Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Alle produktgrupper | kommunikasjon og informasjon | Hjelpemidler for varsling og alarmering

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Hjelpemidler for varsling og alarmering


Velg en produktgruppe for å flere underkategorier, eller klikk på tallet til høyre for å se alle produktseriene i gruppen.
KodeProduktgruppe Skjul forklaringerAntall serier
22 27 03Indikatorer med lyssignaler
Hjelpemidler som med lys eller annet visuelt signal indikerer at det skjer noe på det sted hvor senderen er plassert. Kan f.eks. transformere lydsignaler til visuelle. Omfatter f.eks. babyalarmer og visuelle indikatorer som advarer om at en dør blir åpnet eller lukket eller at en dør står åpen.
21
22 27 06Indikatorer med lydsignaler
Hjelpemidler som med lydsignal indikerer at det skjer noe på det sted hvor senderen er plassert. Kan f.eks. transformere visuelle signaler til lyd eller øke lydstyrken på et vanlig apparat. Omfatter f.eks. regnindikatorer og indikatorer for computersignaler.
3
22 27 09Indikatorer med mekaniske signaler
Hjelpemidler som med taktile signaler indikerer at det skjer noe på det sted hvor senderen er plassert. Kan f.eks. transformere auditive eller visuelle signaler til vibrasjoner eller annet taktilt signal. Omfatter f.eks. utstyr med vibrasjonsindikasjon.
10
22 27 12Klokker og tidsmålere
Hjelpemidler som måler tiden og angir den visuelt eller hørbart. Omfatter f.eks. bærbart og stasjonært utstyr, med eller uten alarmfunksjon. Kalendere og planleggingssystemer, se 22 30 15.
28
22 27 15Kalendere og planleggingssystemer
Hjelpemidler som lagrer og organiserer data om planlagte aktiviteter. Omfatter f.eks. elektroniske kalendere. Klokker og tidsmålere, se 22 27 12.
31
22 27 18Personlige alarmer for å varsle om nødsituasjoner
Utstyret betjenes enten av brukeren eller aktiveres automatisk i personlige nødstilfeller. Omfatter f.eks. insulinalarmer, anfallsalarmer for personer med epilepsi og fallalarmer.
63
22 27 21Alarmer som varsler om farlige situasjoner i nærmiljøet
Omfatter f.eks. brannalarmer og røykvarslere.
13
22 27 24Utstyr for overvåkning og geografisk posisjonering
Hjelpemidler som overvåker status for en spesifikk situasjon eller en person. Omfatter f.eks. generelle posisjoneringssystemer (GPS-systemer).
7
22 27 27Materiell og verktøy for merking
Hjelpemidler for merking og identifisering. Omfatter f.eks. tegn, symboler og etiketter. Hjelpemidler for varsling og alarmering, se 22 27.
8
 
Relatert informasjon