Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Alle produktgrupper | Møbler, inventar og andre hjelpemidler som legger til rette for aktiviteter i menneskeskapte miljøer både innendørs og utendørs | Senger og sengeutstyr

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Senger og sengeutstyr

Omfatter f.eks. senger med og uten regulering av høyde og liggeflater samt løse sengebunner/støtteplater for madrass. Hjelpemidler beregnet på å bevare kroppsvev intakt (antidecubitus), se 04 33. Hjelpemidler for stabilisering av kroppen, se 09 07. Ikke-kroppsbårne engangshjelpemidler for absorbering av urin og avføring, se 09 30 42. Ikke-kroppsbårne vaskbare hjelpemidler for absorbering av urin og avføring, se 09 30 45. Hjelpemidler for å endre kroppsstilling, se 12 31. Hjelpemidler for å løfte personer, se 12 36.

Velg en produktgruppe for å flere underkategorier, eller klikk på tallet til høyre for å se alle produktseriene i gruppen.
KodeProduktgruppe Skjul forklaringerAntall serier
18 12 04Senger og løse sengebunner/støtteplater for madrass uten reguleringsmulighet
Senger med spesielle egenskaper som faste sengegrinder eller støttesystemer. Omfatter f.eks. høye senger.
7
18 12 10Senger og løse sengebunner/støtteplater for madrass med elektrisk regulering
Senger og løse sengebunner med en eller flere seksjoner som kan høyde- eller vinkeljusteres elektrisk av brukeren eller av en ledsager.
59
18 12 15Sengetøy
Sengetøy og utstyr til å feste sengetøy i en bestemt posisjon. Omfatter f.eks. puter, dyner og fikseringsutstyr for dyner. Ikke-kroppsbårne engangshjelpemidler for absorbering av urin og avføring, se 09 30 42. Ikke-kroppsbårne vaskbare hjelpemidler for absorbering av urin og avføring, se 09 30 45. Madrasser og overmadrasser, se 18 12 18.
22
18 12 18Madrasser og overmadrasser
Madrasser og overmadrasser for komfort. Hjelpemidler beregnet på å bevare kroppsvev intakt (antidecubitus), se 04 33. Ikke-kroppsbårne engangshjelpemidler for absorbering av urin og avføring, se 09 30 42. Ikke-kroppsbårne vaskbare hjelpemidler for absorbering av urin og avføring, se 09 30 45.
116
18 12 24Separate og regulerbare ryggstøtter og benstøtter til bruk i seng
Hjelpemidler som støtter spesifikke deler av kroppen til en person liggende i sengen.
7
 
Relatert informasjon