Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Telefoner for mobile nettverk

Omfatter f.eks. biltelefoner, trådløse telefoner med begrenset rekkevidde, handsfree-modeller og telefoner med innebygd kamera.

2 produktserie(r).
BlindShell mobiltelefon med norsk tale
 BlindShell mobiltelefon med norsk tale
BlindShell er en talende mobiltelefon for blinde og svaksynte. Den betjenes i all hovedsak med 4 enkle kommandoer på berøringsskjermen, og disse læres i løpet av få minutter. BlindShell er utstyrt med norsk talesyntese som leser opp tekstmeldinger, navn og nummer fra kontaktlisten, varslinger om tapte anrop etc. med tydelig tale.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

SmartVision mobiltelefon med norsk tale
 SmartVision mobiltelefon med norsk tale
Smarttelefon med norsk tale for blinde og svaksynte. Har fullt tastatur og kan betjenes uavhengig av skjermen. Opplysninger fra kontaktlisten, tekstmeldinger og e-post leses opp med tydelig stemme. Kan styres med talekommandoer og tekstmeldinger kan leses inn. Full-versjonen har OCR (tekstgjenkjenning) og innebygget talende, talestyrt GPS.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning