Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Synshjelpemidler

Omfatter f.eks. forstørrelsesutstyr.

Velg en produktgruppe for å flere underkategorier, eller klikk på tallet til høyre for å se alle produktseriene i gruppen.
KodeProduktgruppe Skjul forklaringerAntall serier
22 03 06Briller og kontaktlinser
Hjelpemidler som hjelper en person med å fokusere synet. Omfatter f.eks. produkter til linsepleie.
8
22 03 09Briller, linser og luper for forstørrelse
Hjelpemidler som forstørrer bildet av et objekt. Omfatter f.eks. linser med og uten belysning og lupebriller. Spesialprogramvare som presenterer datamaskinens utgangsfaktor, se 22 39 12.
33
22 03 12Kikkerter og teleskoper
Hjelpemidler for forstørring av bildet av et fjerntliggende objekt for ett eller to øyne. Omfatter f.eks. brillemonterte kikkerter for ett eller to øyne (kikkertbriller).
1
22 03 18Bildeforstørrende videosystemer (lese-TV)
Hjelpemidler som viser et forstørret bilde av gjenstander som er registrert av et videokamera. Omfatter f.eks. kameraer, kontrollenheter, monitorer, digitale videosystemer og forstørrelsesglass for mobilt kamera. Videoopptakere og avspillingsutstyr, se 22 18 06. Intern-TV-systemer (CCTV), se 22Â 18 18.
129