Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene. De fleste hjelpemidler som lånes ut fra NAV Hjelpemiddelsentral finner du via hovedinngang på forsiden merket 'Rammeavtaler'.

Les mer om Hjelpemiddeldatabasen her


Hjelpemidler for kroppsvask, bading og dusjing

Hjelpemidler for toalettbesøk, se 09 12. Hjelpemidler for å endre kroppsstilling, se 12 31. Hjelpemidler for å løfte personer, se 12 36. Håndlister og støttehåndtak, se 18 18. VVS-utstyr og vannkraner, se 18 24 03. Påbyggingsgrep og fester, se 24 18 06.

221 produktserie(r).


1 2 3 4 5 Neste side >>

Acacia, sittebadekar med dør
 Acacia, sittebadekar med dør
Dette badekaret har dør i front. Døren er en separat del som skyves på plass ovenfra og ned i et spor i badekaret. Den tar derfor ingen ekstra plass i baderommet. Badekaret har lav trinnhøyde og skisikker bunn. Det integrerte setet gir brukeren en behagelig og ergonomisk riktig sittestilling. Fordypning i midten av setet for enklere intimhygiene.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Brosjyre

Active Airbody Dryer- selvbetjent kroppstørker
 Active Airbody Dryer- selvbetjent kroppstørker
Kroppstørker for personer med nedsatt mobilitet. Tørker kroppen ved hjelp av luftstrøm på en skånsom og trygg måte. Bevegelsessensor starter tørkingen automatisk. Kan brukes stående eller sittende. Tørketid: 3-6minutter. Styrke og varme på luftstrømmen kan reguleres. Beregnet for hjørnemontering.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Active Bodywasher
 Active Bodywasher
Dusjsystemet som gjør flere selvstendige i en privat situasjon. Bruker kan stå med eller uten støtte (f.eks. dusjhåndtak), mens hele kroppen blir vasket. Bruker velger selv hvor lenge og hvor man ønsker å bli vasket. Betjenes enkelt med en fjernkontroll (som kan programmeres). Kombineres med kroppstørker Active Airbody Dryer for økt selvstendighet.

Active Dryer V3
 Active Dryer V3
Kroppstørker for personer med nedsatt mobilitet. Tørker kroppen ved hjelp av luftstrøm på en skånsom og trygg måte. Bevegelsessensor starter tørkingen automatisk. Kan brukes stående eller sittende. Tørketid: 3-6minutter. Styrke og varme på luftstrømmen kan reguleres. Beregnet for montering på rett vegg.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data • Video • Brosjyre

ADL Anti-skli spray 250ml / 3-5m VB
 ADL Anti-skli spray 250ml / 3-5m VB
Anti-skli spray er enkel forebygging av fall på glatt underlag. Sprayen øker friksjonen når gulvet blir vått. Belegget er usynlig og holdbart, og sikrer våte fliser og annet gulv. Ikke merkbart ved tørt gulv, heller ikke ved rengjøring. Leveres i 250 ml. sprayflaske.

ADL Antisklibånd 10 pk
 ADL Antisklibånd 10 pk
Antisklibånd som reduserer faren for å gli på glatte gulv eller flater. Godt egnet for baderom, dusj og badekar. Undersiden er utstyrt med tape, som festes på rengjort underlag. Leveres i pakning på 10 stk.
Mål: 40 x2,5 cm. Farge: hvitYtterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

ADL Dusjmatte antiskli
 ADL Dusjmatte antiskli
Dusjmatten kan brukes når man går inn og ut av dusjen for å hindre at man sklir. Når matten brukes i selve dusjen eller i badekaret, gir den bedre grep
som kan forebygge fall. Matten har små myke pigger som gir en ekstra
anti-skli effekt. På undersidenden har den sugekopper som forhindrer at matten sklir ved bruk.

ADL Fotskrubb med langt håndtak
 ADL Fotskrubb med langt håndtak
Fotskrubb med ekstra langt håndtak. Skrubben har børster på ene siden og en pimpstein på motsatt side for peeling av føttene. Håndtaket kan bøyes til ønsket vinkel ved oppvarming i varmt vann eller ved hjelp av hårføner i 5-10 minutter. Tilbakestilles til utgangsposisjon ved å holdes under kaldt vann. Totallengde: 53cm.

ADL Hudkremsmører
 ADL Hudkremsmører
Ergonomisk hudkremsmørerer med langt skaft for påføring av medisinsk krem, solkrem eller body lotion. Det ekstra lange skaftet gjør det lettere å komme til både på rygg og nedover beina og føttene. Svampen kan byttes ut og har artikkelnummer 10050. NB Hudkremsmøreren skal ikke brukes dersom kremen inneholder alkohol.

ADL Rygg/kroppsvasker med skrubb
 ADL Rygg/kroppsvasker med skrubb
Kroppsvasker med ergonomisk utformet grep. Børstehodet har svamp på den ene siden og skrubb på den andre. Skaftet kan bøyes ved hjelp av varme (se illustrasjonsbilde). Totallengde: 66cm.

ADL Ryggvasker
 ADL Ryggvasker
Ergonomisk ryggvasker for å komme til på vanskelige steder. Håndtak i sklisikkert materiale, som gir godt grep under vasking.

Ekstra svamp kan kjøpes separat.

ADL Sklikke VB
 ADL Sklikke VB
Rektangulær sklikke. På denne antiskli bordbrikken kan man
plassere tallerker og glass, for å holde gjenstandene i ro og
hindre søl. Høy kvalitet.

ADL Sklikke VB- Sort
 ADL Sklikke VB- Sort
Rektangulær sklikke for plassering av tallerkener og glass. Holder gjenstandene i ro og reduserer søl. Produsert i antimikrobielt materiale, dette gjør produktene hygieniske i bruk. Inneholder ikke latex.
Mål: 25 x 18 cm. Farge: sort.

ADL Sklikke Ø19cm
 ADL Sklikke Ø19cm
Rund bordbrikke i antisklimateriale for plassering av tallerkner, glass, bakeboller osv. Bidrar til å holde gjenstandene i ro og forhindre søl.
Diameter: 19 cm. Farge: Blå

ADL Sklikkerull 40 cm x 5 m
 ADL Sklikkerull 40 cm x 5 m
Antisklimateriale på rull for bruk på ulike overflater. Kan bidra til å stabilisere og hindre bevegelse av feks. kjøkkenutstyr, puter o.l. Kan også brukes som underlag på gulv for å stabilisere gjenstander eller for økt stabilitet når en reiser seg og setter seg. Kan skjæres til ønsket størrelse. Kan rengjøres med varmt, mildt såpevann.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

ADL Sklikkerull 5m x 20cm  VB
 ADL Sklikkerull 5m x 20cm VB
Rull med anti-skli materiale for bruk på en rekke ulike overflater. Bidrar til stabilisering og hindre bevegelse av gjenstander som tallerkener, kopper, bakeboller, skåler, puter o.l.
Kan skjæres til ønsket størrelse. Kan rengjøres i varmt såpevann. Leveres på 5 meters rull i bredde 20 cm.

ADL Sklikkerull 9m x 20 cm
 ADL Sklikkerull 9m x 20 cm
Rull med antiskli-materiale for bruk på ulike overflater for å stabilisere og hindre eller redusere bevegelse. Kan blant annet brukes under tallerkner, kopper, bakeboller, skåler, puter o.l samt til å begrense bevegelse av føttene på fotplater på rullestol. Klippes til ønsket størrelse. Antimikrobielt behandlet.

ADL Stabil dusjkrakk
 ADL Stabil dusjkrakk
Stabil dusjkrakk med behagelig sete i sklisikkert belegg, samt åpning i setet for drenering. Høyden på krakken justeres enkelt med klips på hver fot. Krakken er egnet for våtrom og er enkel å rengjøre.

ADL Stabil dusjstol VB
 ADL Stabil dusjstol VB
Stødig og bred dusjstol, som er godt egnet både til bruk i dusjen og som
stol på badet. Dusjstolen har et behagelig plastsete med sklisikkert
belegg og drenering i setet. Aluminiumsbenene kan justeres i høyden
og har sklisikre knotter. Avtakbar ryggstøtte. Stolen er enkel å
rengjøre. Maks vekt: 115 kg
ADL Tå- og fotvasker
 ADL Tå- og fotvasker
Vaskehjelpemiddel for rengjøring av føtter og tær uten å måtte bøye seg langt ned. Ergonomisk utformet håndtak for bedre grep. Håndtaket kan varmes forsiktig med hårføner 5-10 minutter og deretter bøyes i ønsket vinkel. Avkjøling i kaldt vann i ca. 10 minutter bringer håndtaket tilbake i utgangsposisjon.

Advanced Bath Chair
 Advanced Bath Chair
Advanced Bath Chair gir støtte og stabilitet samtidig som den sikrer at personen er trygg og sikker under bad. Høyderegulerbare ben. Avtakbart, ventilerende trekk. Ryggvinkeljustering 0-90 grader. Sammenleggbar for enkel oppbevaring. Finnes også med trekk.
Sunrise Medical AS 1540 VESTBY
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • Brosjyre

Antiskli klister, prikker
 Antiskli klister, prikker
Antiskli klister som bidra til å hindre at du sklir på et bad eller dusj.

- Rull a 3 meter
Gymo AS 4072 Randaberg

Antiskli klister, striper
 Antiskli klister, striper
Antiskli klister som bidra til å hindre at du sklir på et bad eller dusj.

- Rull a 3 meter
Gymo AS 4072 Randaberg

Antiskli metervare rull 30 meter
 Antiskli metervare rull 30 meter
Sklisikker gummi, som kan anvendes under brukeren, hvor en økt friksjon ønskes. Kan benyttes f.eks. under føtter ved forflytning høyere opp i seng.
Arcus Vita AS 5570 Aksdal

Aqua Rehab rehabiliteringsvest
 Aqua Rehab rehabiliteringsvest
Rehabiliteringsvest som er egnet for vannøvelser for voksne og barn med nedsatt funksjonevne. Vesten gir høy oppdrift og har utmerket passform for ulike kroppsstørrelser takket være brede borrelåser og god oppdrift. Levering inkl. ikke svømmekrage. Denne bestilles separat ved behov.
Small: 20-38 kg
Medium: 39-84 kg
Large: 85-113 kg

Klubben AS 2270 FLISA

Aquajogger Classic Belt
 Aquajogger Classic Belt
Aquajogger Classic vannjoggingsbeltet passer de fleste kroppsfasongene. Laget i mykt og fleksibelt skum-materiale som gir god komfort og bevegelsesfrihet. Dette er et all-round belte som er veldig behagelig å bruke. Maks brukervekt: 100 kg.
Tykkelse 3,5 cm. Lengde på belte 120 cm. Midjemål: Maks 110 cm.
Klubben AS 2270 FLISA

Aquatec Sorrento dreibart badekarsete
 Aquatec Sorrento dreibart badekarsete
Sete for bruk i badekar. Dreibart/svingbart.

Dreibart badekarsete som forenkler inn-og utstigning av badekaret. Utløserhåndtak på begge sider av setet forenkler bruken av dreiefunksjonen. Monteres til karet uten bruk av verktøy.
Invacare AS 0603 OSLO
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • Brosjyre

Avero Comfort badekar
 Avero Comfort badekar
Avero Comfort er et praktisk badekar som dekker de aktuelle behov for pleiesituasjoner. Utformingen gir god arbeidstilgang fra tre sider og karet er tilpasset bruk av alle kjente personløftesystemer.
Medema Norge AS 1481 HAGAN
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Brosjyre

Badebørste
 Badebørste
En børste med bøyd skaft, som er godt for personer med bevegelseshemning. Den gjør det lettere å skubbe ryggen.
Ronda AS 4073 Randaberg

Badecape
 Badecape
Badecape er beregnet for eldre med bevegelsesvansker, og forenkler bade-
og dusjsituasjon. Modellen 19458, er laget for å kunne benyttes når det
brukes personløfter ved forflytning eller stell. Bambus på innsiden av capen
sikrer god absorpsjon av vann. Fleece på utsiden holder personen varm.
Vaskes på 60 grader.
Amajo AS 1481 HAGAN

Badekarbrett Etac Fresh
 Badekarbrett Etac Fresh Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Badekarbrett som festes mot kantene på badekaret. Den brede enden plasseres på badekarets ytterkant. Har støttehåndtak som gjør forflytning enklere. Finnes i to lengder. Maks brukervekt 150 kg.
ETAC AS 1515 MOSS
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • Video • Brosjyre

Badekarbrett m/håndtak
 Badekarbrett m/håndtak
- 75x35 cm
- Max brukervekt: 113 kg
Gymo AS 4072 Randaberg

Badekarbrett Plus m/håndtak
 Badekarbrett Plus m/håndtak
Badekarbrett, uten rygg.
Gymo AS 4072 Randaberg

Badekarbrett Pluss
 Badekarbrett Pluss
Badekarbrett egnet for sikker vask / dusjing mens man sitter i midten av badekaret. Plasseres på tvers av badekaret. Håndtak på n side. Regulerbar bredde. Må bare brukes av personer som er i stand til å bruke overkroppen, eventuelt med bistand fra en omsorgsperson.
Flavin.no AS 0884 Oslo
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

Badekarmatte 36x80cm
 Badekarmatte 36x80cm
Badekar matte i gummi. Lateksfri.
Kan også brukes på gulv ved badekar.
Stor størrelse.
Gymo AS 4072 Randaberg
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

Badekarsete BES 120
 Badekarsete BES 120 Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Dreibart badekarsete med rygg. Hygieneutsparing i front. Kan roteres 360 grader med automatisk låsing ved hver 90 grader. Passer i alle standard badekar. Festene har sklisikkert plastbelegg. Maks brukervekt 120 kg.
Varodd Velferdsteknologi AS 4676 KRISTIANSAND
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data • Bruksanvisning • Brosjyre

Badekarsete med rygg, dreibar
 Badekarsete med rygg, dreibar
Badekarsete med rygg, som kan dreies for enklere på- og avstigning.
Setet kan brukes på badekar med innermål 51-62 cm og yttermål
76-80 cm. Setet er 40x40 cm og har hygieneåpning.
Gymo AS 4072 Randaberg

Badekarsete, breddejusterbar
 Badekarsete, breddejusterbar
forenkler inn-og utstigning av badekaret.
Gymo AS 4072 Randaberg

Badematte 40x70cm
 Badematte 40x70cm
Badematte i gummi med sugekopper.

- Sklisikker
- 4070cm
- Egner seg godt til baderomsgulv eller inni dusj
Gymo AS 4072 Randaberg
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Tekniske data

Badestol R82 Manatee
 Badestol R82 Manatee Produktserien eller enkeltprodukter er på avtale med NAV
Badestol med regulerbar rygg og benstøtte. Det er mulig å både sitte og ligge i stolen. Sammenleggbar. Leveres med flyttbare sidestøtter og hoftebelte. Finnes i 4 størrelser. Brukervekt maks 50/75 kg.
ETAC AS 1515 MOSS
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • Video • Brosjyre

Badesvamp Dannon
 Badesvamp Dannon
Badesvampen sitter fast på en bøybar stålstang med håndtak
Gymo AS 4072 Randaberg

Bazz Smart Flexidør, sittebadekar med dør
 Bazz Smart Flexidør, sittebadekar med dør
Badekaret er lite og passer derfor godt til baderom med begrenset plass. Døren er enkel å manøvrere. Dørhåndtaket er lett tilgjengelig og gripevennlig. Badekaret er optimalisert for din sikkerhet med lav trinnhøyde og sklisikker bunn. Integrert sete gir en behagelig og ergonomisk riktig sittestilling. Fordypning i midten av setet for intimhygiene.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Brosjyre

Bimini, sittebadekar med dør
 Bimini, sittebadekar med dør
Et behagelig sittebadekar som tar liten plass i rommet. Døren åpnes vertikalt rett opp, og tar derfor ingen ekstra plass utover i rommet. Rullestol eller rullator kan plasseres helt inntil badekaret ved forflytning. Det integrerte setet gir en behagelig oppreist stilling. Fordypning i midten av setet for enklere intimhygiene.Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Brosjyre

BORA Dusjstol
 BORA Dusjstol
Dusjkrakk med bredt anatomisk sete som er utstyrt med dreneringshull, to løftehåndtak og sklisikker overflate. Har to plasser for å feste hånddusjen. Kan monteres uten verktøy. Setehøyden er justerbar i åtte posisjoner.
Flavin.no AS 0884 Oslo

Buet kremsmører
 Buet kremsmører
Kremsmører som hjelper deg å nå de vanskeligste områder av rygg, skulder, ben og føtter.Fem praktiske hoder (krem / lotion, exfoliator, selvbruning, speil og kløhode). Lengde: 56 cm.
Gymo AS 4072 Randaberg

Buet kroppsvasker
 Buet kroppsvasker
Det lange buede håndtaket gir enklere vasking for personer med begrenset bevegelse. Lukket encellede skum dekket med behagelig nylon mesh for skånsom skrubbing. Sklisikker gummihåndtak gir et sikrere grep selv når det er vått. Lengde: 79 cm.
Gymo AS 4072 Randaberg

Calibur, liggebadekar med dør
 Calibur, liggebadekar med dør
Et liggebadekar med god plass til å strekke ut benene når man bader. Døren gir enkelt tilgang til badekaret. Den åpnes vertikalt, rett opp og tar derfor ingen plass utover i rommet. Ved forflytning fra rullestol kommer man helt inntil karet, og badekaret har omtrent samme høyde som stolen (liggehøyde 45 cm over gulv).Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Brosjyre

CAPRI Stolsete til badekar
 CAPRI Stolsete til badekar
Stolsete som kan plasseres i badekar. Man plasserer setet slik at sidebøylen henger på kanten av badekaret på begge sider. Setet er lett å flytte på etter bruk.
Flavin.no AS 0884 Oslo
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

CAPRI Stolsete til badekar med ryggstøtte
 CAPRI Stolsete til badekar med ryggstøtte
Stolsete med ryggstøtte som kan plasseres i badekar. Setet plasseres slik at sidebøylen henger på kanten av badekaret på begge sider. Setet er lett å flytte på etter bruk. Rustsikker. Stilles inn i tre alternative bredder: 67, 72 eller 77 cm
Flavin.no AS 0884 Oslo
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning

Carevo, elektrisk hev-/senk med elektrisk hjertebrett
 Carevo, elektrisk hev-/senk med elektrisk hjertebrett
Elektrisk hev/senk, elektrisk hjertebrett, nakkepute, 1 m avløpsslange, feste til hånddusj, integrert kontrollpanel, fleksibel liggesone, bremser på alle hjul og retningssperre på 2 hjul. Tilbehør: Avløpsslanger kan leveres i forskjellige lengder.
Arjo Norge AS 0667 OSLO
Ytterligere informasjon fra leverandøren:
• Bruksanvisning • QuickGuide • Brosjyre

1 2 3 4 5 Neste side >>