Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Hjelpemidler for å trene på kommunikasjon med bilder og tegninger

Hjelpemidler for å trene på og lære kommunikasjon ved bruk av bilder og tegninger, som illustrerer ordet eller setningen som skal kommuniseres. Hjelpemidler for tegning og skriving, se 22 12.

6 produktserie(r).
Babblarna Aktivitetspakke
 Babblarna Aktivitetspakke
Babblarna Aktivitetspakke er egnet for å bedre språkutvikling hos barn. Pakken inneholder 4 bøker, puslespill, lotto, babblarfigurer, pappfigurer, gympose og en CD.

Babblarna Ressurspakke
 Babblarna Ressurspakke
Babblarne Ressurspakken inneholder boken Tale & språk i Babblarnas verden, eske med DIY for fonemkort, lydbøker, ordfigurer, ordlotto og stavelsesfigurer.

Gingo språkpakke
 Gingo språkpakke
Språktreningspakke som består av Gingo dukke, bok og kort. Utviklet for bevisstgjøring, øving og imitasjon av språk på en leken og barnevennlig måte. Kan benyttes som støtte til både generelle språkferdigheter og mer spesifikke områder av talespråket, som bevisstgjøring av taleorganer og språklyder.

KAT-kassen
 KAT-kassen
KAT-kassen er et metodisk verktøy som visualiserer og konkretiserer områder knyttet til følelser, tanker og adferd. Elementene i kassen inneholder verktøy som brukes for å konkretisere intensitet av følelser, hvordan følelser påvirker oss fysisk, visualiserer mangfold og relasjoner, utvikle begreper om tid, adferdspalett med mer.
Cognita AS 4993 SUNDEBRU
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Brosjyre

 Kommunikasjonsboka
Målgruppe: personer som har afasi. Kan også brukes av personer med andre former for kommunikasjonsvansker. Inneholder bilder med plass til utfylling av personlig info.Temaene som dekkes er matvarer, måltider, stell og hygiene, hjelpemidler, fritidsaktiviteter, tallene, alfabetet og kalender. Dere kommuniserer ved å peke på og samtale om bildene.

WriteReader
 WriteReader
WriteReader er et enkelt og intuitivt digitalt verktøy, hvor barn fra barnehagen og barneskolen kan lage egne digitale bøker og fortløpende utvikle kompetanse i tale- og skriftspråk.
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Brosjyre