalanse, og nedsatt eller ingen gangfunksjon. Produktene kommer med belte, kalesje, brems, sikkerhetssnor, elektrisk motor med lader og oppladbart batteri, kurv eller tilsvarende. Leveres med regntrekk. Maks hastighet ved bruk skal ikke være høyere enn 6 km/t.

13: Terrengvogn uten elektrisk motor med ett eller to hjul
Terrengvogn for barn fra ca. 4 år og ungdom til bruk på sti og i ulendt terreng. Produktene kommer med belte og/eller vest, støtte for hodet, ledsagerbrems, dyttebøyle (bak) og trekkarm (foran).

14: Elektrisk terrengvogn med ett eller to hjul
Terrengvogn for barn i skolealder og ungdom til bruk på sti og ulendt terreng. Produktene kommer med belte og/eller vest, ledsagerbrems, støtte for hodet, dyttebøyle (bak), trekkarm (foran) og elektrisk motor med lader og oppladbart batteri. Maks hastighet ved bruk skal ikke være høyere enn 6 km/t.

15: Sittevogn til bruk på løst underlag og i vann
Sittevogn for barn i barneskolealder, ungdom og voksne. Produktene leveres med tre eller fire hjul, armlener, belte og/eller vest, ledsagerhåndtak (bak) og trekksnor eller tilsvarende (foran). Støtte til hodet er ett krav til tilbehør, dersom dette ikke er inkludert som standard i produktet.

16: Liggevogn med elektrisk rygg- og høyderegulering
Liggevogn med elektrisk ryggvinkel- og høyderegulering for barn i barneskolealder, ungdom og voksne. Produktene kommer med liggepute/madrass eller tilsvarende med avtagbart trekk, oppladbart batteri og parkeringsbrems.

LeverandøradresserÅpen

LeverandøradresserLukk

Leverandører med produkter på denne rammeavtalen:

Bano Life AS
Berghagan 7
NO-1405 Langhus
Telefon: 64 91 80 60
http://www.banolife.no

ETAC AS
Postboks 249
NO-1515 MOSS
Telefon: 81 56 94 69
http://www.etac.no

Eurovema Mobility AS
Kallumveien 22
NO-1524 Moss
Telefon: 94 03 93 85
http://www.eurovema.no

Hjelpemiddelspesialisten AS
Rosenholmveien 22
NO-1252 Oslo
Telefon: 66 81 60 70
http://www.hm-spes.no

Inpo Active AS
Stubberudvegen 170
NO-2150 Årnes
Telefon: 92 81 21 90
http://www.inpoactive.no

Inpo AS
Sollia 28
NO-5912 Seim
Telefon: +47 45 63 79 13
http://www.inpo.no

Medema Norge AS
Postboks 133
NO-1481 HAGAN
Telefon: 67 06 49 00
http://www.medema.no

SITSKI NORWAY AS
Imerslundveien 45
NO-2323 INGEBERG
Telefon: 62 59 67 30
http://www.sitski.no

Skeno AS
Stålfjæra 12, port 5
NO-0975 Oslo
Telefon: 99 44 93 72
http://www.skeno.no

TilbehørÅpen

TilbehørLukk

Tilbehør er deler som endrer hovedproduktets funksjon. Tilbehør kan monteres i tillegg til, eller i stedet for en del som er påmontert i en standard utgave av hovedproduktet. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

ReservedelerÅpen

ReservedelerLukk

Reservedeler er deler som ikke endrer hovedproduktets funksjon, men som erstatter en utslitt eller ødelagt del på et produkt i standard utgave. De delene tilbehøret består av er også reservedeler. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

TjenesterÅpen

TjenesterLukk

Tjenester på denne avtalen er utprøving, tilpasning og opplæring i bruk av produkter. Se nærmere beskrivelse av innholdet i rammeavtalen under lenken "Behov- og kravspesifikasjonen". Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp på FinnHjelpemiddel.

EndringskatalogÅpen

EndringskatalogLukk

Endringskatalogene inneholder alle endringer som gjøres i rammeavtalen i løpet av avtaleperioden. Det er kun leverandører med endringer som vises i listen under. Dato bak lenken angir når dokumentet ble lastet opp.

Behov- og kravspesifikasjonÅpen

Behov- og kravspesifikasjonLukk

Behov- og kravspesifikasjonen inneholder konkurransegrunnlaget ved utlysning av anbudet. Her får du blant annet detaljert informasjon om kravene som er stilt til hovedprodukter, tilbehør og reservedeler.

Les behov- og kravspesifikasjonen (PDF)

RammeavtaleÅpen

RammeavtaleLukk

Her finner du avtalen som er inngått mellom NAV og leverandør. Avtalen inneholder blant annet informasjon om plikter, pris- og betalingsbetingelser, garantiperiode og mislighold.

Les rammeavtalen (PDF)