Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Alle produktgrupper | Hjelpemidler for å trene ferdigheter

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Hjelpemidler for å trene ferdigheter

Omfatter f.eks. utstyr som skal forbedre en persons fysiske, mentale og sosiale ferdigheter. Hjelpemidler som er beregnet til annet enn opplæring, men som også kan brukes til opplæring, skal tas med i hovedgruppen som dekker hovedfunksjonen.

Velg en produktgruppe for å flere underkategorier, eller klikk på tallet til høyre for å se alle produktseriene i gruppen.
KodeProduktgruppe Skjul forklaringerAntall serier
05 03Hjelpemidler for kommunikasjonsterapi og kommunikasjonstrening
Hjelpemidler som utvikler skriftlige og muntlige språkferdigheter. Hjelpemidler for å trene alternativ og økt kommunikasjon, se 05 06. Hjelpemidler for morsmålstrening, se 05 18 03. Hjelpemidler for å trene fremmedspråk, se 05 18 06. Hjelpemidler for håndtering av lyd-, bilde- og videoinformasjon, se 22 18.
5
05 06Hjelpemidler for å trene alternativ og supplerende kommunikasjon
Hjelpemidler for å trene alternative kommunikasjonsteknikker og vokabular som muliggjør mellommenneskelig kommunikasjon. Omfatter f.eks. punktskrift, tegnspråk og Bliss-kommunikasjon. Hjelpemidler for kommunikasjon og informasjon, se 22.
8
05 09Hjelpemidler for kontinenstrening
Hjelpemidler for å trene på blære- og/eller tarmkontroll.
14
05 12Hjelpemidler for å trene kognitive ferdigheter
Hjelpemidler som skal styrke evnene til resonnering og logiske aktiviteter, f.eks. hukommelse, oppmerksomhet, konsentrasjon, konseptuel og målrettet tenking. Hjelpemidler for kommunikasjon og informasjon, se 22.
6
 
Relatert informasjon