Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Målgrupper | Kognisjon - hjelpemidler

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Kognisjon - hjelpemidler

Hjelpemidler til personer som har vansker med å huske, planlegge og organisere egen hverdag som følge av for eksempel demens, hjerneslag eller medfødte kognitive vansker. Her kan du blant annet finne hjelpemidler som elektroniske kalendere, komfyrvakt, trygghetsalarmer og annet varslingsutstyr som kan bidra til økt selvstendighet i egen hverdag.

Du finner mer informasjon om kognitive vansker og hjelpemidler på www.nav.no.

.

Flexiblink LIFE røykvarsler optisk - eksempel fra produktgruppen alarmer som varsler om farlige situasjoner i nærmiljøet

Alarmer som varsler om farlige situasjoner i nærmiljøet

Omfatter f.eks. brannalarmer og røykvarslere.

Dosett Uke - eksempel fra produktgruppen hjelpemidler for dosering av medisin for å sikre riktig og hensiktsmessig bruk

Hjelpemidler for dosering av medisin for å sikre riktig og hensiktsmessig bruk

Hjelpemidler for å måle opp riktig medisindose for inntak via munnen eller for injeksering, dosere riktig mengde medisin, dele opp en tablett, kapsel eller pille for å oppnå en minde dose av det aktive stoffet, eller for å endre formen på medisinen for å bidra til mer hensiktsmessig utdeling eller inntagelse. Omfatter f.eks. pilleknusere og -delere samt doseringshjelpemidler for flytende medisiner. Hjelpemidler for varsling og alarmering, se 22 27.

Ribcap Hardy Beskyttelseshjelm, voksen - eksempel fra produktgruppen hodebeskyttere

Hodebeskyttere

Hodebekledning, se 09 03 09.

Objekt- og nøkkelfinner med lydsignal - eksempel fra produktgruppen indikatorer med lydsignaler

Indikatorer med lydsignaler

Hjelpemidler som med lydsignal indikerer at det skjer noe på det sted hvor senderen er plassert. Kan f.eks. transformere visuelle signaler til lyd eller øke lydstyrken på et vanlig apparat. Omfatter f.eks. regnindikatorer og indikatorer for computersignaler.

FlexiBlink LIFE FlexiApp-sender - eksempel fra produktgruppen indikatorer med lyssignaler

Indikatorer med lyssignaler

Hjelpemidler som med lys eller annet visuelt signal indikerer at det skjer noe på det sted hvor senderen er plassert. Kan f.eks. transformere lydsignaler til visuelle. Omfatter f.eks. babyalarmer og visuelle indikatorer som advarer om at en dør blir åpnet eller lukket eller at en dør står åpen.

FlexiBlink LIFE Sengevibrator - eksempel fra produktgruppen indikatorer med mekaniske signaler

Indikatorer med mekaniske signaler

Hjelpemidler som med taktile signaler indikerer at det skjer noe på det sted hvor senderen er plassert. Kan f.eks. transformere auditive eller visuelle signaler til vibrasjoner eller annet taktilt signal. Omfatter f.eks. utstyr med vibrasjonsindikasjon.

MEMOplanner Large - eksempel fra produktgruppen kalendere og planleggingssystemer

Kalendere og planleggingssystemer

Hjelpemidler som lagrer og organiserer data om planlagte aktiviteter. Omfatter f.eks. elektroniske kalendere. Klokker og tidsmålere, se 22 27 12.

Time Timer Mod - eksempel fra produktgruppen klokker og tidsmålere

Klokker og tidsmålere

Hjelpemidler som måler tiden og angir den visuelt eller hørbart. Omfatter f.eks. bærbart og stasjonært utstyr, med eller uten alarmfunksjon. Kalendere og planleggingssystemer, se 22 30 15.

Merkepenn PennyTalk - eksempel fra produktgruppen materiell og verktøy for merking

Materiell og verktøy for merking

Hjelpemidler for merking og identifisering. Omfatter f.eks. tegn, symboler og etiketter. Hjelpemidler for varsling og alarmering, se 22 27.

Smekke blå - eksempel fra produktgruppen smekker og forklær

Smekker og forklær

Plagg som brukes på forsiden av kroppen for å forhindre at klær eller kropp blir skitten.

Luvion Grand Elite 3 Connect PLUS - eksempel fra produktgruppen utstyr for overvåkning og geografisk posisjonering

Utstyr for overvåkning og geografisk posisjonering

Hjelpemidler som overvåker status for en spesifikk situasjon eller en person. Omfatter f.eks. generelle posisjoneringssystemer (GPS-systemer).


 
Relatert informasjon