Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her


Hjelpemidler for å måle, støtte, trene eller erstatte kroppsfunksjoner

Hjelpemidler for å overvåke eller vurdere en persons medisinske tilstand og hjelpemidler som støtter eller erstatter en spesifikk kroppsfunksjon. Omfatter f.eks. hjelpemidler brukt i medisinsk behandling. Omfatter ikke utstyr som bare brukes av helsepersonell. Hjelpemidler for undervisning og trening av ferdigheter, se 05. Hjelpemidler festet til kroppen for å støtte funksjoner knyttet til muskler og skjelett eller bevegelse (ortoser) og erstatte anatomiske strukturer (proteser), se 06. Vippebenker, se 05 36 06. Optiske hjelpemidler, se 22 03. Hørselshjelpemidler, se 22 06.

611 produktserie(r).


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Neste side >>

4 i 1 pille håndterer
 4 i 1 pille håndterer
Praktisk enhet med flere funksjoner i ett produkt for hjelp med medisinering og behandling av piller. Kompakt design, med integrert pillesplitter, pilleknuser, oppbevaringsrom for piller og en vannkopp.
Flavin.no AS 0884 Oslo

4 i 1 tablettknuser- / deler
 4 i 1 tablettknuser- / deler
- Str: Ø48mm x H78 mm
- Farge: Rød
- Materiale: Plast
- Drikkekopp med lokk
- 4 pille oppbevaringsrom
- Rustfritt stål blad for presis skjæring
Gymo AS 4072 Randaberg

AACtivity
 AACtivity
AACtivity er en allsidig kommunikator og musikalsk enhet. Den har 64 forhåndsinnspilte lyder fordelt på 8 kategorier, men kan også brukes som et enkelt oktavpiano. Når man har fullført en melodi, blir brukeren belønnet med at melodien spilles av i normalt tempo. Innebygd høyttaler. Kan betjenes med en eller to brytere.
Amajo AS 1481 HAGAN
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Acheeva
 Acheeva
Posisjoneringsbenk for bruk i klasserom og læringssituasjoner.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Brosjyre

Activ Roll 15 cm
 Activ Roll 15 cm
Activ Roll massasjerull med pigger til massasje av rygg, under føttene etc. Nuppene stimulerer blodsirkulasjonen. Det er mulig å justerer hardheten ved å justere luftmengden ved hjelp av en håndpumpe. Inneholder ikke latex.
Klubben AS 2270 FLISA

Active Handpad
 Active Handpad
Active Handpad er utviklet for å gi støtte til en persons overkropp og motvirker utvikling av feilstillinger. Active Handpad har en fast form og mykt trekk som er behagelig direkte mot huden.Brukere som sitter over lengre tid vil være ekstra utsatt for belastning i nakke, skulder og armer. Vekten til armene blir løftet bort fra skuldrene.

Active Support Backup
 Active Support Backup
En stabil posisjoneringspute som gir symmetrisk støtte til både barn og voksne i liggende og sittende stilling. Puten forebygger utvikling av feilstillinger, og kan gi bedre avslapning og søvn, samt støtte til aktivitet. Kan brukes i seng, stoler og seter. Bestilles på mål for optimal støtte. (se eget skjema på forhandlers hjemmeside).Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Active Support The Apple
 Active Support The Apple
The Apple forebygger feilstillinger i sittende eller liggende ved å løfte vekten bort i fra skuldrene. Puten passer spesielt godt for rullestolbrukere, eller andre som sitter store deler av dagen. Riktig posisjonering gjør det mulig for flere å utføre daglige aktiviteter som å lese en bok, betjene data eller andre sittende aktiviteter.

Active Support The Pear
 Active Support The Pear
The Pear forebygger feilstillinger i sittende eller liggende ved å løfte vekten bort i fra skuldrene. Puten passer spesielt godt for rullestolbrukere, og kan på flere måter fungere som et bord. Puten kan brukes i daglige aktiviteter som f.eks betjene data, lese en bok eller holde et barn. Puten er meget stabil og leveres i et mykt trekk.

ADE digital stolvekt, 250kg
 ADE digital stolvekt, 250kg
Brukervennlig, mobil, stabil, 2 hjul med brems.
Svingbare arm og fothvilere.
BMI-kalkulator og tydelig display for avlesning av vekt.

Godkjent til medisinsk bruk klasse III.
Gymo AS 4072 Randaberg

ADE digital stolvekt, 250kg M403020
 ADE digital stolvekt, 250kg M403020
Stolvekt som er CE-godkjent. Den er også godkjent for medisinsk bruk klasse III.

- Dimmensjon: 470x935x1055mm
Gymo AS 4072 Randaberg

ADL Aktivitetsball
 ADL Aktivitetsball
Gjennomsiktig med små flerfargede kuler som beveger seg fritt inne i ballen under bruk. Kan bidra til økt sansemotorikk ved å stimulere øyemobilitet og forsterke produktets tredimensjonale funksjon. Diameter: 50 cm. Maks brukervekt: 120 kg. Farge: Transparent med assorterte baller på innsiden.

ADL Aktivitetsball med bjeller
 ADL Aktivitetsball med bjeller
Gjennomsiktig ball som inneholder fire små bjeller som høres når ballen flyttes. Stimulerer romoppfattelsen. Diameter: 50 cm. Maks brukervekt: 120 kg. Farge: Transparent med bjeller i sølv.

ADL Balanseball
 ADL Balanseball
Treningsverktøy som egner seg for både kne- og ankelrehabilitering, balansetrening og kondisjonstrening. Består av en myk oppblåsbar halvball med en hard base. Fylles med luft til ønsket stabilitetsnivå. Diameter base: 47cm. Høyde: 25cm. Diameter halvball: 40cm. Høyde: 20cm. Maks brukervekt: 120 kg. Farge: grå/grønn. Pumpe må kjøpes separat.

ADL Balansepute
 ADL Balansepute
Luftfylt pute for balansetrening, koordinasjon og funksjonelle restitusjonsøvelser. Den ene siden er dekket med myke pigger som gir en behagelig massasjeeffekt. Fylles med luft til ønsket stabilitetsnivå. Kan brukes stående, sittende eller liggende på gulvet. Diameter: 55cm. Maks brukervekt: 120kg. Farge: Oransje.

ADL Fikleputen- Taktil sansepute
 ADL Fikleputen- Taktil sansepute
Et hjelpemiddel for personer med uro. Puten stimulerer syn, hørsel
og taktilsansen når man ser de sterke fargene, hører lyden av borrelåsen eller føler de ulike materialene i puten. Puten er utstyrt med glidelås, borrelås, satinbånd og forskjellige stoff med ulike overflater.

ADL Fikleteppe -Taktilt sanseteppe demens
 ADL Fikleteppe -Taktilt sanseteppe demens
Aktivitetsteppe som stimulerer synssansen, følesansen og høresansen. Hensikten er å pirre nysgjerrigheten og åpne muligheter for aktivitet hos personer som lever med demens eller har andre utfordringer. Består av plastpenner som kan åpnes og lukkes, satinbånd og nylonsnøre som kan knytes eller snurres og andre materialer som genererer lyder.

ADL Fikleverktøy- Skru
 ADL Fikleverktøy- Skru
Taktilt fikleverktøy som engasjerer til berøring, sansing og repeterende skrubevegelser. Dette kan bidra til å roe ned og engasjere mennesker med motorisk og psykisk uro.

ADL Kontraktur pute Catell
 ADL Kontraktur pute Catell
Kontrakturpute til håndtrening. Er frottékledd og har elastisk bånd over håndryggen. Kan vaskes i vaskemaskin. Uten latex.

ADL Male med vann
 ADL Male med vann
Bildeark med skjulte motiver som males fram ved bruk av kun pensel og vann. Bildene tørker etter 10-15 minutter, og motivet forsvinner da igjen. Det er best å bruke en tykk pensel til å male med (ikke inkludert). Tre ulike temapakker. Hver pakke inneholder 5 gjenbrukbare motivark med laminatbakside. Rengjøres med klut og vann.

ADL Myk fotball/håndball
 ADL Myk fotball/håndball
Ekstra myk ball som passer til håndball- eller fotballspill. Softplay- serien består av baller som er ekstra myke med godt grep, spesielt utviklet for rekreasjonsaktiviteter eller teamtrening med lav intensitet/belastning. Leveres i ulike diametre.

ADL Myk lekeball med godt grep
 ADL Myk lekeball med godt grep
Myke og grepsvennlige lekeballer som egner seg godt for ball-lek for barn på alle nivåer. Kan også brukes i vann. Ballene er så myke at de ikke gjør skade på omgivelsene.
Fungerer også godt under rehabilitering og opptrening der man er avhengig av godt grep.
Finnes i 2 diametre, 18cm og 24cm.

ADL Nuppeballer med godt grep 6pk
 ADL Nuppeballer med godt grep 6pk
Nuppeballer med ekstra godt grep. Ballene er gode å kaste/gripe, men kan også brukes som massasjeballer. Leveres i sett med 6 baller i ulike farger. Diameter: 11 cm.


ADL Pedaltrener
 ADL Pedaltrener
Pedaltrener for å trene både armer og ben. For å trene bena, legg den på gulvet og legg føttene på den og begynn å trå. Den kan også benyttes for armer på et bord. Da griper man pedalene og beveger armene. Motstand kan reguleres.

ADL Slo- Foam Catell
 ADL Slo- Foam Catell
Skumkube for håndtrening eller opptrening etter skade.
- Skumgummiterning som finnes i 3 ulike hardhetsgrader: Myk, medium og hard.
- Laget av polyuretanskum
- Uten latex

ADL Step up balansepute
 ADL Step up balansepute
Luftfylt pute til forbedring av balanse og koordinasjon. Kan også brukes som en stepper for kondisjonstrening med lav intensitet. To luftkamre med Integrert ventil gjør det mulig å justere luftstrømmen mellom kamrene. Mål: 35cm x 35cm x 7cm. Maks brukervekt: 120 kg.

ADL Stressball
 ADL Stressball
Stressball egnet for å bygge styrke i fingre, hender og håndledd. I tillegg kan den brukes til rehabiliteringsøvelser og for å forbedre grepet til svekkede fingre og hender.
Finnes i to størrelser.

ADL Supermyk treningsball 23cm
 ADL Supermyk treningsball 23cm
Ball som kan blåses opp med sugerør eller pumpe og lukkes enkelt med propp. Til alle typer lek og spill. Ballen spretter godt og er lett og myk å holde i. Egner seg godt til bruk i vann, og passer bra for små og store barn. Etter bruk slippes luften ut.

ADL Tablettdeler
 ADL Tablettdeler
Hjelpemiddel som gjør det enkelt å dele tabletter. Deler tabletten på midten når toppdekslet lukkes. Tablettene kan oppbevares i det fremre kammeret.

ADL Taktil fikleforkle
 ADL Taktil fikleforkle
Fikleforkle som har forskjellige overflater og ulike farger som kan holde fingrene i aktivitet. Fikleforkleet har som hensikt å stimulere brukerens sanser. Forkleet kan legges i fanget, eller man kan ha det på seg som et forkle.

ADL Taktil fiklepakke
 ADL Taktil fiklepakke
Pakke med 5 spesialdesignede fikleverktøy. Hvert enkelt verktøy opereres med en spesiell bevegelse: vri, skru, gli, rulle og spinne.

ADL Taktil magnettavle- Bake
 ADL Taktil magnettavle- Bake
Magnettavle med brikker i retroutseende og tema baking. Egnet til å vekke gode minner, som kan gi grunnlag for samtale eller stimulering av samtale på egenhånd. Brikkene har sterke farger for å bidra til synlighet. Har store brikker som er lette å håndtere og plassere på bildetavlen.

ADL Taktil magnettavle- Verktøy
 ADL Taktil magnettavle- Verktøy
Magnettavle med brikker i retroutseende og tema verktøy. Egnet til å vekke gode minner, som kan gi grunnlag for samtale eller stimulering av samtale på egenhånd. Brikkene har sterke farger for å bidra til synlighet. Har store brikker som er lette å håndtere og plassere på bildetavlen.

ADL Taktil sansering
 ADL Taktil sansering
Taktil sansering i mykt, polstret tekstilmateriale. Bevegelse av ringen mellom hendene kan hjelpe mot stress og kjedsomhet. Den kan også være et uttrykksmiddel for personer som ikke er i stand til å uttrykke seg med egne ord.

ADL Taktil sansespill
 ADL Taktil sansespill
Sansespill bestående av retro bilder og ulike teksturer. Spillet kan brukes på ulike måter der man for eksempel kan matche brikkene med de tilhørende bildene, eller man kan kjenne på brikkene og snakke om de ulike teksturene (myk, grov, hard osv).

ADL Taktile aktivitetsringer
 ADL Taktile aktivitetsringer
Pakke med fire taktile, piggete og fleksible ringer. De myke piggene overfører sanseimpulser. Ringene er egnet for ulike aktiviteter og pedagogiske spill. De kan også brukes for undervannsaktiviteter og som massasjeverktøy.

ADL Taktilt puslespill fugler
 ADL Taktilt puslespill fugler
Taktilt puslespill med fuglemotiver, utvalgt for å stimulere minner og inspirere til samtaler. Brikkene har sterke farger for å stimulere synet. Består av 35 brikker med bredde ca. 4,5 cm. Emballasjen danner en ramme for puslespillet mens det settes sammen.

ADL Terapeutisk håndleire
 ADL Terapeutisk håndleire
Terapeutisk håndleire i silikonbasert materiale. Håndterapiproduktene og -materialene er egnet for å utvikle styrke i fingre, hender og håndledd. De kan også brukes til rehabiliteringsøvelser og for å forbedre grepet på svekkede fingre og hender. Hver farge representere hvilken motstand leiren har.
Håndleiren finnes i 4 ulike hardhetsgrader.

ADL Terapeutisk skumgummiball
 ADL Terapeutisk skumgummiball
Skumball til håndtrening eller rehabilitering. Finnes i 3 ulike hardhetsgrader.
- Lav vekt
- Diameter 7 cm
- Laget av polyeterskum
- Uten latex

ADL Terapiballer 28stk
 ADL Terapiballer 28stk
Små baller egnet til å trene/stimulere finmotorikken. Utstyrt med en sugekopp og kan enkelt festes til hverandre eller underlaget med et lett klem. Leveres i sett som inneholder 28 baller i ulike farger. Diameter: 5,5 cm. Rengjøres med mildt såpevann.

ADL Treningsball klassisk 65cm
 ADL Treningsball klassisk 65cm
Kraftig treningsball til styrke- og balansetrening. Kan brukes under opptrening eller rehabilitering av kjernemuskulatur eller rygg/bekken. Anbefales kun brukt med egen kroppsvekt for å unngå personskader ved trening med andre styrkeredskaper samtidig. Diameter: 65 cm. Maks brukervekt: 120 kg.

Airex balansebom large
 Airex balansebom large
Balansestokken gir nye muligheter, variasjon og utfordring til balansetreningen. Det er mer krevende å trene på balansebommen enn på balanseputen. Bruk gjerne balanseputen i starten av rehabiliteringen/treningen for så å gå over til balansebommen - eller bruk dem i kombinasjon.
- varme og komfortable
- sklisikre
- slitesterke
- hygieniske
Klubben AS 2270 FLISA
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data • Brosjyre

Airex balansepute
 Airex balansepute
Balansetrening kan bidra til bedre koordinasjon, styrke og stabilitet. Ved forebygging eller rehabilitering av skader i knær og ankler er balansetrening svært viktig. Produktene er
- varme og komfortable
- lette å rengjøre
- lette, enkle å rulle sammen
- slitesterke
- hygeiniske
Klubben AS 2270 FLISA
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

Airex Corona lek- og treningmatte
 Airex Corona lek- og treningmatte
Airex Corona er en trenings- og lekematte som isolerer godt. Den ligger stabilt og flatt på gulvet, samtidig som den er enkel å rulle sammen.

Helt uten ftalater, og kan dermed også brukes til barn under 3 år.

Matten er produsert i spesialskum med små lukkede celler. Dette gjør den støtdempende samtidig som den ikke blir flatklemt ved belastning.
Med1 5563 Førresfjorden

Airex Elite balanseputer
 Airex Elite balanseputer
Airex Elite balansepute har mønstret overflate som gjør at den ikke sklir så lett. Den kan brukes på begge sider. Den kan benyttes innendørs, utendørs og i vann. Leveres i 4 ulik farge (se størrelse i bilde 2, 3 og 4).
Klubben AS 2270 FLISA
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Brosjyre

Airex fingertrener
 Airex fingertrener
Myk fingertrener som trener gripeevne eller hender og fingre etter skader eller brudd. Fungerer også som erstatning for stressball.
Tress AS 5864 Rådal

Airex Solid
 Airex Solid
Airex Solid balansepute er robust med fastere kjerne og hardere skum. Overflaten er dekket av små nuppelignende sirkler som gjør at den ikke sklir så lett. Man kan bruke innesko på balanseputen.
Klubben AS 2270 FLISA
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

Airex Titania gymnastikkmatte
 Airex Titania gymnastikkmatte
Airex Titania gymnastikkmatte (tidligere Airex Olympia) tåler tøff bruk og er slitesterk, sklisiker og hygienisk. Airex Titania er produsert i spesialskum med lukkede celler som gjør at de er støtdempende. De luftfylte cellene gjør at mattene ikke blir flatklemt.
Bruksområder: Innendørs, utendørs og i vann.
Klubben AS 2270 FLISA
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

Aktiv ball
 Aktiv ball
Aktiv ball er gjennomsiktig med ulike fargede kuler inni. For lek og bevegelsesterapi. Rull eller kast ballen, legg deg på den eller få kulene i bevegelse. Kan brukes i vann.
Inneholder ikke lateks.
Klubben AS 2270 FLISA

Aktivitetsball
 Aktivitetsball
Glassklar ball av plast, som inneholder 12 plastkuler i forskjellige farger. Ballen skal simulerere barna til lek. 50 cm i diameter
Ronda AS 4073 Randaberg

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Neste side >>