Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Hjelpemidler for kommunikasjonsterapi og -trening

Hjelpemidler som forbedrer skriftlige og muntlige språkferdigheter. Hjelpemidler for trening av alternativ og supplerende kommunikasjon, se 05 06. Hjelpemidler for morsmålstrening, se 05 18 03. Hjelpemidler for å trene på fremmedspråk, se 05 18 06. Hjelpemidler som tar opp, spiller av og viser fram informasjon i form av lyd og bilde, se 22 18.

Velg en produktgruppe for å flere underkategorier, eller klikk på tallet til høyre for å se alle produktseriene i gruppen.
KodeProduktgruppe Skjul forklaringerAntall serier
05 03 03Hjelpemidler for stemme- og taletrening
Hjelpemidler for trening og utvikling av stemme- og talebruk, spesielt i forbindelse med å lage og oppfatte lyder. Omfatter f.eks. hjelpemidler for taletrening, S-, F- og Sch-indikatorer og akustiske spektralanalysatorer. Hjelpemidler for morsmålstrening, se 05 18 03. Hjelpemidler for å trene på fremmedspråk, se 05 18 06.
57