Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Hjelpemidler for kommunikasjonsterapi og -trening

Hjelpemidler som forbedrer skriftlige og muntlige språkferdigheter. Hjelpemidler for trening av alternativ og supplerende kommunikasjon, se 05 06. Hjelpemidler for morsmålstrening, se 05 18 03. Hjelpemidler for å trene på fremmedspråk, se 05 18 06. Hjelpemidler som tar opp, spiller av og viser fram informasjon i form av lyd og bilde, se 22 18.

51 produktserie(r).


1 2 Neste side >>

Apraxia Bilabial Shapes
 Apraxia Bilabial Shapes
3 stk. ulike former pr pakke. Dyspraksi former.

Apraxia Speech Blocks
 Apraxia Speech Blocks
Apraksi/dyspraksi - biteblokker og link til instruksjonsvideo.
Dette programmet av Renee Roy Hills er ideelt for å gi klienter en god overgang fra munnmotoriske aktiviteter til taleproduksjon. Link til Instruksjon via QR-kode på bilde.

Apraxia Tactile Tubes
 Apraxia Tactile Tubes
3 stk rør med ulik tykkelse pr pakke. Dyspraksi taktile rør.

Biteblokk - Sensory Friendly, 2 sett lilla
 Biteblokk - Sensory Friendly, 2 sett lilla
Fremmer symmetri, stabilitet, gradering og styrke i kjeven for klienter som har svak kjevemuskulatur ved taleproduksjon eller ved spising. Svært viktig for barn og unge som sikler. Fungerer akkurat som originalen (Art.nr. 802), men med et mykere og mer bøyelig materiale for mer sensitive klienter.

Biteblokker - Jaw Gradient, 2 sett rød
 Biteblokker - Jaw Gradient, 2 sett rød
Fremmer symmetri, stabilitet, gradering og styrke i kjeven for klienter som har svak kjevemuskulatur ved taleproduksjon eller spising. Brukes til diagnostisering og behandling. Mål: bedre kontroll og stabilitet i kjeven som er viktig for spising og leppelukke. Svært viktig for barn og unge som sikler.

Bitering i silikon for baby (1 stk)
 Bitering i silikon for baby (1 stk)
Ring med små silikonfingre som er lette å tygge på. Bidrar til beroligende stimuli som tilfredstiller behovet for å tygge, og styrker kjeven. Passer til mindre munner. Verktøyet brukes for viktig kjevetrening. Barnet kan selv holde verktøyet så lenge man påser at silikonfingrene plasseres inn på siden for å stimlulere lateral tungebevegelse.

Blue Cut-Out Cup medium, 2 pk
 Blue Cut-Out Cup medium, 2 pk
Spesialutformede kopper som rommer 1 dl. Koppen er av hard plast med utskjæring så man lett kan drikke av koppen uten å bøye hodet bakover. Selges i par. En kopp man kan øve på drikkeferdigheter med, samt som et verktøy for å jobbe med leppelukke og tungeretraksjon.

Button Pull Exercise Kit
 Button Pull Exercise Kit
5 ulike plastknapper. Advarsel: Må utføres med voksne pga små deler.

Drooling Remediation Program
 Drooling Remediation Program
Dette er en pakke med lærebok og verktøy for å kunne hjelpe ved sikling.
Innheholder:

Art.nr. 510 Bubble Kit, Art.nr. 201 Horn Kit, Art.nr. 301 Straw Kit, Art.nr. 509 Knappesett, Art.nr. 804 Bite Tube Set, Art.nr. 421 Vibrator and toothettes, 3 Flavored Tongue Depressors, Straws C & D.

Duration Breathing Tubes Kit
 Duration Breathing Tubes Kit
3 uttrekkbare rør til å visualisere luftstrøm, med kuler som kan legges i rørene. 3 Duration Tubes, 3 Munnstykker, 3 Plastballer, 3 Tøyballer. Instruksjonshefte.

Med dette verktøyet kan vi på en systematisk måte jobbe med å øke evnen til å kunne holde luftstrømmen over tid, slik vi trenger når vi skal snakke.

EMST 75 Lite
 EMST 75 Lite
Ekspiratorisk muskeltrening. Denne brukes også for barn som strever med kontroll av pust som f.eks barn med CP eller andre alvorlige nevrologiske diagnoser. Prinsippene handler om nok intensitet, motstand, lengde og frekvens for å utfordre muskelen, og skape en forandring i muskelstrukturene. Dette er målspesifikk trening (funksjonsrettet).Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

EMST IA 150 Adapter
 EMST IA 150 Adapter
Dette er et tillegg, adapter, som kan settes på EMST 150 og EMST 75 enheter. Da kan man enkelt bytte fra å trene ekspiratoriske muskler til å trene inspiratoriske muskler. Altså trene innnpust vs utpust.

EMST150
 EMST150
EMST 150 er et munnmotorisk treningshjelpemiddel som jobber med ekspiratorisk (utblås) muskelstyrke. EMST jobber med å bedre pustekraft samtidig og styrken på hosting, svelging og stemme. Effekt for personer med nevrologiske/nevrogene sykdommer som Parkinsons sykdom, hjerneslag, hode- og nakkekreft, multippel sklerose, ALS og ryggmargsskadde.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • Brosjyre

Grabber Set
 Grabber Set
Grabber set er en del av kjevehierarket. Målet er kjevestabilitet og symmetri. Verktøyene kan være et viktig supplement til pasienter som trenger kjevetrening pasientene strever med tygging av mat, åpen munn i hvilestilling, munnpusting, sikling, og utydelig tale.

Innhold:
1 stk. grønn Grabber og 1 stk. lilla GrabberYtterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Introduction to Oral Placement Therapy Kit
 Introduction to Oral Placement Therapy Kit
Dette introduksjonssettet er perfekt for å implementere OPT(Oral Placement Therapy) teknikker hjemme. Inneholder de grunnleggende verktøyene og informasjonen for å komme i gang.

Jaw Exerciser Kit
 Jaw Exerciser Kit
2 stk klyper pr pk, med regulerbar motstand i tyggekraft. Brukes ofte som et supplement til tyggetuber. Bedrer kontroll og stabilitet i kjeven, som er viktig for spising, leppelukke(svært viktig for barn og unge som sikler), samt stabilitet i kjeven som trengs for taleproduksjon.

Jaw Program Complete
 Jaw Program Complete
Jaw Program Kit inneholder en rekke verktøy og instruksjonsbok, alt for å styrke og stabilisere kjeven.
Art.nr 624 Assessment and treatment of the jaw (bok)
Art.nr. 804 Bite tube set
Art.nr. 802 Bite Blocks - Jaw Grading
Art.nr. 512 Kjevetrener
Art.nr. 514 Jaw Closure Tubes Kit (Progressive)
Art.nr. 517 Pre-feeding kit Sensi
Måleverktøy

Jaw Tip High, Korallrød (2 pk)
 Jaw Tip High, Korallrød (2 pk)
Passer til TalkTools´ Sensi. Brukes med Medium Jaw Tip og Low Jaw Tip for graderte kjeveøvelser. Tekstur ganske lik Jaw Grading Bite Blocks. Fremmer symmetrisk stabilitet/styrke i kjeve. Bra for de med svak muskulatur. Produsert i USA. Laget av medisinsk godkjent materiale.
Tåler oppvaskmaskin. Helt fri for BPA, PVC, latex, phthalates, eller bly.

Jaw Tip Low, Korallrød (2 pk)
 Jaw Tip Low, Korallrød (2 pk)
Passer til TalkTools´ Sensi. Brukes med High Jaw Tip og Medium Jaw Tip for graderte kjeveøvelser. Tekstur ganske lik Jaw Grading Bite Blocks. Fremmer symmetrisk stabilitet/styrke i kjeve. Bra for de med svak muskulatur. Produsert i USA. Laget av medisinsk godkjent materiale. Tåler oppvaskmaskin. Fri for BPA, PVC, latex, phthalates, eller bly.

Jaw Tip Medium, Korallrød (2 pk)
 Jaw Tip Medium, Korallrød (2 pk)
Passer til TalkTools´ Sensi. Brukes med High Jaw Tip og Low Jaw Tip for graderte kjeveøvelser. Tekstur ganske lik Jaw Grading Bite Blocks. Fremmer symmetrisk stabilitet/styrke i kjeve. Bra for de med svak muskulatur. Produsert i USA. Laget av medisinsk godkjent materiale.
Tåler oppvaskmaskin. Helt fri for BPA, PVC, latex, phthalates, eller bly.

Jiggler - Drage og Frosk
 Jiggler - Drage og Frosk
Mål: Øke bevissthet i kjeve og lepper, samt redusere spenning i kjevemuskulatur.
Med dragens flate vinger jobber man med leppelukke. Viktig for personer som har munnen mye åpen, sikler, som har vansker med å lukke munnen.
Med froskens runde hode jobber man med lepperunding som er viktig for ulike språklyder, samt for sugerørsdrikking.

Jiggler - Enhjørning og Dovendyr
 Jiggler - Enhjørning og Dovendyr
Mål: Øke bevissthet i kjeve og lepper, samt redusere spenning i kjevemuskulatur.
Med enhjørningens flate vinger jobber man med leppelukke som er viktig for personer som har munnen mye åpen, sikler, har vansker med å lukke munnen.
Med dovendyrets runde hode jobber man med lepperunding som er viktig for ulike språklyder, samt for sugerørsdrikking.

Letsip drikkeflaske med tungestopper
 Letsip drikkeflaske med tungestopper
Letsip drikkeflaske med tungestopper. For å oppnå resultat eller som vedlikehold må drikkeflasken med tungestopper brukes gjennom hele dagen.
Letsip er et helt nytt sugerørsmunnstykke som passiviserer tungens rigide bevegelser og innehar en tungestopper som nå er patentert.

Letsip Norway AS 6010 Ålesund

Letsip K-serie
 Letsip K-serie
Ekstra store treningshjelpemiddel som gir god grep med tunga. Sensorisk lettere å kjenne for tungen. Lett å følge med for terapeuten, i speilet og munnpustere synes de er lett å bruke.

Tungetreneren er laget i svært stor størrelse for at brukerne lettere kan klare å finne kulen i munnen, og flytte den i ønsket retning ut i fra hva en trener på.
Letsip Norway AS 6010 Ålesund

Letsip S-serie (Pack 2)
 Letsip S-serie (Pack 2)
Letsip S1-5. Passiv trening.

Stimulering og trening for blant annet bedre munnlukke, styrke i overleppen, bedre trutmunn/runding, styrke i kinn, tygging og elting av mat. Tren forutsetninger for svelging, tydeligere tale, mindre sikling og bedre mimikk.
Gå fra stor størrelse til de minste orbiculene for å øke vanskegraden S5, S4, S3 til S2 og S1.
Letsip Norway AS 6010 Ålesund

Letsip V-serie
 Letsip V-serie
De minste produktene kan brukes som stimulerings-penn ved Orofacialis regulerings terapi. Den sterke soniske vibrasjonen går dypt inn i muskulaturen og gir økt aktivitet dersom det gis raske skiftinger i det sonisk impulsene. Ved langvarig stimulering på samme muskelen kan det oppnås senking av spenst og tonus.
Letsip Norway AS 6010 Ålesund

Lettblåst fløyte, 1stk
 Lettblåst fløyte, 1stk
For mange kan det å lage lyd i en fløyte være vanskelig. Tub tunes er en meget lettblåst fløyte som kan være et fint sted å starte før man begynner med fløytehierarkiet.

Lip Block Red (2 pk)
 Lip Block Red (2 pk)
Leppestopper til å tre på sugerør for å stoppe leppene i å skli lenger ned på sugerøret. De gule og de røde har bittelitt forskjellig str. på hullet, de røde har noe smalere hull. Begge passer sugerør nr. 2 og 3 i sugerørspakken.

Lip Block Yellow (2 pk)
 Lip Block Yellow (2 pk)
Leppestopper til å tre på sugerør for å stoppe leppene i å skli lenger ned på sugerøret. De gule og de røde har bittelitt forskjellig str. på hullet, de røde har smalere hull. Begge passer sugerør nr. 2 og 3 i sugerørspakken.

Munnskjold
 Munnskjold
Munnskjoldet er et ypperlig verktøy til å jobbe med leppelukke. Oppgaven er å lukke leppene med verktøyet i munnen. Leppelukke er helt avgjørende for å kunne minske sikling og for å kunne ha munnen lukket i hvilestilling.

Nesefløyter - 3 stk
 Nesefløyter - 3 stk
Å jobbe med bevisstgjøringsaktiviteter som nesefløyte kan være godt for barn som strever med å skille mellom nasal og oral luftstrøm. Det å jobbe med bevisstgjøring av hvor lyd produseres, nese eller munn, er viktig. De aller fleste lyder lages med oralt luftutslipp, men mange kan streve med å gjøre dette i egen tale.

Nose Clips Kit - 1 neseklype, 4 gummistrikker, instruksjonshefte
 Nose Clips Kit - 1 neseklype, 4 gummistrikker, instruksjonshefte
Neseklype med muligheter for å justerer klemstyrke.. Nyttig når personer strever med å skille mellom oral og nasal luftstrøm. Personer som realiserer språklyder nasalt, kan ha hjelp av klypen som gir en fysisk fornemmelse av hvor lyden realiseres. Hvor lager jeg lyden, hvor kommer luften ut? Nese eller munn?

Nuk Massager (3 pk)
 Nuk Massager (3 pk)
Massasjebørste for å stimulere tannkjøtt og innside munn.

Original Horn Kit
 Original Horn Kit
Horn kit inneholder 12 forskjellige blåseinstrumenter i et hierarki som fremmer bruk av ulik muskulatur og styrke i munnen. NB Må brukes under tilsyn av voksne, da det er små deler i pakken.

Parent Kit
 Parent Kit
Designet for foreldre med barn som har munnmotoriske utfordringer. Settet inkl. verktøy og informasjon for å starte med OPT (Oral Placement Therapy) hjemme.

Pink Cut-Out Cup small, 2 pk
 Pink Cut-Out Cup small, 2 pk
Koppen er av mykere plast med en utskjæring som gjør det lett å drikke av koppen uten å bøye hodet bakover. Egnet til å jobbe med drikkeferdigheter, samt som et verktøy for å jobbe med leppelukke og tungeretraksjon.

Pre Feeding Kit - Sensi
 Pre Feeding Kit - Sensi
Mål: Utvikle oralsensoriske og oralmotoriske ferdigheter som behøves for å spise, drikke og snakke. De ulike tuppene skrus på håndtaket for bruk til ulike formål. Settet passer alle aldre og ulike formål: Øke leppestyrke, sensorikk i munnhule, tyggeferdighet eller tungespisslyder.
Inneholder 12 tupper og 1 stk. sensi. Bruker vanlige AAA batterier.

Progressive Jaw Closure Tubes Kit
 Progressive Jaw Closure Tubes Kit
Brukes for å jobbe med kjevestabilitet. Der biteblokker er for vanskelig kan dette være et alternativ. Brukes ofte for personer med høy tonus.

Bedrer kontroll og stabilitet i kjeven, som er viktig for spising, leppelukke (svært viktig for barn og unge som sikler), samt stabilitet i kjeven som trengs for taleproduksjon.

Recessed Lid Cup
 Recessed Lid Cup
Koppen har 2 ulike lokk med hull, 1 lokk med hull som er stort og 1 lokk med 2 hull som er små. Hensikten er at hullene gir barnet en jevn strøm av væske. Man starter med 2 små hull i lokket og når ferdighetene øker, kan man gå over til lokket med kun 1 hull.

Rund tupp med textur - Liten, 2 pk
 Rund tupp med textur - Liten, 2 pk
Rund tupp med textur til Sensi. Brukes bl.a. til arbeid med lepperunding. Finnes i to størrelser.

Rund tupp med textur - Stor, 2 pk
 Rund tupp med textur - Stor, 2 pk
Rund tupp med textur til Sensi. Brukes bl.a. til arbeid med lepperunding.

Sensi fra TalkTools
 Sensi fra TalkTools
Verktøy for å jobbe med munnens motorikk og sensorikk. Sensi passer også til Z-vibe sine tupper. Blå Chewy tip følger med, samt lukkbar pose. Ergonomisk design, passer både nye og gamle tupper. Bruker AAA batteri. Enkelt å bytte tupper. Flere hastigheter/vibrasjonsmuligheter. Blå Chewy tip medfølger samt lukkbar pose.

Smile Program Complete
 Smile Program Complete
SMILE (SysteMatic Intervention for Lingual Elevation) er en morsom og effektiv måte å korrigere talefeil hos barn fra 7-12 år, tenåringer og voksne. Programmet tar for seg tale og svelgeferdigheter i et 14-trinns hierarki.

The Breather
 The Breather
The Breather er en muskeltrener for respirasjon hvor man kan stille inn motstandsgrad. Den har styrke fra 1-6, slik at man kan jobbe på en systematisk måte med muskulatur for både innpust og utpust.

The Liper Device
 The Liper Device
Dette verktøyet skal brukes til tøying av tungebånd.


Tongue Depressors - Grape
 Tongue Depressors - Grape
Spatler med druelukt og -smak, 50 stk pakket individuelt i esken.

Tongue Depressors - Strawberry
 Tongue Depressors - Strawberry
Spatler med jordbærlukt og -smak, 50 stk pakket individuelt i esken.

Tongue Tip Lat-Elev Tool Set
 Tongue Tip Lat-Elev Tool Set
4 stk verktøy for å trene tungebevegelse til siden (lateralt), og opp og ned (for språklydene t, d, n, l, k, g).

Tri-Chew XT, Blå 1stk
 Tri-Chew XT, Blå 1stk
Verktøyet brukes for de minste for å komme igang med viktig kjevetrening. De tre hjørnene har forskjellig tekstur, dette er bra for sensorisk eksponering og toleranse. Barnet kan selv holde verktøyet så lenge man påser at hjørnene plasseres inn på siden for å stimlulere lateral tungebevegelse.

Den blå trekanten er mykere enn den grønne.

Tri-Chew XT, Grønn (1 stk.)
 Tri-Chew XT, Grønn (1 stk.)
Verktøyet brukes for de minste for å komme igang med viktig kjevetrening. De tre hjørnene har forskjellig tekstur, dette er bra for sensorisk eksponering og toleranse. Barnet kan selv holde verktøyet så lenge man påser at hjørnene plasseres inn på siden for å stimlulere lateral tungebevegelse. Grønn trekant er hardere enn den blå. (art.nr 806)

1 2 Neste side >>