Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Hjelpemidler for stemme- og taletrening

Hjelpemidler for trening og utvikling av stemme- og talebruk, spesielt i forbindelse med å lage og oppfatte lyder. Omfatter f.eks. hjelpemidler for taletrening, S-, F- og Sch-indikatorer og akustiske spektralanalysatorer. Hjelpemidler for morsmålstrening, se 05 18 03. Hjelpemidler for å trene på fremmedspråk, se 05 18 06.

5 produktserie(r).
Blue Cut-Out Cup medium, 2 pk
 Blue Cut-Out Cup medium, 2 pk
Spesialutformede kopper som rommer 1 dl. Koppen er av hard plast med utskjæring så man lett kan drikke av koppen uten å bøye hodet bakover. Selges i par. En kopp man kan øve på drikkeferdigheter med, samt som et verktøy for å jobbe med leppelukke og tungeretraksjon.

Letsip drikkeflaske med tungestopper
 Letsip drikkeflaske med tungestopper
Letsip drikkeflaske med tungestopper. For å oppnå resultat eller som vedlikehold må drikkeflasken med tungestopper brukes gjennom hele dagen.
Letsip er et helt nytt sugerørsmunnstykke som passiviserer tungens rigide bevegelser og innehar en tungestopper som nå er patentert.

Letsip Norway AS 6010 Ålesund

Letsip K-serie
 Letsip K-serie
Ekstra store treningshjelpemiddel som gir god grep med tunga. Sensorisk lettere å kjenne for tungen. Lett å følge med for terapeuten, i speilet og munnpustere synes de er lett å bruke.

Tungetreneren er laget i svært stor størrelse for at brukerne lettere kan klare å finne kulen i munnen, og flytte den i ønsket retning ut i fra hva en trener på.
Letsip Norway AS 6010 Ålesund

Letsip S-serie (Pack 2)
 Letsip S-serie (Pack 2)
Letsip S1-5. Passiv trening.

Stimulering og trening for blant annet bedre munnlukke, styrke i overleppen, bedre trutmunn/runding, styrke i kinn, tygging og elting av mat. Tren forutsetninger for svelging, tydeligere tale, mindre sikling og bedre mimikk.
Gå fra stor størrelse til de minste orbiculene for å øke vanskegraden S5, S4, S3 til S2 og S1.
Letsip Norway AS 6010 Ålesund

Letsip V-serie
 Letsip V-serie
De minste produktene kan brukes som stimulerings-penn ved Orofacialis regulerings terapi. Den sterke soniske vibrasjonen går dypt inn i muskulaturen og gir økt aktivitet dersom det gis raske skiftinger i det sonisk impulsene. Ved langvarig stimulering på samme muskelen kan det oppnås senking av spenst og tonus.
Letsip Norway AS 6010 Ålesund