Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her


Hjelpemidler for å kontrollere, bære, flytte og håndtere produkter og utstyr

Produkter beregnet på å legge til rette for at en person utfører en oppgave som krever at en gjenstand flyttes eller settes i bevegelse. Hjelpemidler for transport av gjenstander på arbeidsplasser, se 28 06. Hjelpemidler for løfting og flytting av gjenstander på arbeidsplasser, se 28 09.

229 produktserie(r).


1 2 3 4 5 Neste side >>

 1 S Micro
Håndsender med en tast. Kan sende 1 av 6 Gewakanaler. Kan sende kodet kanal. Kan benyttes sammen med EIB-bus. Har feste for halsbånd slik at den kan benyttes som smykkesender i forbindelse med alarm. Størrelse; 43x36x16 mm, vekt: (inkl. batteri) 25g. Tilbehør 1,5 VSR44 batteri.
CANTEC AS 1411 KOLBOTN

1SP Micro
 1SP Micro
IR smykke opplærbar
CANTEC AS 1411 KOLBOTN

2 MiniCup Switch & Grip
 2 MiniCup Switch & Grip
Produktet består av 2 stk. Mini Cup Switch og håndskinnen Grip for small switches som de 2 bryterne monteres på. Mini Cup Switch er en liten bryter med en diameter på 2.5 cm. Det følger med kabel og 3,5 mm jack plug tilkobling. Bryteren aktiveres med lett berøringstrykk. Bryteren gir auditiv og taktil tilbakemelding ved aktivering.
Ergo Contech 3728 Skien
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

5 i 1 åpner
 5 i 1 åpner
Brukes til å enkelt åpne bokser og flasker. Egnet for skrukorker, skrulokk, klipps åpninger fra bokser etc. Ergonomisk anti slip håndtak
Gymo AS 4072 Randaberg

5SO 4nivå
 5SO 4nivå
IR
CANTEC AS 1411 KOLBOTN

5SP 4nivå
 5SP 4nivå
IR opplærbar fjernkontroll
CANTEC AS 1411 KOLBOTN
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

Active Grepsballer
 Active Grepsballer
Enkel grepsforstørrer for personer som har vansker med å gripe rundt gjenstander som bestikk, nøkler, penner, tannbørste og ladere. Laget i mykt materiale. Utstyrt med utsparing i midten der de gjenstandene man ønsker kan plasseres.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Brosjyre

Active Power Assist Glove - Fleksjon
 Active Power Assist Glove - Fleksjon
En gripehanske som er spesielt utviklet til personer med sterkt nedsatt kraft eller ingen kraft i fingrer. For å kunne bruke produktet må man ha både kontroller og hanske. Kontroller og hanske bestilles separat med ulike HMS nr. De ulike størrelsene på hanskene har ulike HMS nr. Vaskes på 30 grader.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • QuickGuide • Brosjyre

Active Power Assist Glove- Fleksjon & Ekstensjon
 Active Power Assist Glove- Fleksjon & Ekstensjon
Gripehanske spesielt utviklet for personer med sterkt nedsatt kraft eller ingen kraft i fingrer. For å kunne bruke produktet må man ha både kontroller og hanske. Kontroller og hanske bestilles separat med ulike HMS nr. De ulike størrelsene på hanskene har ulike HMS nr. Vaskes på 30 grader.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • QuickGuide • Brosjyre

Active Power Assist Glove Junior
 Active Power Assist Glove Junior
Spesielt utviklet til barn med liten eller ingen kraft i hånden. Hansken gir barnet et funksjonelt grep som gjør at de kan gripe, holde og slippe et glass, en flaske, bestikk blyant og kan brukes i daglige aktiviteter.
Hansken er nesten lydløs ved bruk, og utstyret kan bæres i beltet uten å synes. Lages på mål.

ADL Artrose-griper PRO
 ADL Artrose-griper PRO
Gripetangen er konstruert slik at den griper hardt med bare et lett trykk på håndtaket. For å åpne den slipper man bare håndtaket. Tanga i enden av griperen kan rotere og gir deg dermed kontroll med den vinkelen som er lettest å benytte. Myk gummi inne i tanga.

ADL DELUX Gripetang foldbar
 ADL DELUX Gripetang foldbar
Gripetangen er foldbar og lett å pakke med seg. Den har et sklisikkert grep. Det er en liten magnet på tuppen av gripetangen, som kan brukes til å plukke opp gjenstander i metall med. Du kan feste DELUX gripetangen på for eksempel rullator eller rullestol med en liten klipps. Lengde 88 cm.

ADL Ergonomisk trillebag
 ADL Ergonomisk trillebag
Trillebag med store hjul. Trillevognen triller jevnt, også på ujevnt underlag. Vognen er laget av aluminium og veier 2,7 kg. Tåler last på opptil 50 kg. Trillevognbagen er lett å ta av og på.

ADL Ergonomisk trillebag med sete
 ADL Ergonomisk trillebag med sete
Trillebag med sete for å kunne sette seg ned å hvile under bruk. Det integrerte setet er 38 x 38 cm og kan belastes med opptil 120 kg. Maks lastevekt for bagen er 50 kg. Fungerer godt både på asfalt, brostein og jevne skogsstier. Bagen kan enkelt tas av og på.

ADL Flaskeåpner antiskli
 ADL Flaskeåpner antiskli
Flaskeåpner i antiskli-materiale som gjør det enkelt å åpne skrukorker på flasker. Åpneren er enkel i bruk og passer til flere flasker, feks. medisinflasker, brusflasker, vaskemidler etc.

ADL Grepsballer
 ADL Grepsballer
Det kan være vanskelig å gripe rundt gjenstander som bestikk,
nøkler, penner, tannkost og ladere. Grepsballene kan være
løsningen for mange av de som sliter med dette. De er enkle
i bruk. Klem mykt på ballen, så blir det et hull i midten. Her
kan man sette inn det en ønsker av gjenstander.

ADL gripetang
 ADL gripetang
Gripetang for å nå gjenstander som er utenfor rekkevidde. Utstyrt med krok og magnet. Gjør det mulig å plukke opp gjenstander fra bakken uten å måtte bøye seg. Krever liten gripekraft. Finnes i to ulike lengder.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

ADL Gripetang presisjon
 ADL Gripetang presisjon
Ergonomisk utformet presisjonsgripetang til bruk for å åpne påleggspakker eller plukke opp små gjenstander som er vanskelig å få tak i. Gripetangen har selvåpnerfunksjon og et nøytralt designet grep som passer både høyre og venstre hånd. Lav motstandskraft fra fjærstroppene og komfortabelt grep forenkler bruken. Kan vaskes i oppvaskmaskin.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

ADL grønnsaksskreller med godt grep
 ADL grønnsaksskreller med godt grep
Y-skrelleren har et ergonomisk non-slip håndtak i bløt gummi som ligger godt i hånden. Et skarpt knivblad i rustfritt stål skjærer lett gjennom
seige og harde skall. Ideell til lange grønnsaker. Tåler oppvaskmaskin.

ADL Henrogrip kortholder
 ADL Henrogrip kortholder
Kortholder som gjør det enklere å spille kort når man ikke klarer å holde kortene selv. Kan brukes av barn og voksne. Plasser enkelt kortene i holderen og de står av seg selv i en svak bue.

ADL Hermetikk-boksåpner
 ADL Hermetikk-boksåpner
Boksåpner for enklere og mer kontrollert åpning av hermetikkbokser med trekkring. Spissen plasseres under trekkringen og boksen åpnes ved at en trekker håndtaket mot seg. Tåler oppvaskmaskin.

ADL Koppholder
 ADL Koppholder
Koppholder for personer med redusert armstyrke eller bevegelighet. Holder kopper og glass med diameter 60-80 mm. Leveres med svanehals som kan justeres i alle retninger. Kan fås med frittstående stativ, rullestolfeste eller bordfeste.
Picomed AS 4993 SUNDEBRU

ADL Lokkåpner antiskli
 ADL Lokkåpner antiskli
Praktisk lokkåpner i sklisikker silikon som gjør det enklere åpne lokkene på eksempelvis syltetøyglass. Fungerer godt for personer med nedsatt styrke i hender.

ADL Lokkåpner JarKey
 ADL Lokkåpner JarKey
Lokkåpner for syltetøyglass og andre glass med skrulokk. Utløser vakuumet i glasset med et lett løft, helt uten å skade lokket, slik at lokket enkelt kan skrues av. Passer til de aller fleste syltetøyglass og andre glass.

ADL MultiGrip flaskeåpner
 ADL MultiGrip flaskeåpner
Flaskekorkåpner for skrukorker med eller uten sikkerhetsfunksjon. Åpneren plasseres på skrukorken og trykkes ned samtidig som man dreier den for å åpne lokket. Ergonomisk design gjør at åpneren er enkel å bruke.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Video

ADL Multiåpner
 ADL Multiåpner
Denne mulitåpneren er laget av gummi som er sklisikker, fleksibel
og behagelig å holde i. Multiåpneren kan brukes til å åpne lokk og
korker i alle størrelser. Kan ikke vaskes i oppvaskemaskinen.

ADL Nøkkelholder med godt grep
 ADL Nøkkelholder med godt grep
Nøkkelholder som klemmes over nøkkelen for å gi et mye bredere fingerkontaktområde. OVerflaten er ruglete. Dette forbedrer grepet og gjør det enklere å låse opp dører. Leveres i pakke med 3 nøkkelholdere i assorterte farger.

ADL Sklikke 35x25 cm VB
 ADL Sklikke 35x25 cm VB
Rektangulær sklikke som stabiliserer og reduserer bevegelse av gjenstander. Kan plasseres på en rekke overflater. Passer til bruk med tallerker, kopper, bakeboller, skåler, puter i seng og puter generelt. Den er også egnet til bruk i fotplaten på rullestol, for å stabilisere føttene.
Mål: 35cm x25cm. Farge: Blå.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

ADL Skrukorkåpner
 ADL Skrukorkåpner
Korkåpner med håndtak for kartonger med skrukork. I tillegg kan den ved hjelp av en tapp i håndtaket, brukes til å åpne plastdekslene som sitter under en del skrukorker.

ADL Universalåpner
 ADL Universalåpner
Grepshjelpemiddel for å vri om eller stenge igjen eksempelvis kraner, dørlåser, nøkler og komfyr med mer. Produktet er laget i plast med rustfrie fjærende stifter. Passer for knotter som har en diameter på 3,2 cm.

ADL universalåpner antisklisett
 ADL universalåpner antisklisett
Et sett med produkter i mykt antisklimateriale som forenkler åpning av korker og lokk på flasker og glass. Inneholder flaskeåpner (diameter 6,6 cm), krukkeåpner (diameter 12 cm) og antisklimatte (14 cm). Antiskimatten kan også legges under produktene for å sikre bedre friksjon. Produktene kan vaskes i oppvaskmaskin.

 Aktiv gripetang
Aluminum, plasthåndtak, magnet på toppen.
Luhma Care AS 4790 Lillesand
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

 Apollo 15
15 tastatur/scannende/talemaskin audio tilbakemelding

Avisholder
 Avisholder
Avisholder i laminert bøketre. Sammenleggbar, monteres på bordkant med fjærende klemme.
Ronda AS 4073 Randaberg

Begergrep
 Begergrep
Grepet hjelper folk med å holde glass på en annen måte.
Produsert i elastisk kunststoff, og passer til glass i forskjellige størrelser.

Praktisk til reiser / ferier
Ronda AS 4073 Randaberg

Begergrep med 2 hanker
 Begergrep med 2 hanker
Begergrep med to hanker som gjør det lett å holde glass. Holderen passer til vanlige glass med en diameter på 5 cm. Maskinoppvask 95 grader. Vekt: 55 gram
Ronda AS 4073 Randaberg

Bestikkholder
 Bestikkholder
Bestikholderen fås i 2 varianter, en med ledd og en enkelt, begge modeller sitter fast på hånden med en klemme. Gaffelen eller skjen blir fastgjort med en liten skrutvinge. Fremstillet i hard plast.

Kan tilpasses både høyre og venstre hånd. Fremstillet av hvit plastikk. Vekt 42 gr.
Ronda AS 4073 Randaberg

Big Beamer
 Big Beamer
Stor trådløs bryter. 12.7cm i diameter
Leveres med aktiveringsflater i rød, grønn, gul og blå.
Kan brukes sammen med Original mottaker eller Powerlink 4.
Drives med 2 st AAA batteri.
Ergo Contech 3728 Skien
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Big Beamer & Original mottaker
 Big Beamer & Original mottaker
Stor trådløs bryter med 12.7 cm i diameter og Original mottaker.
Big Beamer leveres med aktiveringsflater i rød, grønn, gul og blå. Drives med 2 st AAA batterier.

Original mottaker kobles videre mot det en ønsker å bryterstyre via jack-plug. Drives med 2 st AA batterier.
Ergo Contech 3728 Skien
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • QuickGuide

Big Beamer og Powerlink4
 Big Beamer og Powerlink4
2 store trådløse brytere. 12.7cm i diameter. Big Beamer leveres med aktiveringsflater i rød, grønn, gul og blå. Drives med 2 st AAA batteri. Leveres med Powerlink4 som er en bryterboks/kontrollenhet for å styre elektrisk utstyr (230v).
Ergo Contech 3728 Skien
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Big Candy Corn
 Big Candy Corn
Big Candy Corn proximity switch er en berøringsfølsom bryter med kabel og 3,5 mm jackplugg-tilkobling. Bryteren aktiveres når hånden kommer 2,5 cm over den. Gir hørbar og visuell tilbakemelding ved aktivering. Drives med CR2430 batteri (inkludert). Fås separat eller i kombinasjon med ulike monteringsarmer. Se detaljer for de enkelte produktene.


Ergo Contech 3728 Skien
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • Brosjyre

Big Red
 Big Red
Bryter med stor aktiveringsoverflate på 12,7 cm. Aktiveringskraft: 156 gr. Gir taktil og hørbar feedback ved aktivering. Utskiftbare brytertopper i rødt, blått, gult og grønt følger med. Tilkobling: 3,5 mm jackplugg. Kabellengde: 183 cm. Fås enten separat eller sammen med ulike monteringsarmer. Se detaljbeskrivelse for de enkelte produktene.
Ergo Contech 3728 Skien
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • Brosjyre

Big red twist
 Big red twist
Bryter med utskiftbare lokk. Bryteren gir auditiv tilbakemelding i form av en klikkende lyd ved aktivering. Kan med fordel brukes sammen med bildestøtte og det medfølgende gjennomsiktige plastlokket. Kan festes med UltraStick, skrus fast i underlaget eller monteres på en monteringsarm. Lokk i rødt, grønt, gult og blått følger med.
Abilia AS 1081 OSLO
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

Blue2
 Blue2
Bryter som gir dobbel trådløs brytertilgang til Mac, Ipad, Windows, Chromebook og Android. Kompatibel med de fleste nyere nettbrett, mobiltelefoner og datamaskiner som har Bluetoothtilkobling. To uttak for brytere med 3,5 mm jack plug. Bryteren kan programmeres via usb-tastatur som plugges inn i bryteren. Mål: 163 mm x 70 mm x 20 mm.
Ergo Contech 3728 Skien
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • Video • Brosjyre

Boksåpner
 Boksåpner
Gjør det lett å åpne hermetikkbokser. Mindre styrke er nødvendig på grunn av den enkle vuggende bevegelsen
Komfortabelt håndtak som gir bedre grep
Gymo AS 4072 Randaberg

Bryterarm med 4 brytere, Smoothie 75
 Bryterarm med 4 brytere, Smoothie 75
Bryterarm med 4 brytere med 3,5 mm mono jack. Produktet består av gripekloen RAM Tough-Claw og andre deler som gjør det mulig å feste bryterløsningen mange steder og i mange posisjoner for best mulig tilrettelegging. Total lengde 70 cm.
Gripevne på runde rør 25-42 mm. Gripevne på flater 0-42 mm.
Bryter: Lavt design 75 mm diameter. 3,5 mm. Jack.
Ergo Contech 3728 Skien
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Bryterboks - Universal Super interaktiv
 Bryterboks - Universal Super interaktiv
Denne interaktive bryterboksen med 9 store knapper som kan styre fargevalgene på en rekke produkter med WiFi tilgang. Feks Rompa WiFi pakke, Midi og Maksi boblerør, lyskilder og en rekke veggpaneler.
Klubben AS 2270 FLISA
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

Bryterboks med en knapp
 Bryterboks med en knapp
Enkel (ikke elektrisk) bryter med 2m kabel og 6,35 mm støpsel. Svart kraftig boks med en stor, rund knapp i midten. Fargene på knappen kan variere....
Klubben AS 2270 FLISA

BRYTERTILKOBLINGSBOKS
 BRYTERTILKOBLINGSBOKS
Enkel brytertilkobling. Med motoriske vansker kan betjening av tastatur/ mus være vanskelig. Bryterbetjening kan styre en datamaskin, betjene et skjermtastatur eller annen programvare. Løsningen er i utgangspunktet satt opp for å simulere en joystick. Hver bryterutgang kan inneholde en eller flere tastatur-, mus- og/eller joystickfunksjoner.
Cognita AS 4993 SUNDEBRU
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

BRYTERTILKOBLINGSKABEL 2 USB
 BRYTERTILKOBLINGSKABEL 2 USB
USB tilkobling av to brytere.Den kobles rett i datamaskinen og gir to brytertilganger.

Finnes også som bryterboks med 5 og 12 bryterinnganger
Cognita AS 4993 SUNDEBRU
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

1 2 3 4 5 Neste side >>