Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Hjelpemidler for å måle, støtte, trene eller erstatte kroppsfunksjoner

Hjelpemidler for å overvåke eller vurdere en persons medisinske tilstand og hjelpemidler som støtter eller erstatter en spesifikk kroppsfunksjon. Omfatter f.eks. hjelpemidler brukt i medisinsk behandling. Omfatter ikke utstyr som bare brukes av helsepersonell. Hjelpemidler for undervisning og trening av ferdigheter, se 05. Hjelpemidler festet til kroppen for å støtte funksjoner knyttet til muskler og skjelett eller bevegelse (ortoser) og erstatte anatomiske strukturer (proteser), se 06. Vippebenker, se 05 36 06. Optiske hjelpemidler, se 22 03. Hørselshjelpemidler, se 22 06.

Velg en produktgruppe for å flere underkategorier, eller klikk på tallet til høyre for å se alle produktseriene i gruppen.
KodeProduktgruppe Skjul forklaringerAntall serier
04 19Hjelpemidler for administrering av medisiner
Hjelpemidler for å kontrollere hastighet og mengde for administrerte medisiner. Omfatter for eksempel utstyr som brukes ved injisering av flytende medisin inn i kroppen gjennom huden.
11
04 24Hjelpemidler og materiell til fysisk, fysiologisk og biokjemisk testing
Hjelpemidler og materiell til fysisk, fysiologisk og biokjemisk testing.
14
04 36Hjelpemidler for persepsjonstrening (sansetrening)
Hjelpemidler for å trene på riktig oppfatning og mental bearbeiding av stimuli via syn, hørsel og andre sanser. Hjelpemidler for kommunikasjonsterapi og -trening, se 05 03. Hjelpemidler for å trene på kognitive ferdigheter, se 05 12.
113
04 48Hjelpemidler for trening av bevegelse, styrke og balanse
Omfatter blant annet hjelpemidler for trening av gangfunksjon, arm-, hånd- og fingertrening og utstyr for posisjonering.
165