Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Biltilpasninger og -tilbehør

Utstyr som kan monteres på kjøretøy, eller tilpasninger av kjøretøy som enten gjør det mulig for en person med funksjonsnedsettelser å føre kjøretøyet, eller som letter inn- og utstigningen eller opphold i kjøretøyet. Tilhengere til biler, 24 36 18. Hjelpemidler for camping, se 30 27.

Velg en produktgruppe for å flere underkategorier, eller klikk på tallet til høyre for å se alle produktseriene i gruppen.
KodeProduktgruppe Skjul forklaringerAntall serier
12 12 09Setebelter og støtteseler for motorkjøretøy
Hjelpemidler som fester en person i bilen for å øke sikkerheten under transport. Omfatter f.eks. tre- og firepunkts setebelter og beltevester montert på bilsetet og setebelter som er festet til kjøretøyet, for å kunne sikre en passasjer i rullestol inne i kjøretøyet. Setebelter, belter og brystseler for stabilisering av kroppen, se 09 07 03.
4
12 12 12Bilseter og bilputer samt tilbehør og tilpasninger av seter
Hjelpemidler som er utformet enten for å hjelpe en person med å komme seg inn i eller ut av en bil, eller for å støtte en person under transport. Omfatter f.eks. bilseter til barn, dreieseter, løfteseter og glideseter.
14
12 12 21Hjelpemidler for å løfte en tom rullestol opp på eller inn i en bil
Hjelpemidler som løfter og plasserer en tom rullestol opp på eller inn i en bil. Omfatter også bilheiser for rullestol.
10
12 12 81Hjelpemidler til å lette inn- og utstigning av kjøretøy
1