Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Alle produktgrupper

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Alle produktgrupper

Velg en produktgruppe for å flere underkategorier, eller klikk på tallet til høyre for å se alle produktseriene i gruppen.
KodeProduktgruppe Skjul forklaringerAntall serier
04Hjelpemidler for personlig medisinsk behandling
Hjelpemidler til administrering av medisiner, sirkulasjonsbehandling, måling av kroppens tilstand, sansestimulering og fysisk trening for styrke, balanse og bevegelighet.
721
05Hjelpemidler for å trene ferdigheter
Hjelpemidler som kan forbedre en persons fysiske, kognitive og sosiale ferdigheter.
33
09Hjelpemidler for personlig stell og beskyttelse
Hjelpemidler for av- og påkledning, beskyttelse av kroppen, personlig stell og bad, toalettbesøk og seksuallivet. For eksempel kjøreposer, regntøy, dusjkrakker, stellebord og spesielle toaletter.
740
12Hjelpemidler for personforflytning
Hjelpemidler som kan hjelpe en person til å forflytte seg rundt i omgivelsene som for eksempel rollatorer, manuelle og elektriske rullestoler, sykler, personløftere og orienteringshjelpemidler.
931
15Hjelpemidler i husholdningen
Hjelpemidler til bruk i daglige aktiviteter som for eksempel ved tilberedning av mat, spising og drikking, husarbeid og vedlikehold av klær.
162
18Hjelpemidler for innredning og tilpasning av boliger og andre lokaler
Hjelpemidler som møbler og tilleggsutstyr til bruk i hvile og/eller arbeid, samt hjelpemidler for tilrettelegging av bolig. For eksempel belysning, dør- og vindusåpnere, bord, stoler, sitteputer, senger, madrasser, støttehåndtak, løfteplattformer, trappheiser og ramper.
929
22Hjelpemidler for kommunikasjon og informasjon
Hjelpemidler som kan legge tilrette for at en person kan motta, sende, produsere og/eller behandle informasjon i ulike former. For eksempel utstyr brukt til å se, høre, lese, skrive, ringe, signalisere, alarmere og til informasjonsteknologi.
853
24Hjelpemidler for håndtering og transport av produkter og varer
Hjelpemidler for håndtering av gjenstander, for eksempel emballasjeåpnere, gripetenger, brytere, fjernkontroller, tidsur og sklisikring. Hjelpemidler for transportering av gjenstander som trillebord, tilhengere og bæreseler.
175
27Hjelpemidler for måling, vurdering og forbedring av nærmiljøet
Hjelpemidler og utstyr til forbedring og/eller måling av omgivelsene, for eksempel luftrensere, målebånd og digitale fargemålere.
11
30Hjelpemidler for lek og fritidsaktiviteter
Hjelpemidler beregnet til lek, hobbyer, sport og andre fritidsaktiviteter. For eksempel ake- og skiutstyr, spill, baller og utstyr til vannaktiviteter.
100
 
Relatert informasjon