Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Rammeavtale | Senger, sengebunner, madrasser, hjertebrett og sengebord

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Senger, sengebunner, madrasser, hjertebrett og sengebord

Avtaleperiode: 01-12-2015 - 30-11-2019

Senger og sengebunner med elektrisk regulering av liggeflaten, enkle skumbaserte madrasser, regulerbare rygger til egen seng (hjertebrett) og frittstående bord til bruk over sengen (sengebord).

Hurtigoversikt (pdf) 

Senger og sengebunner
Brukerne kan være voksne med funksjonsnedsettelser som har omsorg for små barn hvor det er behov for å kunne heve og senke sengen til barnet. Barnet kan være mobil og aktiv, og klarer å komme inn i og ut av sengen selv når grindåpningen er åpen.

Mange er eldre brukere med nedsatt mobilitet og noen er rullestolbrukere. Inn- og utstigning av vanlig seng kan være vanskelig, og noen må forflyttes inn i og ut av sengen ved hjelp av personløfter. Det kan også være behov for å bli pleid i sengen.

Brukerne har utfordringer med posisjonering og stillingsendring i vanlig seng. Mange ligger mye og har økt risiko for å utvikle trykksår.

Regulerbare rygger (hjertebrett)
Brukerne er hjemmeboende eldre som bruker egen seng. Noen brukere har vanskeligheter med å komme inn i eller ut av sengen. Andre har problemer med å ligge flatt, for eksempel på grunn av hemmet respirasjon.

Sengebord
Brukerne er hjemmeboende voksne med nedsatt stå- og gangfunksjon. De tilbringer mye tid i seng eller hvilestol/løftestol.

Post 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9 og 10 har anbudsnummer 14/4969
Post 1, 5,11,12, 13 og 14 er har anbudsnummer 15/3482

 

PosterÅben

PosterLuk

Post 1: Kort voksenseng med 4-delt liggeflate og elektrisk regulering av høyde, ryggdel, lårdel og leggdel.
Madrassmål: bredde 80/85 cm og lengde 180 cm. Sengen leveres med elektrisk høyderegulerbart understell, hjul og sentralbrems og hode- og fotgavl. Firedelt liggeflate med madrassholdere, der hvert ledd i liggeflaten kan vinkelreguleres individuelt via en håndkontroll. Nedfellbare, avtakbare sengegrinder på begge langsider som ikke er integrerte. Sengen er funksjonell også når sengegrindene er fjernet.

Post 2: Voksenseng 4-delt liggeflate med elektrisk regulering av høyde, ryggdel, lårdel og leggdel
Madrassmål: bredde 90 cm og lengde 200 cm. Sengen levers med elektrisk høyderegulerbart understell, hjul, sentralbrems og hode- og fotgavl. Firedelt liggeflate med madrassholdere der hvert ledd i liggeflaten kan vinkelreguleres individuelt via en håndkontroll. Nedfellbare, korte og avtakbare sengegrinder i metall på begge langsider. Sengen er funksjonell også når sengegrindene er fjernet.

Post 3: Voksenseng med 4-delt liggeflate, elektrisk regulering av høyde, ryggdel, lårdel og leggdel
Madrassmål: bredde 105/110 cm og lengde 200 cm. Sengen leveres med elektrisk høyderegulerbart understell, hjul, sentralbrems og hode- og fotgavl. Firedelt liggeflate med madrassholdere der hvert ledd i liggeflaten kan vinkelreguleres individuelt via en håndkontroll. Nedfellbare, korte og avtakbare sengegrinder på begge langsider. Sengen er funksjonell også når sengegrindene er fjernet.

Post 4: Voksenseng. 4-delt liggeflate med elektrisk regulering av høyde, ryggdel, lårdel og leggdel
Madrassmål: bredde 120 cm og lengde 200 cm. Sengen leveres med elektrisk høyderegulerbart understell, hjul, sentralbrems og hode- og fotgavl. Firedelt liggeflate med madrassholdere der hvert ledd i liggeflaten kan vinkelreguleres individuelt via en håndkontroll. Nedfellbare, korte og avtakbare sengegrinder på begge langsider. Sengen er funksjonell også når sengegrindene er fjernet.

Post 5: Ståseng for voksne
Sengen leveres med fikseringsbelter, elektrisk høyderegulerbart understell, hjul, bremser og hode- og fotgavl. Firedelt liggeflate, nedfellbare sengegrinder på begge langsider. Ryggdel, lårdel av liggeflate, høyde og oppreisningsfunksjon reguleres via håndkontroll.

Post 6: Sengebunn med 4-delt liggeflate og elektrisk regulering av høyde, ryggdel, lårdel og leggdel
Madrassmål: Lengde 190/200 cm og bredde 70/75/80/85/90 cm. Sengen leveres med firedelt liggeflate med madrassholdere der hvert ledd i liggeflaten kan vinkelreguleres individuelt via en håndkontroll. Elektrisk høyderegulerbart understell med hjul og bremser.

Post 7: Madrass skumplast med stofftrekk for voksne
Madrassmål: Lengder 180/200/220 cm og bredder 80/85/90105/110/120 cm. Se størrelseskombinasjoner i produktserien. Madrass høyde 13 cm: Skumplast med volumvekt på 35-45 kg/m, egnet for brukere med vekt til og med 120 kg. Avtakbart stofftrekk. Madrass høyde 15 cm: Skumplast med volumvekt på 38 - 55 kg/m egnet for brukere med vekt fra og med 121 kg. Avtakbart stofftrekk.

Post 8: Hjertebrett med elektrisk regulering av ryggstøtte til plassering under hovedmadrass
Håndkontroll Motor og transformator 24V Festeanordning

Post 9: Hjertebrett med elektrisk regulering av ryggstøtte til plassering oppå hovedmadrass (under overmadrass)
Hjertebrettet leves med håndkontroll, festeanordning og motor/transformator 24V.

Post 10: Sengebord
To-delt bordplate hvor den største delen er vinkelregulerbar og har støttelist langs de nedre kantene (begge sider). Bordplaten kan monteres speilvendt på understellet slik at den faste delen av platen kommer valgfritt på høyre eller venstre side. Høyderegulerbart understell med bremser og fire hjul.

Post 11: Barneseng med hel liggeflate og elektrisk høyderegulering
Brukerne er voksne med funksjonsnedsettelser som har omsorg for små barn hvor det er behov for å kunne heve og senke sengen til barnet. Barnet kan være mobil og aktiv, og klarer å komme inn i og ut av sengen selv når grindåpningen er åpen. Madrassmål: bredde 60 cm og lengde 120 cm. Sengen leveres med hel liggeflate, elektrisk høyderegulerbart understell, hjul, bremser, håndkontroll for høyderegulering og hode- og fotgavl. Leveres også med sengegrinder, minimum 58 cm høye, med grindåpning på den ene langsiden. Madrass til sengen er ikke inkludert i rammeavtalen, og leveres da ikke med som standard.

Post 12: Barneseng med 3-delt liggeflate. Elektrisk regulering av høyde og ryggdel. Manuell eller elektrisk regulering av bendel
Madrass leveres med som standard. Madrassmål: lengde 140 cm. Sengen leveres med tredelt liggeflate der ryggdelen reguleres via håndkontroll. Regulering av liggeflatens bendel reguleres enten manuelt eller via håndkontrollen. Elektrisk høyderegulerbart understell med hjul og bremser. Høyden reguleres via håndkontroll. Hode- og fotgavl (tett eller med sprinkler) og madrass med stofftrekk. Sengegrinder på begge langsider, minimum 75 cm høye, med grindåpning på minimum én langside.

Post 13: Barneseng med 3-delt liggeflate. Elektrisk regulering av høyde og ryggdel. Manuell eller elektrisk regulering av bendel
Madrass leveres med som standard. Madrassmål: minimum lengde 160 cm og maks 170 cm. Sengen leveres med tredelt liggeflate der ryggdelen reguleres via håndkontroll. Regulering av liggeflatens bendel reguleres enten manuelt eller via håndkontrollen. Elektrisk høyderegulerbart understell med hjul og bremser. Høyden reguleres via håndkontroll. Hode- og fotgavl (tett eller med sprinkler). Madrass med stofftrekk. Sengegrinder på begge langsider, minimum 75 cm høye, med grindåpning på minimum én langside.

Post 14: Barneseng med 4-delt liggeflate. Elektrisk regulering av høyde, ryggdel og bendel.
Madrass leveres med som standard. Madrassmål: minimum lengde 160 cm og maks 170 cm. Sengen leveres med firedelt liggeflate der ryggdelen og bendelen reguleres via håndkontroll. Elektrisk høyderegulerbart understell med hjul og bremser. Høyden reguleres via håndkontroll. Hode- og fotgavl (tett eller med sprinkler). Madrass med stofftrekk.Sengegrinder på begge langsider, minimum 75 cm høye, med grindåpning på minimum én langside.

LeverandøradresserÅben

LeverandøradresserLuk

Leverandører med produkter på denne rammeavtalen:

Hepro AS
Øvermoan 9
NO-8250 ROGNAN
Telefon: 75 69 47 00
http://www.hepro.no

Invacare AS
Postboks 6230 Etterstad
NO-0603 OSLO
Telefon: 22 57 95 00
http://www.invacare.no

Medema Norge AS
Postboks 133
NO-1481 HAGAN
Telefon: 67 06 49 00
http://www.medema.no

Merivaara AS
Karoline Kristiansens vei 6
NO-0661 OSLO
Telefon: 22 88 04 60
http://www.merivaara.no

Puls AS
Postboks 703 Krapfoss
NO-1509 Moss
Telefon: 22 30 05 00
http://www.puls-norge.no

Recticel AS
Øran Øst
NO-6300 Åndalsnes
Telefon: 71 22 78 80
http://www.recticel.no

Sunrise Medical AS
Delitoppen 3
NO-1540 VESTBY
Telefon: 66 96 38 00
http://www.sunrisemedical.no

Varodd Velferdsteknologi AS
P.b. 8343
NO-4676 KRISTIANSAND
Telefon: 38 14 48 00
http://www.varodd.no

TilbehørÅben

TilbehørLuk

Tilbehør er deler som endrer hovedproduktets funksjon. Tilbehør kan monteres i tillegg til, eller i stedet for en del som er påmontert i en standard utgave av hovedproduktet.

ReservedelerÅben

ReservedelerLuk

Reservedeler er deler som ikke endrer hovedproduktets funksjon, men som erstatter en utslitt eller ødelagt del på et produkt i standard utgave. De delene tilbehøret består av er også reservedeler.

EndringskatalogÅben

EndringskatalogLuk

Endringskatalogen inneholder alle endringer som gjøres i rammeavtalen i løpet av avtaleperioden.Siste endring gjelder fra 01.12.18.

Se endringskatalog (pdf)

ProduktinformasjonÅben

ProduktinformasjonLuk

Produktinformasjonen beskriver rammeavtalens innhold, avgrensninger, sikkerhetskrav og standarder, krav til rengjøring og merking av produktene som er med med i den aktuelle rammeavtalen.

Les produktinformasjon (pdf)

BetingelserÅben

BetingelserLuk

Betingelsene beskriver blant annet rammeavtalens omfang, avtale om klargjøring av produkter for gjenbruk, samt andre administrative rutiner knyttet til rammeavtalen.

Les betingelsene (pdf)


 
Relatert informasjon