Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Alle produktgrupper

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Alle produktgrupper

Velg en produktgruppe for å flere underkategorier, eller klikk på tallet til høyre for å se alle produktseriene i gruppen.
KodeProduktgruppe Skjul forklaringerAntall serier
04Hjelpemidler for å måle, støtte, trene eller erstatte kroppsfunksjoner
Hjelpemidler for å overvåke eller vurdere en persons medisinske tilstand og hjelpemidler som støtter eller erstatter en kroppsfunksjon. Omfatter for eksempel hjelpemidler brukt i medisinsk behandling. Omfatter ikke utstyr som bare brukes av helsepersonell.
727
05Hjelpemidler for undervisning og trening av ferdigheter
Hjelpemidler beregnet på å gi instruksjon som forbedrer en persons kapasitet og ytelse i fysiske, mentale og sosiale aktiviteter, der målet er å øke personens deltakelse på alle relevante områder (som kommunikasjon, egenpleie, bevegelighet, husarbeid, arbeid, utdanning og rekreasjon). Omfatter f.eks. hjelpemidler for utdanning/læring. Omfatter f.eks. vurdering, prøving og evaluering av materialer. Utstyr som har en annen funksjon enn trening, men som også kan brukes til opplæring, bør inkluderes i den kategorien som dekker den primære funksjonen.
68
06Hjelpemidler festet til kroppen for å støtte funksjoner knyttet til muskler og skjelett eller bevægelse (ortoser) og erstatte anatomiske strukturer (proteser)
Ortoser er utstyr som er festet utenpå kroppen for å tilpasse strukturelle og funksjonelle egenskaper ved muskler og skjelett. Proteser er utstyr som er festet utenpå kroppen for å erstatte, helt eller delvis, en fraværende eller mangelfull kroppsdel. Omfatter f.eks. kroppsdrevne og ikke-kroppsdrevne ortoser, proteser og ortopedisk fottøy. Omfatter ikke endoproteser, som ikke dekkes av denne internasjonale standarden.
1
09Hjelpemidler for egenomsorg og deltakelse i personlig pleje
Hjelpemidler beregnet for å gi støtte i daglig egenpleie som for eksempel å kunne vaske og tørke seg selv, stelle og pleie hele eller deler av kroppen, påkledning og beskyttelse av egen kropp. Omfatter f.eks. hjelpemidler for av- og påkledning, kroppsbeskyttelse, personlig hygiene, trakeostomi, stomi- og inkontinenspleie, samt seksuelle aktiviteter. Hjelpemidler for å spise og drikke, se 15 09.
819
12Hjelpemidler for aktiviteter og deltakelse relatert til personforflytning og transport
Hjelpemidler som skal støtte eller erstatte en persons evne til å bevege seg innendørs og utendørs, å forflytte seg fra et sted til et annet eller å bruke et personlig eller offentlig transportmiddel.
981
15Hjelpemidler for husarbeid og deltakelse i hjemmet
Produkter beregnet på å støtte eller erstatte en persons mulighet til å utføre huslige og dagligdagse aktiviteter og oppgaver, inkludert å anskaffe bolig, mat, klær o.l., rengjøring og reparasjoner i hjemmet, ta vare på seg selv og gjenstander i hjemmet samt bistå andre. Omfatter f.eks. spise- og drikkehjelpemidler.
175
18Møbler, inventar og andre hjelpemidler som legger til rette for aktiviteter i menneskeskapte miljøer både innendørs og utendørs
Møbler og andre produkter som kan plasseres i, innlemmes i eller på andre måter legges til i et bygd miljø for å lette bevegelse og posisjonering, inkludert inn- og utgang i omgivelser konstruert for offentlig og privat bruk. Omfatter f.eks. produkter for å sitte, stå og ligge. Hjulsett, se 24 36 06. Hjelpemidler for miljøforbedring, se 27 03. Møbler og innredning på arbeidsplasser, se 28 03.
940
22Hjelpemidler for kommunikasjon og informationsstyring
Produkter som er beregnet på å støtte eller erstatte en persons evne til å motta, sende, produsere og behandle informasjon i ulike former, inkludert kommunikasjonsformer som språk, tegn og symboler, mottak og produksjon av meldinger, videreføring av samtaler og bruk av kommunikasjonsutstyr og -teknikker. Omfatter f.eks. enheter for å se, høre, lese, skrive, telefonere, signalere og alarmere samt informasjonsteknologi. Hjelpemidler for kontoradministrasjon og lagring og styring av informasjon på arbeidsplasser, se 28 21.
964
24Hjelpemidler for å kontrollere, bære, flytte og håndtere produkter og utstyr
Produkter beregnet på å legge til rette for at en persons utfører en oppgave som krever at en gjenstand flyttes eller settes i bevegelse. Hjelpemidler for transport av gjenstander på arbeidsplasser, se 28 06. Hjelpemidler for løfting og flytting av gjenstander på arbeidsplasser, se 28 09.
204
27Hjelpemidler for kontrollering, tilpasning eller måling av elementer i fysiske omgivelser
Produkter beregnet på å kontrollere eller modifisere bestemte elementer i fysiske omgivelser eller på å måle forholdene og komponentene i naturlige eller fysiske omgivelser. Møbler (f.eks. stoler, senger eller bord) eller konstruksjonsrelaterte produkter (for eksempel lysarmaturer, rørleggerarmaturer, døråpnere, skap), se 18. Hjelpemidler for arbeidsaktiviteter og deltakelse i arbeidsliv, se 28.
11
30Hjelpemidler for rekreasjon og fritidsaktiviteter
Produkter som er beregnet på å legge til rette for en persons deltakelse i enhver form for lek, sport eller hobby, eller andre former for rekreasjon og fritid. Utstyr for trening av bevegelse, styrke og balanse, inkludert trenings- og fitnessutstyr, se 04 48.
87
 
Relatert informasjon