Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Hjelpemidler for lek

Produkter som gjør at en person kan delta i spill med regler eller ustrukturerte eller uorganiserte spill og spontan rekreasjon.

10 produktserie(r).
Aktivitetskube
 Aktivitetskube
Aktivitetskube for å bygge finmotorikk eller aktivisering. Myk, lys kube med knapper, glidelåser, blonder og mye mer.
Gymo AS 4072 Randaberg

Bounce Pod trampoline
 Bounce Pod trampoline
Bounce Pod trampoline er en trampoline med rekkverk som er festet med springfjærer. Rekkverket følger brukeren når den hopper og gir en trygg ramme. Trampolinene finnes i to størrelser: Liten (95 cm i diameter) og
stor (150 cm i diameter). Rekkverket er sammenleggbart. Den store trampolinen har trinn og rampe som mulig ekstratilbehør.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • Brosjyre

Cosmo
 Cosmo
Brytere for trening av fysiske, kognitive og kommunikative evner. Systemet består av dynamiske trådløse brytere og spesialutviklet programvare som kjøres via egen iPad. Systemet gir bryterstyrte aktiviteter med mulighet for variabel vanskelighetsgrad og integrasjon av egen musikk. Brytere kan også brukes ved betjening.
Ergo Contech 3728 Skien
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data • Bruksanvisning • Video • Brosjyre

Empatidukke med downs syndrom
 Empatidukke med downs syndrom
Empatidukker vekker følelser og omsorgsevne. Dukker kan åpne for vanskelige samtaler og inspirere til omsorg. Dukkene kan speile problemer en person sliter med.
40 cm lang. 2 utgaver (gutt og jente).
Amajo AS 1481 HAGAN

Fuglerede huskestativ komplett
 Fuglerede huskestativ komplett
En huske med plass til mange. Stativet er laget av 16/18 cm trykkimpregnerte stolper. Fugleredehusken er 120 cm i diameter og laget av en kraftig gummimatte som ikke kan ødelegges. Leveres komplett med stativ, oppheng, tau. Tåler 550 kg, men for normal slitasje bør det maks være 4 personer i husken. Mål på settet: L/B/H 4,2m / 3,2m /2,45m
Klubben AS 2270 FLISA

Gyngehest
 Gyngehest
Gyngestol med sidekanter formet som en hest.
Amajo AS 1481 HAGAN

Klatrestativ til barn
 Klatrestativ til barn
Klatrestativer og ribbevegger for barn
Momentous AS 1383 Asker
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Video

Rampe til bowlingspill
 Rampe til bowlingspill
Ved å plassere rampen riktig trenger bruker kun å gi ballen et lite dytt for at den skal trille. Kan brukes i stående eller sittende stilling. Rampen er laget av krom og har gummibeskyttelse på beinene
Klubben AS 2270 FLISA

Stort 4 på rad spill
 Stort 4 på rad spill
Laget av hardt, lettvekt plast, og leveres med 21 gule og 21 grønne ringer. Enkel å installere og sette opp, og ideell for gruppeaktiviteter.
Str: B134 x D57 x H108 cm.
Gymo AS 4072 Randaberg

Taktilt spill, sett
 Taktilt spill, sett
De taktile skivene har forskjellige overflater og virker utfordrende på fornemmelsen av former og den språklige utviklingen hos barn. Skivene er laget av myk gummi og er behagelige å ta på. Skivene fins i 5 utførelser med forskjellig struktur. Godt egnet til basal sansestimulering, trening av hukommelsen osv.
Klubben AS 2270 FLISA