Printer ikon
Ved bruk av Hjelpemiddeldatabasen godtas bruk av informasjonskapsler (cookies) til statistikk og funksjonalitet. Ok, fjern denne beskjeden eller les om bruk av informasjonskapsler.

Du er her: Forside | Alle produktgrupper | kommunikasjon og informasjon | Innmatingsutstyr til datamaskiner

Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her

Innmatingsutstyr til datamaskiner

Datamaskiner og terminaler, se 22 33. Presentasjonsenheter for datamaskiner, se 22 39.

Velg en produktgruppe for å flere underkategorier, eller klikk på tallet til høyre for å se alle produktseriene i gruppen.
KodeProduktgruppe Skjul forklaringerAntall serier
22 36 03Tastaturer
Omfatter f.eks. punktskrifttastaturer. Tilleggsutstyr til telefoneringshjelpemidler, se 22 24 21.
7
22 36 12Alternative innmatingsenheter
Omfatter f.eks. optiske skannere, talegjenkjenningsutstyr, berøringsfølsomme tavler, datahanske og interface mellom hjerne og datamaskin. Hjelpemidler for å peke på og for å velge elementer på dataskjermen, se 22 36 21.
14
22 36 15Tilleggsutstyr til innmatingsenheter
Hjelpemidler for å forbinde innmatingssystemer med datamaskiner. Omfatter f.eks. frittstående ordbanker og ordlister, multiporter, kabler og tavler.
4
22 36 18Programvare for innmating
Omfatter f.eks. 1-fingerdrivere og skjermtastaturer. Programvare for tekstbehandling, se 22 12 24. Alternative innmatingsenheter, se 22 36 12.
3
22 36 21Hjelpemidler for å peke på og for å velge elementer på dataskjermen
Hjelpemidler som kompenserer for bruk av vanlig datamus. Omfatter f.eks. styrekuler, lyspenner, hodemus, øyestyring og styrespaker som er koblet til museporter og musesimulatorer. Alternative innmatingsenheter, se 22 36 12.
19
 
Relatert informasjon