Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Ganghjelpemidler som håndteres med begge armene

Hjelpemidler som støtter brukeren under gange, og som håndteres med begge armene eller overkroppen. Tilleggsutstyr til ganghjelpemidler, se 12 07. Trillebord, se 24 36 12.

Velg en produktgruppe for å flere underkategorier, eller klikk på tallet til høyre for å se alle produktseriene i gruppen.
KodeProduktgruppe Skjul forklaringerAntall serier
12 06 03Gåstativer
Stativ som må løftes ved gange, og som gir mulighet for å ivareta stabilitet og balanse, støttet av egen kroppsvekt under gange eller i stående stilling. Består av håndgrep uten underarmsstøtte samt fire doppsko eller to doppsko i kombinasjon med to hjul. Omfatter f.eks. faste eller leddede gåstativer. Ganghjelpemidler med to hjul i kombinasjon med to ben med gummiknotter. Gåstativer til sidestøtte, se 12 03 21.
6
12 06 06Rullatorer
Ganghjelpemidler som brukes ved å skyve foran eller dra etter seg, og som gjør det mulig å ivareta stabilitet og balanse under gange. Med håndgrep og tre eller flere hjul. Omfatter f.eks. rullatorer med hvilesete, knestøttet rullator, omvendte rullatorer som brukeren drar etter seg med åpningen foran, og gåbord. Gåstativer, se 12 06 03.
60
12 06 09Gåstoler
Ganghjelpemidler med hjul og sete eller sele som støtter kroppen under gange, med eller uten underarmsstøtte. Omfatter f.eks. gåsykler. Hjulsparker og sparkesykler, se 12 18 12.
4
12 06 12Gåbord
Ganghjelpemidler med hjul og støtteben samt støttebord eller underarmsstøtter som skyves forover med begge armene eventuelt i kombinasjon med overkroppen.
22