Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her


Indikatorer med lyssignaler

Hjelpemidler som med lys eller annet visuelt signal indikerer at det skjer noe på det sted hvor senderen er plassert. Kan f.eks. transformere lydsignaler til visuelle. Omfatter f.eks. babyalarmer og visuelle indikatorer som advarer om at en dør blir åpnet eller lukket eller at en dør står åpen.

27 produktserie(r).
Active Path Finder Parkinson
 Active Path Finder Parkinson
Active Path Finder er et hjelpemiddel spesielt utviklet for de som opplever startvansker og/eller vansker med å finne rytme og flyt i bevegelsene sine (bl.a Parkinson). Stillbare lasere gir et fast punkt å rette blikket mot og flytte beina etter. Brukeren får da en rytme som gjør det mulig å flytte beina, samt øke skrittlengde og hurtighet.

Audiodetektor LIFE
 Audiodetektor LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Audiodetektor for utvalgte varslingsårsaker der det ikke finnes andre dedikerte sendere. Varsler til LIFE-mottakere. Benytter spesialbatteri med ekstra lang levetid.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Aurora Mottaker m/symboldisplay, lyd og lys. LIFE
 Aurora Mottaker m/symboldisplay, lyd og lys. LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
LIFE-mottaker med fargeskjerm som varsler med kraftige lysblink, lyd og tale (valgfritt). Symbolbilder og talemeldinger kan tilpasses ved bestilling.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Barnevakt LIFE
 Barnevakt LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
LIFE Barnevaktsender med justerbar tidsforsinkelse og følsomhet. Sender reagerer på barnegråt. Kan tilkobles ekstern trykknapp eller tråkkemattebryter. Varsler til LIFE-mottakere. Benytter spesialbatteri med ekstra lang levetid.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Berøringsfri sender, LIFE
 Berøringsfri sender, LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Berøringsfri sender benyttes der bruker ikke har motorikk til å trykke på en knapp eller der det av hygieniske grunner ikke er ønskelig med en knapp. Man fører hånden over enheten og varsling sendes. Den har 14 valgbare varslingsmeldinger.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Dør- og porttelefonsender LIFE
 Dør- og porttelefonsender LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
LIFE audiodetektor med galvaniske innganger for alle typer dørklokker og porttelefoner. Den skiller mellom varsling på inngangsdør og porttelefon, og kan tilknyttes begge samtidig. Varsler til LIFE-mottakere. Benytter spesialbatteri med ekstra lang levetid.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Dørklokkesender LIFE
 Dørklokkesender LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Audiodetektor uten galvanisk tilkobling. Kan benyttes for å detektere ringelyd fra dørklokke. Varsler til LIFE-mottakere. Benytter spesialbatteri med ekstra lang levetid.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

ELLA Smykkesender LIFE
 ELLA Smykkesender LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Sender med halssnor for å tilkalle assistanse eller sende varslinger til andre. Kan enkelt omprogrammeres til enhver varslingsårsak som er innebygget i mottakerne. Varsler til LIFE-mottakere. Oppladbar. IP:54.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

FlexiApp-sender LIFE
 FlexiApp-sender LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Senderen tar i mot alle LIFE-varsler fra sammenkoblede LIFE-enheter, og sender disse videre til en eller flere mobiltelefoner som har FlexiApp LIFE installert. Enheten krever tilkobling til Internettruter med kabel. Appen lastes ned fra Appstore/Google Play.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

FlexiBlink Barnevakt
 FlexiBlink Barnevakt
FlexiBlink Barnevaktsender med justerbar tidsforsinkelse og følsomhet. Kan tilkobles ekstern trykknapp eller tråkkematte-bryter. Varsler til FlexiBlink mottakere. Benytter spesialbatteri med ekstra lang levetid.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

FlexiBlink Brannsender
 FlexiBlink Brannsender
FlexiBlink audiodetektor med galvaniske innganger for alle typer brannvarslere. Den kan kobles direkte til brannsentraler og til brannklokker med polvending, eller den kan detektere alarmer akustisk. Skiller mellom røykvarslere i boligen og alarm i sentralt anlegg. Varsler til FlexiBlink mottakere. Benytter spesialbatteri med ekstra lang levetid.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

FlexiBlink Dørklokkesender
 FlexiBlink Dørklokkesender
FlexiBlink Audiodetektor uten galvanisk tilkobling som kan brukes for å detektere ringelyd fra dørklokke. Varsler til FlexiBlink mottakere. Benytter spesialbatteri med ekstra lang levetid.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

FlexiBlink Telefonsender
 FlexiBlink Telefonsender
FlexiBlink sender for ISDN-linje. Varsler til FlexiBlink mottakere. Benytter spesialbatteri med ekstra lang levetid.
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Gardin PIR-sensor m/sender LIFE
 Gardin PIR-sensor m/sender LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Passiv IR-sensor og LIFE-sender som varsler når personer passerer sensorfeltet, som er som en tynn gardin. Varsler til LIFE-mottakere. Benytter spesialbatteri med ekstra lang levetid.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Mini PIR-sensor m/sender LIFE
 Mini PIR-sensor m/sender LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Passiv IR-sensor og LIFE-sender som varsler når personer beveger seg i sensorfeltet som typisk dekker et rom. Varsler til LIFE-mottakere. Benytter spesialbatteri med ekstra lang levetid.
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Mobiltelefonsender LIFE
 Mobiltelefonsender LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Sender som kobles til mobiltelefonens lydutgang og varsler når det ringer eller når melding mottas. Varsler til LIFE-mottakere. Benytter spesialbatteri med ekstra lang levetid.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Mottaker med signalutgang, LIFE
 Mottaker med signalutgang, LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Mottaker som tar i mot trådløse signaler fra LIFE-sendere montert i boligen. Benyttes for å varsle hendelser som for eksempel brannalarm, komfyrvakt, dørklokke og telefon. Ved hjelp av Varslingsmottaker IRIS LIFE kan man sette opp hvilke varslinger den skal reagere på.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Parkinson GO
 Parkinson GO
Hjelpemiddel som er spesielt utviklet for at flere skal kunne klare å sette i gang bevegelsen når man skal gå, flytte beina raskere og ta lengre steg.
Ved hjelp av to knapper kan man velge om man ønsker lyd, laser eller
begge, for å få hjelp. Enheten kan festes enkelt med gummistopper på
stokker, krykker, rullatorer, prekestoler og gåstaver.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Video

Repeater LIFE
 Repeater LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Repeater benyttes for å utvide dekningsområdet for et LIFE-system. Den lytter kontinuerlig etter LIFE-sendere i sitt nett. Når den registrerer en sending, vil den sende informasjonen den mottok videre til mottakere innen rekkevidde. Har innebygget nødstrømsbatteri for sikker varsling selv ved strømbrudd.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Ringeknappsender m/trykknapp LIFE
 Ringeknappsender m/trykknapp LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
LIFE-sender som typisk blir brukt som utvendig dørklokke. Senderen har flere praktiske valgbare varslinger. Kan monteres ute og inne. Varsler til LIFE-mottakere. Benytter spesialbatteri med ekstra lang levetid. IP: 53.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

STROBO med kraftig blinkende hvitt lys, LIFE
 STROBO med kraftig blinkende hvitt lys, LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
STROBO blinker med kraftig hvitt lys når den mottar en varsling. Den er godt egnet for visuell varsling i store, støyende lokaler for eksempelvis å varsle dørklokke eller at telefonen ringer.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

STROBO med kraftig blinkende rødt lys, LIFE
 STROBO med kraftig blinkende rødt lys, LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
STROBO blinker med kraftig rødt lys når den mottar en varsling. Den er godt egnet for visuell varsling i store, støyende lokaler for eksempelvis å varsle dørklokke eller at telefonen ringer.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Telefonsender LIFE
 Telefonsender LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Telefonsender som benyttes for å varsle til LIFE-mottakere at telefonen ringer. Telefonsenderen aktiveres av ringesignal på analog telefonlinje eller på analog utgang på bredbåndsmodemet.

Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Universalsender LIFE
 Universalsender LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Universalsender med flere tilkoblingsmuligheter. For tilkalling av nærpersoner i boligen ved hjelp av bryter (må bestilles separat). Andre bruksområder: passasjealarm, dørklokke, porttelefon, brannsentral, gass-/vannlekkasjevakt og komfyrvakt. Alarm sendes til ulike FlexiBlink LIFE mottakere (må bestilles separat). Utstyrt med langtidsbatteri.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • QuickGuide • Brosjyre

Varslingsmottaker IRIS LIFE
 Varslingsmottaker IRIS LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
LIFE-mottaker med stor fargeskjerm som varsler med kraftige lysblink, lyd og tale (valgfritt). Varslingstekster, talemeldinger og bilder kan enkelt tilpasses på stedet. Vekkerklokkefunksjon med trådløs varsling til SENGEV-L eller PUTEV-L.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • Brosjyre

Varslingsmottaker Nora Flexiwatch, LIFE
 Varslingsmottaker Nora Flexiwatch, LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Alarmmottaker som varsler med lyd og vibrasjon, samt symbol og tekst på touchskjerm. Bæres på håndleddet og viser tiden som en vanlig smartklokke. Mottar alarm fra ulike LIFE-sendere. Skiller mellom ulike sendere / varslinger, som vandring inne, vandring ute, passasjealarm, fravær fra seng. Fungerer også som klokke (ikke smartklokke). IP: 54
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • QuickGuide • Brosjyre

Velferdssender, LIFE
 Velferdssender, LIFE Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Alarmsender for tilkalling av nærpersoner i boligen. Utløses med ekstern bryter som tilkobles egen inngang. Bryter må bestilles separat. Ved trykk på bryter, aktiveres alarmsignal til mottaker JUNIOR3-L (må bestilles separat). Kan også varsle andre hendelser automatisk, avhengig av type sensor som kobles til. Utstyrt med langtidsbatteri.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • QuickGuide • Brosjyre